Wednesday, November 23, 2016

Areena Batik Butique Hotel Kuantan ok ke

Last few week Moon kan ada kerja sket kat Kuantan kan. So Moon pun cari2 la tempat utk stay. Browse punya browse kat booking.com nampak la Areena Batik Butique Hotel ni n hotel ni paling banyak org review hokey ...dekat 1k++



Bila baca review cam tak nak la judge awal sangat kan sebab ive never been there. So better kita pergi n experience sendiri . Ada banyakkkk hotel best best kat Kuantan tapi sangat curious pasal hotel ni sebab tgk gamba cam gempak n different dr hotel yg lain

Urusan booking amat senang sebab pakai online booking,com je kan

Hati cam excited sangat sebab gambar dlm Booking.com tu amatla cun. So Moon book bilik family sebab ada ramai rakyat kan

Apa yg Moon share n tulis based on my own experienced n pasal FAMILY ROOM 




So kalau u ols tgk gamba ni u ols misti kata cun giler kan. Terbaik laaaaaa mmg berbeza dari bilik hotel lain kan kan kan .

Itu la yg Moon ingat jugaaaaaaaaaaaaaaa

Dlm kepala dah tanam siap siap nanti bilik cun mcm ni . Sarah boleh berlari2 dlm bilik ......

So bila sampai Kuantan n sebelum ke kedai Supertop Sopee kami cek in dulu . Pak Sutan bukak bukak je pintu .....gedeganggggggg dah kena coffe table betul2 kat situ. Masuk bilik je kami 5 beranak blur kejap sebab kecik yg amats. Tapi yg tukang booking ni diam je ....siapla aku lepas ni misti kena sindir ni . Sebab kami biasa book family room n so far ini la yg paling comel .

Deco A1

Tapi comel sangat ...nak letak luggage pun tak tahu nak letak mana

masa tu hujan lebat, tingkap bocor semer siap air masuk tepi tingkap . So Pak Sutan suh Moon turun n cek balik betul ke bilik ni sebab dlm gambar lain . Ada bilik lain tak yg lagi besar , kena tambah duit pun tak apa . Sebab rasanya ni cam bilik biasa je ni

So Moon pun turun bawah n cakap elok elok . Staff pun sangat baik hokey ...akak bg A1 utk staff dia org n dia siap offer bilik lain n mintak Moon tgk dulu. Kalau nak tukar boleh katanya ....see sangat baik kan .

So bilik lain pun sama juga cuma besar siiiikkkiiiitttttt je ( baca panjang panjang k  )

Terus tak semangat nak snap gambo ke apa sebab bilik lomantik je malap malap tekan2 lampu ada 2 tak nyala . Tapi sebab nak tido je kan ...abaikan je la . Terus perittt je poket tuan yg bayo dpt cam ni kan


ni ok lagi Sarah ley lalu cam tu . Bilik 1st mmg padat ...lamp shade pun tercabut cabut dah . Langsir koyak ....rasa cam nak gie je tanya ...nak tak beli langsir Sarah Hughes Globe hahahhahahah.

Tapi kalau Moon ngan Pak Sutan je 2 org mungkin ok size ni but ni family room kot. Cer tgk Family Room K Hotel Jln Tar bapookk besor atau bilik harga RM200 di KL 


Almari Narnia ada semua kelengkapan . Masa bilik pertama tu apa pun tak ada dlm almari ....nasib tukar. 



Bilik air cantek ..tp pintu cam ni TAKLEY KUNCI ...Sarah plak duk intai intai. Bayangkan korang tengah yak yak nampak plak ada entiti mengintai cam tu . So sila yak yak sambil tutup kaki ngan towel . OMG tak tenang jiwa raga mummy ....sebab kejap kejap Sarah tanya 

Mummy wat apa tu ....

wat apa tu 

cakkkkkk 

mummy berak ke 

dah siap ke .....

Mummy Sarah kat sini ....mummy nampak tak Sarah ni ... 

