Tuesday, October 08, 2013

TM Resort PD

Last minute punya weekend gateway . So tmpat paling dekat harus la PD kan ...n nak try TM Resort kat PD . Hari tew lalu je so dah bagitau kat pak sutan ...nanti bebila kita dtg sini plak ek . Biasa kita org gie TM Resort Cameron je ...lain lain lom pnah pegi

So nasib la masa call tew ada bilik kosong . Mebi sebab bukan musim cuti ke apa kan . So terus booking bilik ...bilik kat sana apartment 2 bilik

So bebudak neh kemain la sonok kan

 dapat tingkat 2 ..ok la ..naik tangga sket je . Bilik pun sangat besar ....

 Dah sampai harus la semer tak saba saba nak mandi kolam kan ......sebelum check in kita org pusing2 dulu tepi pantai . Kuar TM Resort PD nih kot pagar blakang terus nampak pantai n ada banyak tempat org rehat n menjual ...siap ada utk budak2 naik kereta bermotor ...naik basikal n naik kuda .
 
 
bebudak nih dedua takmo mandi kolam kecik semer nak kolam besar . Yaya tew pun tetiba berani plak sebab dah pakai pelampung lengan tew kan ...dia pun ikut abg dia lompat terjun dlm air sama ....hahahha lepas je dia kat kolam tew mmg dia float la ke sana ke mari ....abg isk plak eksen mentang2 dia tahu swim selamba je dia main dlm tew ...tapi pak sutan kena ada sama la kan sebab kolam dewasa tew dalam dr yg biasa sebab kaki dia mmg tak cecah lantai

Petang naik bilik mkn mkn ...pas maghrib semer dah fengsan kepenatan hahahhaha

 
 Bangun pagi pagi bebudak tew dah bunyi lapa lapaaaaaaaaaaa semer pegi kat area dapo tew n cari apa ley kunyah hahhahah
 
 Yup ...betol ...kowang mmg nampak santan . Moon dah bawak bahan utk buat nasik lemak ...gigih giler kan . Sebab pak sutan ada sebut ..kalau bangun pagi dlm bilik ley makan nasik lemak ..perggg sedap nya . Awak buat plak sambal bilis .... ( yerrrrr isteri mu nih fahammmmmmm )

So sambal mmg dah buat sesiap dr umah . Telor dah rebus awal awal ...bilis dah dlm tupperware dah  ...timun semer bawak ...segala pisau sudu pinggan pun bawak ...even rice cooker pun bawak hahahah .

Siap sukat beras awal awal plus garam pun letak dlm plastik .

Bebudak nih nasik masih duk masak duk tanya dah ...mummy lambat lagi ke nasik nak masak .......

Moon kalau pegi jalan jalan mmg very ala ala mak mak kay semer benda bawak ...sebab apa dah tahu sangat kang budak budak nih cepat lapa ...n bawak makanan sendiri lagi rasa puas hati ..

Padahal depan TM Resort tew kemain berlambak la kedai mkn ...tapi sangat malas nak kuar pegi depan sana ...n one more thing ..kowang ley order makanan utk di anta ke bilik ...kewllllll
 bebudak nih sementara tgu nasik lemak masak ...bilik nih besar n sangat la selesa ....yg best sebab ada sinki ...hu hu senang kije ai ...
ni bilik bebudak tido ....bilik 1 lagi katil queen ...tak ley snap gambo sebab sutan masih beradu ekekekek

semer bilik di lengkapi tandas mereka sendiri ...so tak yah kalut nak berebut jamban bila time semer perut memulas hahahah .

For me ngan bayaran yg murah tew mmg sangat berbaloi2 ngan bilik yg kita dpt . Ianya tak la fancy cam 5 star hotel ke apa but semer mencukupi ...n rasanya tak der apa nak komplen sgt .

 ada beranda jugaks ...semer bilik mengadap ke taman n kolam ...kita org dpt blok Nilam masa neh


 Amboiiii melepak mmg cam lepak kat umah la ...

 lepas dah makan ....sebelum check out harus la dia org nak repeat mandi kolam lagi kan ....so moh la ...
 
lepas amik je gamba dia org ....dengan ai ai skalik pun masuk kolam hahahhaha ....well berenang masa ngandung kan sangat bagus kan ...

Isk kata misti mummy tak tenggelam sebab mummy dah ada pelampung besar ...that is my tummy .....amboooiiii abg isk

harga apt 1 malam hanya rm 90 utk staff sahaja ye . Kalau pangkat besar level bos bos akan ada bilik lagi bagus rasanya ...tapi ai yg lvl anak ikan nih pun bilik dah selesa giler dah ..so mmg sesuai utk bawak anak anak bercuti . Tempat selesa n banyak kemudahan

Lepas cek out ...balik umah . Perjalanan dr pd balik umah hanya sejam ...

Isk ngan Yaya dah duk pesan ...lain kali kita dtg lagi ek hotel bos mummy ngan daddy neh yer ........wah kaya nyer bos mummy ada hotel cam nih hahahhahahah ....insyaallah ya Yaya n Isk . Nanti pas mummy bersalin kita dtg lagi ...tak pun kita gie Kundasang plak ekekekkek

7 comments:

Chot said...

Sekapal rupanya kita :))
Tp xpnh h lagi yg kt pd ni...
Looking good. :))

Mimy Hamid said...

moon i ni nama je staff tm tak pernah gi sini..tengok moon post...nak pegi !!!!!!!

Haizan Qaseh said...

Kakmoon...saya dah pernah pegi sini...best!! saya dapat yang level bawah yang siap ada pagkin depan rumah...nk repeat trip ujung bulan 11 ni..dah siap booking lagi ...
nanti jemput baca blog saya yeh http://haizanakhir.blogspot.com/

azlina said...

kat kundasang xde apartment cam kat PD. kat sana ada 2 jenis : -

1. bilik sahaja ( syor yg nie)
2. bunglow 2 tingkat ( 2 bilik atas, hall kat bawah. ada dapur)

view mmg cantik coz berhadapan dgn gunung kinabalu.

mkn susah sikit.

maizyan said...

salam....
kak moon,saya silent reader akk..hehe..kalo bkn staff xleh stay kt cni ek?tringin nk p PD..susah nk cari penginapan yg murah cmni..huhu...

Miss Moon said...

Maizyan

tak sure plak open to public ke tak dear ...sebab most of TM resort adalah utk staff

some ada bukak to public cam kat tanjung bungah penang ...yg pd nih tak sure plak

maizyan said...

ooo..yeke?thankz for da response kak..saya suka baca blog akak n ur bestfren...kasihaleeya & ellyinwonderland...kem salam kt diorang ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...