Thursday, April 03, 2014

Jualan Eksklusif utk pembaca blog di GLOBE

Ha ....kan hari tuh moon dah duk pung pang pung pang jemput kowang pegi Globe Jln Tar kan ....well ramai jugaks yg dtg . Tq so much tau korang ...mmg rajin dtg n mmg jimat besar kan .

Event on 29 Mac 2014 . Khas utk pembaca Moon Punyer Blog aje . Semer langsir jadi flat price

Bidang 60 RM 10
Bidang 110 RM 20

1 day only 11 am - 4 pm only


Siap ada sorang reader nih suka sangat ...dia dah siap bayar dah pun tapi still duk tgk langsir n terbeli lagi . sebab kata nya amik kain mahal yg 68 hengget semeter bayar 10 hengget je mmg berbaloi baloi ....mana nak dapat . Nak letak tingkap mana tuh kemudian pikir hahahhahah

Moon bawak semer bebudak plus my auntie n cousin jugaks . Pak sutan ada kejap je lepas tuh tghari dia dah kena pegi kelas ...budak skolah mmg cam tuh la kan


Yg belang belang tuh adalah langsir mummy kiter

Nasib la Isk n Yaya behave . Macam tahu tahu je ....mmg dia org dah tahu sangat kalau dtg Globe neh hahahah . Misti Sarah pun heran ...dlm perut mummy pun dtg sini ...dah kuar pun datang sini ekekekke ....eh Sarah kan duta kecik Sarah Hughes Globe kan kan kan 


 Sale start kol 11 tapi kol 10 lebey dah ada org start beli dah . pandai ek kowang ...takut kain habis kan

 pak sutan jumpa geng ke hahahha
 pedulikkan harga harga tu sebab semer jadi RM 10 .....jgn nangeh ya sapa tak dpt pegi tu ya

so Moon tepek je gamba kat sini utk share ngan kowang . Gambo campo2 dari kamera khan n dari phone . Nak angkut kamera mmg tak dapat la sebab ada baby hahah


 jauh , dtg dr penang ni
mmg meriah la sangat ...
   
 
 
 yg sonok nye bila org dtg personally n say thank u utk promo ni . Siap ada sorang abg nih pilih langsir sambil pegang phone ....pastuh tego la dia . Dia kata wife dia kena attend family day so dia suh jugaks husband dia dtg mai beli ...siap bagitau langsir mana n sekian sekian . Mmg tabik spring la kat abg tuh sebab sporting sgt tunaikan permintaan wife dia . Siap suh moon amik gamba ngan anak anak dia nak tunjuk kat wife dia nanti .

Ni blog dia ...rupanya dah masuk dah gamba moon ngan anak anak dia kat blog dia.

Dan hasil rembatan yg hubby dia tolong belikan pun ada dia share kan kat SINI 


ni la Puan Bos n Encik Bos . Mr Ketan ngan wife dia nih baik la sangat . Rasa nya 1st time dia contact Moon adalah 3 lepas . Start daripada tuh mmg Pihak Sarah Hughes GLOBE mmg layan and bagi tawaran yg best best utk my reader . Tq sangat sangat . Dia kata biasa kalau stok baru sampai akan ada masa di mana VVIP dulu akan dtg utk shop langsir ngan Interior Designer masing masing ...tuh je dia open ...then utk my blog readers plak . So mmg 2 nih je event dia org buat khas . Perg rasa cam org kaya kejap kan tgk semer membeli kemain berpuluh2 meter . Kowang la kaya ...mak tak kaya hahah

Moon pun sonok bila kowang sendiri bagi feedback . ada feedback yg bagus sampai buat moon tersengeh sowang sowang but ada jugaks feedback yg membina yg boley moon bagi kat pihak Globe utk mereka perbaiki lagi  dia org pun suka bila kowang bagi feedback atleast dia org tahu ...kalau dia org tanya Moon mmg moon bagitau je itu ini itu ini ...nasib la kan mak mmg pok pek pok pek org nya .

Skrg Globe pun dah berubah wajah . Yer la according to Ketan bangunan nih mmg dah berpuluh tahun . Mmg betol pun kan dari Moon kecik lagi mmg sini la yg duk dtg pun . Kalau naik lift dia org masa tuh macam kagum sangat tgk akak akak lift dlm tuh ...bulu mata masing2 mmg cam RCW la sangat hokey . So banyak kena upgrade dah

but tu dulu la kan . Skrg dah under new management . So tak ley citer banyak banyak . Tapi ada gaks reader yg ingat Moon neh kije kat situ .  Sebenarnya Moon tak kije sana ...moon cuma sebar kan info utk pembaca pembaca blog Moon je . So sapa yg dapat berjimat tuh mmg mak suka la sangat kan . Sapa tak suka benda murah , tambah tuh berkualiti n cantek plak tuh ...sapa nak bagi kannnnnnnnnnnnnnnn

 Moon harap semer yg pegi hari tuh berpuas hati ...

