Wednesday, April 16, 2014

Family baru Rafiq

Olo mmg Rafiq nih di sayangi semer org . Semer duk tanya ...kak moon rafiq cam na . skrg duk mana . dia ok tak ..n mcm2

 Rafiq bam bam bush masa baby ....tgk pipi nya bagai pau sedang di kukus ....

Nih dah sebulan dah ....hikssssss still penganten baru kan


Syukur Alhamdulillah now Rafiq dapat rasa suasana keluarga . Dimana ada papa n mama . alhamdulillah dia ngan mama dia sangat sangat la ok  .Sampai semer pun terkejut betapa cepat nya dia ley mesra n manja nya ngan mama dia .

Sebelum nih kan my MIL yg jaga Rafiq . So masa mama nak pegi umrah hari tuh mmg Rafiq duk ngan Talib n Baqis . Mama kemain la susah hati kan . Yer la nak tinggalkan cucu yg dia jaga dari umor 30 hari ....siang malam ngan rafiq tetiba nak lepas kan Rafiq mmg susah la kan . Bak kata org nenek kalau jaga cucu mmg lebih dari jaga anak tuh mebi ada benarnya . Mama kata susah n berat dia nak lepas kan Rafiq tapi dia tahu Rafiq akan lebey bahagia dengan mama n papa nyadan dlm suasana begitu dr dudk dgn atok n nenek

"Toddler tiger, papa ikan paus Afrika, mama penguin. " #selfiebertigalebihafdal - Bqs
Skrg mmg moon jadi stalker insta dia org hahhahah nasib la Mama Baqis rajin upload kalau tunggu Talib mmg tak la kan ( ampun Lib kutuk terang terangan hahahha )  . sejuk je tgk gamba nih kan . Yg paling susah nak caya tuh adalah si Rafiq tuh . Dia skrg sangat sangat behave n manja je ....totally like a new boy . Sebelum nih dia la raja kan ....kat Taiping nani dia bagi dia buat semer benda ...so mmg im the king of the castle . Bila dia dtg umah kita org stress je dia sebab semer benda tak ley buat ekekekek tapi lama lama dia tgk n perati Isk n Yaya dia dah mula nak tiru ...n learn something . 
masa nih penganten baru ada annual dinner . So Rafiq ada kat umah . Mlm tuh kemain dia duk tawaf umah jap jap gie intai moon kat dapo . Dia biasa mmg tak kamcing ngan mummy . Kalau tak der org baru dia cari kira mummy nih last resort dia la hahahhaha . ...Sutan panggil Moon dia kata mummy saya rasa Rafiq nak awak kot . Sebab masa tuh Sutan duk baring ngan Isk n Yaya n moon kat dapo mengemas .

Moon pun tarik tangan dia suh dia baring ...masa tuh kol 10 kot . Rafiq biasa mmg kat tepen kol 12 kol 1 baru tido . sambil baring dia pegang je tangan moon n duk tgk je . Mmg ngantok sangat la tuh sebab siang tadik ke nerseri ngan abg Isk n Kakak Yaya ...moon gosok gosok kepala dia ...alahai nyaman je tgk muka kamu masa nih Rafiq . sayu la plak kan bila tenung n tgk muka dia lama lama ...no wonder la Nani kamu asek nak nangis je bila terkenangkan kamu Rafiq ......kejap je dah lena


Sutan kata Rafiq nih mmg nak mak sangat sangat nih . Syukur sangat sangat Talib jumpa org sebaik Baqis utk jadi mama Rafiq ...and i hope kekosongan Rafiq dpt di isi dengan kasih sayang Mama Baqis .


sangat makcik makcik kakak yaya nih ...dari dulu sampai skrg mmg dia sayang betol kat Rafiq

 happy yer Rafiq ...

Mama sebelum blk Taiping dia org pegi tido kat Balakong sebab papa pegi Hosp Kajang . Dalam 2 3 hari gaks mama kat sana ....so bila Mama sampai umah moon , Mama pun citer la pasal Rafiq 

Rafiq nih mmg manja sangat ngan Baqis . Mama punya susah la nak ajar dia ckp  tapi ngan Baqis ...Baqis ajar dia kejap je dia vley follow . Pastuh tak lasak sangat dah cam before mama kata . 

Mama nak suap kan dia nasik tapi Rafiq tak mo . Dia sondol tangan mama ....tunduk tak mo bukak mulut  . Mama pun wisau la kan dia tak mo makan ...banyak kali try tak mo jugaks . Last Last mama suh Baqis suap ....mama kata dia terkejut la sangat sebab Baqis panggil sekali je terus Rafiq dtg bukak mulut luas2 n makan licin sepinggan ........n banyak benda yg Baqis ajar mmg lekat kat dia n dia follow . Syukur Alhamdulillah la sangat sangat ...Subhanallah ..

Apa apa mmg bertepek ngan Baqis ...ari tuh tido pun dalam pelukan Baqis . Habis la Rafiq jeles la papa awak sebab awak sorang je conquer Mama Baqis hahahhaha ...

Masa mama cerita kat moon muka dia happy la sangat . Sebab dia tak riso dah pasal Talib . Makan minum Talib n pakai dia semer ....Mama kata dia tgk umah pun terator elok n mmg beza la ngan sebelum nih . Mau tak nya sebelum nih Talib duk sorang kan . Mmg umah bujang betol la . Nih mama kata bila umah ada pompuan mmg nampak sangat beza nya . Baqis pun jenis yg cool n rilex  je . 

So auntie2 semer dont worry about Rafiq ...he is in a good hand . Dia ada papa n mama di sisi dia ..and sama sama kita doakan kebahagian dia org sekeluarga . Moon doakan agar Baqis akan menjadi mama yg terbaik utk Rafiq . Insyaallah dan moga Talib n Baqis bahagia n berkekalan hingga ke akhir hayat

7 comments:

salwana nordin @ che'wa said...

in syaaAllah..seronok dah rafiq dpt mak baru :)

mudah2an jodoh mereka berpanjangan hingga ke akhir hayat..

Mimy Hamid said...

seronok baca kak moon..semoga forever bahagia main

norey said...

Syukur alhamdulillah... :)

Suraya said...

aminn...touching jer baca...

huu ngis i

Cik Ecah said...

Amin...:)

iza.rahman said...

Rafiq be a good boy ye sayang...

Honey Sazy said...

Sy member sekelas arwah ibunye msa form 4-5..bca kisahnye mmg menyentuh perasaan..jd ank yg soleh rafiq.doakn selalu ibu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...