Friday, December 23, 2016

Mr DIY

Moon paling suka pergi Mr DIY sebab ada banyak barang yang menarik sangat n yang penting sangat murah.

Mustahil la kalau masuk n keluar tangan kosong. Misti ada terbabas beli something . Kadang pemabam kecik kecik betuk muffin pun boleh buat kita happy. Ntah hapa hapa ntah .... ( moon latew )

Tapi ada 1 kemusykilan.

MR DIY ni asyik menyusun barang je ke

Tiap kali pergi misti without fail dia org tengah susun barang. Last week dtg kepala paip kat sini ...this week dtg dah pindah ke shelf lain plak. Barang mmg selalu beralih . Ingat kan 1 Mr DIY je ...sebab, mungkin tgh susun stok ke apa . Tapi so far  2 3  Mr Diy yg Moon selalu pergi semer tgh susun barang .

Mr DIY D Pulze Cyberjaya

Mr DIY Aeon Sri Kembangan

Mr DIY Nilai

Korang perasan tak .....nanti next visit to Mr DIY cuba u ols tgk . Ada tak tgh susun barang. Ada lorong susah nak lalu sebab ada kotak kat situ . Ada tak brg yg beralih tempat .


Ada org boleh bgtau tak napa dia org asyik susun barang . Ke ada rules dimana every month barang kena gerak . Atau mungkin barang di shelf sangat cepat habis .

Sebab ....saya sgt curious sebab everytime pergi misti cam tu

But I still love going to Mr DIY la kan .

Cuma saya sgt curious  n ingin tahu

7 comments:

Cik Puan Fairul said...

Salam Kak Moon, kita pon suka g Mr DIY...sebab murah...kihkihkihkih....suka beli bekas plastik dia,murah2 la...yg penting menan budak semo murah2 kt situ...

Illya LeYa said...

betul3x.. LeYa pun perasan juga..

Anis Azalea said...

Betula la tu. Main Place pun sama. Tapi Giant Kinrara susah nampak. Dahla luas gila lorong dia syok betul menolak troli sambil mata tengok anak sibuk kebek barang.

ieda iedana said...

Tu Marketing strategy namanye akak.
Kalau dia tak tukar, customer akan direct pergi rak yang dia nak and terus bayar and balik.
Bila tukar, customer akan tawaf satu kedai nak cari barang yang diaorang nak and end up dengan 4,5,6 barang yang lain lagi. hehehe.

Fatihah Fazlin said...

kan kak moon.. dah banyak kali pergi DIY, asyik menyusun mengemas je dorg. hahahaha

lovely said...

Betul tu,saya pun selalu kena benda yg sama.sal gi DIY je mesti diorang tengah susun barang hihihi...

keretakalergrey okey said...

Yup..betul tu.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...