So sapa yg terlepas maaf sangat sangat kay . Jgn pulak tanya nanti kalau saya pegi besok besok ley ke dapat harga RM 10

Jawapan nye TAK BOLEH sebab offer nih 1 hari only ...........nama pun ekslusif kannnnnnnnnnn ...so sapa yg terlepas mmg tak der rezeki . Insyaallah mana tahu ada lagi sale cam nih ..


sudah nya ...mcm biasa la kan akan terjebaks jugaksssssssss ....moon pun order la satu huk huk utk bilik ...kain belang2 tuh muahahahha


Sempat jugaks la Moon pegi tingkat 4 tgk baju budak . Sapa nak cari party dresses sila la dtg sini tak kesah la baju utk anak dara u ols birthday ke jadi flower girl ke nak pakai gown gown kembang masa raya pun vley ....ada banyak sangat la n the price pun mmg berpatutan . Tak la mcm sesetengah tuh mahal melampau .

 tempat2 cenggini mmg bahaya kalau bawak Cik Yaya .........dia kan feeling2 dia tuh princess sekejap dia la Queen Elsa ...kejap dia la Sofia the First kejap nanti dia la Snow White bagai

 
 
 
 so tetiba anak dara kowang kena jadi flower girl ...ley la dtg sini cari baju ekekek .

 tetiba kan dia nak test ....skalik dah test terus nak vleyyyyyyyy adoooiiii mmg feeling feeling habis la ...sebab dia malu sket nampak ketiak neh maka pakai la inner ...kat umah pun feeling2 adus ( padahal mak dia kecik2 pun sama jugaks ...baju lagi kembang dah cam kueh kek ekekkeke )
 kena la berlaku adil kan ....adik pun dapat 1 muahahah . Utk abg isk maaf la ek sebab tak der size . Tapi bila dia sampai bahagian baju n kelengkapan swimming nih mmg dia suka la 

 
 
 
 kowang vley pilih la sebab ada dari paling murah sampai la paling mahai


 Ada banyak choice jugaks utk pelampung n kelengkapan mandi manda . Skrg children department masih dlm proses susun2 lagi lepas renovation . Mana tahu pas nih bini bos nak bagi diskaun bahagian nih plak kan kan kan ekekek






 ni yg bahaya tgk baju baby nih terus rasa gatal tangan nak beli ...hahahh

thanks pada semua yg datang ...Moon harap kowang semua berpuas hati

so sapa yg tak sempat ...Insyaallah nantikan kat blog Moon ek . Mana tahu ada announcement pasal sale lagi ekekke

11 comments:

@e_da said...

ala bestnya.. bila ada lg kak moon jualan langsir ni.. kita nak cari langsir raya... huhu

Engku Artini said...

Dear moon..
cik abang yang sporting tu adalah cik abang saya.. hahaa..!! bukan paksa tau, alang-alang dia balik kg kt triang, kita mintak dia lajak terus shoping kat globe sambil wassapp gambar kain yang mengancam2 tu..
Lom sempat nak update gambar kain shoping aritu.. cuma update gambar u n kids kat sini...
http://engkuartini.blogspot.com/2014/04/shopping-langsir-bersama-blogger-moon.html

anyway... suke sangat tauuu! berbaloi2!!

Anonymous said...

bestnya...xpnah dpt g. t kalo ada lg..bgtau kak...:)

Nazia Mohd Zain said...

Best.. best.. bleh pg ni ada byk baju baby.. menariks..

Jan@Afzan said...

waaa..bestnye.. Tak sempat datang lah k.moon, tapi kita anta adik ipar dan mak serta anak dia datang...ada pic kat atas tuh, Jan minta save ek..nak tag adik ipar.. hehe

Lainkali, harus pergi!

Sue said...

jelesss jelesss!!!!

bila ade bajet, tak sale.. bila takde, sale.. aiyakkk.. pasni nmpaknye kena buat saving khas utk langsir globe. bila ada promo camni terus senyum lebar hehehe... borong 1 kedai!!!

takpe.. i know khan mesti buat promo lagi kannnnnn.. heee

Engku Artini said...

Dear moon..
mintak izin ambik gambar, nak letak kat blog ye..
update pasal kain langsir aritu di sini..
http://engkuartini.blogspot.com/2014/04/hasil-shopping-langsir-sales-di-sarah.html

azlina aliuddin said...

AsSalam Moon,

Aduhai, terlepas peluang. X dpt pergi hari itu. MgMG sentiasa tggu promo nie. Berharap sangat dibuat lgi sekali. Nak beli langsir raya. Harap Moon akan publish lgi promo nie yea..hehe.

Trimas.

azlina aliuddin said...
This comment has been removed by the author.
azlina aliuddin said...
This comment has been removed by the author.
Yanti Isa said...

thanks Moon and globe ... nanti dah siap langsir baru akak upload di blog . Skrg busy bangat .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...