Wednesday, July 24, 2013

Me 19 weeks

Lama tak menyemak di blog sendiri hahhahahah

sebab asek bz manjang ...asek bz ngan appointment dokter semer ....dah makin tua makin kerap la jumpa dokter hahahha

skrg berat turun n doc siap highlight lagi berat turun 1.5kg ...then last month nyer checkup pun berat sama ...skalik ...kali nih turun plak . Doc scan baby semer ok ...so mummy dia je la yg mengempis kot .

Pak sutan dah bising ...apa neh pegang dah rasa tulang nehhhh ....yer la nanti ai kembung la balik ...nanti u plak bising nak peluk tak lepas kang

 Laki mak kan bising dr preggy kan Isk tak pnah pakai baju ngandung panjang tew asek pakai kain pakai suar ...masa yaya pun sama . So kali nih ai beli la 1 tew pun nampak kat surisara.com yg ada size besar n getah di perut ...n panjang giler baju siap kena jahit lipat 1 inch kat bawah ....baru la elok .

nih kadang baju ngandung ntah hapa hapa siap reben2 bagai pastuh pakai kain tergantung nampak kaki ..tak syok kan ...org galah cam saya neh mmg payah cari baju atau blouse panjang . ..sebab semer kalau try pakai nampak senteng n cam baju pinjam je ..

ha hamek la gamba sendiri kat tandas ...korang req gamba terbaru kan ...nih la gamba mak yong dedek ekekekke ...pipi yg kembong tew dah sedikit kempis kan

kalau tak pregnant n berat turun harus mak dah lompat bintang ..

tapi nih doc nak suh naikkan badan sket utk cek up 30 hb neh ...atleast 1 kg pun vley ..baik la doc ...

ke jadi kempis sebab tuka beras ...makan beras yg tak kenyang2 ....hahahha semalam abg Isk berbuka menambah 5 kali nasik hahhahah . Mak nya masak beras faiza mmg tak kenyang la sebab tak der kanji ....tapi tew la pak sutan pelik asal awak je yg kempis saya tak kempis2 ....hahahhah tew la mummy pun heran sapa yg ngandong nih sebenarnya ...hahahha

sebenarnya moon kontrol gula ...tak mo la test bsp result tak elok kan . Tapi tetiba terbayang kek secret recipe ...adeh ....1 slice vley kot ...baby nak tewwwwwwwww ...hahhah alasannnnnnnn

n jadi bahan gelak pak sutan bila dia tgk bekas spec ....hahahh bekas spec sama ngan bajuuuuuuuu ...saja tauuuuuuuuu

baru la matching kannnnnnnnn

Sejak Moon pregnant ni rasanya bebudak kat umah tew lagi behave plak ...pastuh kalau ckp lengoh kaki laju je dtg picit .

Mummy , ustazah Isk kata kalau kita tolong mak kita . Tuhan bagi kita pahala banyakkkkkkkkkkk sangat betol ke .

Betol ...kalau anak mummy baik2 mummy pun happy . Nanti Allah bagi pahala banyak utk Abg Isk ngan Yaya . 

terus laju je picit semer ....pastuh yg sulong tew kemain la manja sekarang . Eh terbalik plak ...bukan Yaya yg jadi lagi manja ...si abg yg darjah 2 plak yg nak bermanja2

Isk pagi2 pas sahur dia mcm Moon yg tak tido balik ....sebab kalau pas mkn tido bangun tew mmg tak sedap perut ..loya melugai semer ada . So dia layan TV la ...berlegar ...tadik suh mandi dia nak mandi kat bilik air moon siap suh moon mandi kan dia

mummy mandi kan la Iskkkkk .......

ala Isk mandi la sendiri ...mummy dah pakai baju kije dah neh nanti basah ..

alaaaaaaaaaa ..asek yaya je mummy mandikan ...

yer la si sulong manja kededek sorang neh ...tak malu ......

Last week masa amik dia kat nerseri dia pun ckp la

Mummy ok ke hari nih . 

Ok ...kenapa Abg ?

Hari nih Isk kat sekolah Isk asek ingat kat mummy je . Isk tak saba nak jumpa mummy 

Eh kenapa plak ..

Ntah Isk rasa rindu sangat kat mummy 

adehhhhhhhhhhhhhh cair hati mak nko nehhhhhhh dgr anak ckp cam tew ....cam nak stop kereta n pelok dia ketat time tew jugaks ..n cium cium pipi tew . Kadang moon duk kat kerusi dia dtg bertepek ...ari tew moon offer la ...meh duk atas riba mummy ...langsung tak tolak ...umak aiii neh kayu balak ke hapa berat sangat nehhhhhhh ...

Yaya plak duk sibuk cium perut n tanya bila baby kuar ...



ooo ya lupa nak share ngan kowang . Kenalan Moon baru bukan kedai online ...so jemput la ya sesapa tgh cari jubah cotton  tgh cari tudung ke ley usha ...


 Seri Baiduri Collections


4 comments:

Filla said...

a ah la moon.. dah kempis dah pipi tu.. jaga kesihatan ok? bagi naik balik berat tu.. tapi jgn nak naikkan berat ko makan benda manis2 pulak ok? take care ;)

Mimy Hamid said...

yeeeee moon kurus...ai dulu macam u la...pregnant slim...pastu lepas bersalin slim shaddy habis pastu stop BF gemuk balik hehehe

Fiza Abdul Rahman said...

Tq kak moon tolong promote blog saya.. :)

zeera said...

comelnye isk...alahai melting sangat dengar cakap macam tu...hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...