Terus suh Abg Isk sendal pintu tu ngan kerusi ....adoiiiii ni family room kotttttt kalau honeymoon suite ok la kan .


( abaikan kaki abg Isk atas katil tu yer )


But nasib baik la kan sebab :

Tilam bestttttttt

Bantal bestttttttt

Aircond sejuk

TV pun clear

Air kuat

Breakfast sedap

Mana yg bagus tu akak highlight juga k ....cuma frust sket la kan. Then baru Moon terpikir misti photographer ni pakai wide lense ....edit power .


masa ni nak cek out dah




Moon rasa la kan bilik kita org duduk tu adalah bilik deluxe kot . Not a family room walaupun staff tu kata mmg family room tu kak .


Kesimpulannya :

Deco : A1 perabut lawa n cun melecun ,

Bedding : Katil amat selesa ...rasanya paling selesa so far sebab tilam kualiti baik punya. Tak ada rasa spring ke apa ...mmg padat n sedap. Bantal pun sedap

Tandas : Pintu takley kunci, transparent kat bawah n atas ...even nko mandi naked dlm tu still boleh nampak bayang2. Air laju , air panas ok ...ada towel cukup semua.

Bilik : Sempit , lampu ada takley on ..lampshade pun dah tercabut . Langsir pun  koyak . Perabut amat besar bagi bilik comel cam ni but sesuai la ngan konsep butik hotel

Breakfast : sangat sedap ...nasik lemak sedap . Ada bihun ada mee ada roti ...air panas air sejuk n fruits . Sesuai la ngan konsep breakfast . Moon baca review org kata breakfast sikit . Tapi for me cukup la breakfast cam tu ...takley nak spread buffet cam hotel 5 star kan. Makan cam tu pun dah kekenyangan. Ok la kan ...Moon tambah RM 10 utk anak sebab voucher breakfast utk 3 org aje . Sarah tak kira sebab dia makan nasik lemak sikit je kemudian dia main sapu butter kat roti je heheh.

Value for money? : I paid RM175 utk semua ..rasanya ok la cuma bila baya tu rasa cam ngan RM175 ni rasanya boleh dpt yg lagi best ...tu je la . Tapi ni rezeki kita org kan ...ok la tu

Akan dtg lagi tak sini? :  hahahahah mungkin kami akan try hotel lain kot. But kalau u ols nak dtg silakan . Moon tak kata jgn dtg sebab kadang kadang pengalaman org lain kan. Apa yg ok bagi Moon mungkin tak ok bagi org lain. Atau apa yg tak ok bagi saya mungkin ok je ngan u ols kan .


My friend Sheila yg duk Kuantan pun tanya ...ok ke hotel tu Miera ( kwn zaman belajar mmg panggil Miera)

Ok gak cuma indah gamba dr rupa hahahhahahah

Boleh baca juger ada org review pasal family room kat SINI 

5 comments:

Cikpuanfairul said...

Salam Kak Moon!!!

Ye kak..kecik yahamatttt..kami dulu ambil Tatami Room kot nama bilik tu...bilik standard katil queen..Ya Allah kecik giler..ruang nak solat pon xdak...puas alihkan perabot...memang kecik giler laaaa....stress duduk dalam bilik...hahahahhahaha...

miss eimanhikmah said...

gmbr cantik utk promotion je tu...hukhukhuk..selalu kena jgk mcm tu..tp redhooo je la..

anayiraf said...

saya pun pernah stay sini kak moon 2bulan lepas....indah khabar dari rupa...cadar kotor...sarung bantal ada bekas apa ntah hitam2...nasib check in utk 1mlm je...klu byk hari tak tahan la sbb bilik berbau...adoiii....

cikpuanhady said...

baru nak komen bestnya bilik tu.. sekali..hihihi..takpela..sib baik 1 malam..

jemput singgah my blogshop, ada sale instant shawl..cantik2..

http://mymodestycloset.blogspot.my/

dalila said...

woww..gmbr mula2 tu mmg cantikk..tp ok la..utk tdo je kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...