Monday, July 29, 2013

Langsir dah siap

Hahahhahah baru je tadik baca entry Peej yg dia kata ..rasa cam mak mak je . Well ai rasa ai pun dah ley declare diri ai bukan takat mak mak dah tapi takat makcik makcik dah hahahhahaha

Org kemain beli baju raya tudung raya kasut n beg raya bagai . Tapi ai duk sibuk beli langsir raya ....omg every year tuka langsir ....hahhahahha . Mana tak nya every year ada offer by Sarah Hughes Globe kan . Ai kan duta kecik yg tak beberapa nak kecik kan ..........muahhahahah

So Jumaat Slangor kan cuti . So ajak pak Sutan menambahkan jam yg ada kat Jalan Tar tew . Sebab Khan pun dah msg bagitau langsir dah siap .

Ai tempah utk 3 buah umah . My sister house kat Trg , my MIL house kat Tepen n umah sendiri .

Masa 30 hb tew kan semer kain kadi RM 10 semeter kan ...ai paksa my sister beli terus hahahhah yer la kain 60 70 hengget semeter jadi RM 10 je ....rugi la kalau tak beli kan ...lom tentu thn akan dtg globe nak bg offer cenggitu lagi hahahhahahah sebab pas habis je kol 4 banyak giler rail kosong hahahhahaha

 

Ai beli kain masa program ari tew la ....kol 6 baru la moon pilih kain masa semer dah balik ....kakakkak . Tew pun tak tahu nak yg mana satu . Last last suh je Ketan rekemen kan . Hamek mintak bantuan tauke n wife dia terus

Terus dia tunjuk gamba bilik kat umah dia ...n dia rekemen kan suh campo velvet plain n corak . Tapi ai dah bgtau ai tak minat bunga bunga sangat ....so adik badik velvet tew ada 3 corak ...damask , curly fries n daun daun ....so ai pilih daun . Kaler amik rusty red . Tak ramai yg amik corak nih sebab most amik damask ....damask tew lawa but cam konsep umah ai tak sesuai la plak .

 moon amik corak daun daun nih ...jenis baldu ...kain berats yg amat ...

ni la corak damask tew ...ramai org beli hok nih

so nih la range daun n kaler2 dia ...so tauke tew kata amik la kaler terang so dia popo sket ...so ai mmg serah kat dia je 100% ...ai pilih corak n kaler yg lain dia design la mcm mana janji mak tak mo scallop2 bagai tew ...

so hari jemaat gie amik n malam tew jugaks pak sutan pasang kan ..

bila dah gantung terus laki bini tersandar kat kerusi tenung langsir hahahhah / Comey la plak ....tak pa la kan puji sendiri ...sebab ai masa pilih kain tak der idea langsung cam na rupanya bila siap nanti

Plus tauke pun bgtau velvet nih kalau umah lampu kuning dia akan nampak cantek sebab dia pantul ...so cam nampak banyak tone ...gelap n cerah ....n kasik kesan mewah gitew ....tew yg mak termakan tew n setuju tew hahahha

so gamba official lom amik lagi pun ...main snap pakai phone je dulu hahah so gamba di amik waktu malam n lampu malap malap je ...cam nih la hasil nya ...sedikit kelabu asap . Tapi ok la kan ..nampak jugers kan




 so ni adalah 2 pcs ....dia jahit terus plain n corak ...so nih ai letak corak kat tengah . Agak2 dah busan ley tukar letak plain kat tengah plak .

Thanks Ketan ....hasil nya sgt marveles .

tew dia ...smalam upload gamba Yaya tp org perasan langsir dulu muahahhahahah .

Masa gie amik tew ...Khan kata my sheer curtain kaler creme lom siap . Tailor akan hantar on monday skalik ngan my roman blind utk dapo ...so pakai je la dulu day curtain hitam lama tew ..

so ramai yg tanya harga curtain tew


"Velvet Curtains are all From Belgium basically that is Chenille Fabrics Price Normal is RM 55/ Mtr but for your Blog Readers only RM 22.00/ Mtr " - Sarah Hughes @ Globe


so sapa nak sila la pegi ek ...offer 50% discount neh sampai habis ramadhan je yer ..pas raya harga 55 dah ...........

 ni je ada gamba langsir ...kebetulan isk posing dgn hadiah bday dia ...so nampak terang la langsir tew skalik

2 comments:

fazilzura said...

wahhhh meriahhhh ..

suke tui ngn corak damask, tp bidang dia kecik huhuh

Kenangan SKPT2 said...

cantiknya langsir baru moon ... telan air liur je la . Budget tak cukup nak beli langsir baru utk raya kali ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...