Wednesday, October 02, 2013

Demam B Daman


Moon upload gamba neh sebab mmg guli duk melenting2 kat dalam umah ...pastuh main plak waktu malam kan ....kang ada yg ingat misteri nusantara bunti guli di malam hari hahahha

teringat citer lama lama masa kat umah penjara kajang dulu ...yg ground floor dengar umah atas main guli ....yg tingkat 1 ingat tingkat 2 ....yg tingkat atas skalik pun dengar ,.....habis tew sapa yg main ? Sgt misteri kannnnn

So rasanya kalau musim B Daman nih rasanya org ley tahu kot nih misti bebudak main .

Dulu ai masa kecik2 suka main congkak ...sampai Arwah mak pesan kalau mlm jgn main kang nanti congkak tew berhantu ....yer la kan zaman dulu mak bapak kita nak stop kita dr main cam tew la dia org ckp kan . Tapi biasa la kadang kita nih degil ...main jugoks tengah2 malam ....pastuh bila tgh malam buta tetiba ada dengar bunyi org main congkak ....lepas tew mmg tak main dah di malam hari . Tak tahu la tew imaginasi ke apa sebab bila tanya besok nya semer kata tak main ..teng teng teng ( terus muzik citer p ramlee )

Rupanya ramai para ibu duk respon anak dia org pun duk suka main nih ...hahahah ley la geng

tapi yg tak best nya sebab kadang ada guli terselit celah kapet pastuh kita plak duk jalan terpijak ...adeh sakit ....lom lagi terlanding atas guli ...tew lagi best

Kadang ckp jugaks kat dia ...Isk kalau mummy tgk sepah2 lagi mummy kutip n buang je ....saja je tew kan ...skalik kena lagi terus la marah dia ....rupanya bukan dia yg main tapi cik yaya yg main rupanya

masa moon pegi beli 1 B daman kat Isk siap tauke tew ckp ...tak pa kasik dia main sambung2 ini ...lagi bagus dari dia duduk lekat main game ....

betul tew tauke ...

ok la saya angkat la satu itu kaler kuning ....

pandai la tauke menjual ...ahakssssssssssssss ...

pastuh letak kat bilik dia . bila balik skolah dia tgk ada b daman baru kemain la dia happy siap dtg lari lari peluk kita n say thank u ........hoooiii nikmat betul perasaan dpt belanja anak hahahah walaupun bukan b daman ori ke hapa ...tapi bagi dia tew la yg paling best ...

sapa lagi anak yg tgh dmam b daman nih .....

1 comment:

mannira said...

aritu danish ada cite..psl b daman ni...tp x ambik pot pun..bila moon nyer status fb cite psl ty dia blk..danish b daman tu apa...nape ibu nak beli ke danish nak kaler merah...amboii ko...terus suh beli...mak ko ni x tau apa menatam pun lagi...mentang2 la..besday dia isnin depan...

tp tgh duk pk nak beli ke x...sbb biasa mainan dia end up kita yg hangin dia duk sepah2...