Monday, April 09, 2018

Youtube channel yg saya suka


1- Blimey

ni adalah 3 org awek korea n dia org selalu buat video pasal Malaysia . Bermula masa 1st time dia org cuba pelbagai jenis meggi Malaysia ....skali tersangkut buat macam macam . Dr jenis jenis makanan Malaysia hinggalah respon nyanyian artis Malaysia . Lagu Dato' Vida pun dia org tahu tau hahahhah . Siap dtg ke Malaysia lagi .

Moon suka tgk dia org ni ...nak nak masa dia org cuba masakkan malaysia...sonok hokey

Lagipun reaction dia org sangat ikhlas gitu .


cute je dia org neh 
Siap dia org layan cerita Munafik lagi . Pastu makan Durian nanti u ols boleh masuk channel dia org ni ...bestttt 


2- Chasing a Plate - Thomas  and Sheena

Ni pun best , pasangan ni kalau video makan makan dia mmg dia org akan makan betol betol. Lepas tu reaksi dia org pun terbaik . Siap explain lagi rasa macam mana . Hari tuh pernah tgk dia review masak lemak cili api salai ...terus lapar perut . Terus rasa cam nak pergi kedai yg dia org makan tu 
Sheena plak kalau makan siap buat bunyi ermmm errrmmm ermmm sambil goyang badan maknanya sedap sangat latew
Asalnya tgk satu video aje terus sangkut n tgk semua video dia . Sekarang dia org duk jelajah India plak. Tapi kalau kita tgk harus la sebab nak tengok video dia org makan makan kat Malaysia . Dia org cuba pelbagai makanan . Dari makanan Melayu ke makanan Cina n India . Siap gie kenduri kawen lagi hahahah 
 Cari video related to Malaysia . Even dia makan burger tepi jalan pun boleh nampak sedap ...acaner 


3- Maangchi 
seronok tengok dia masak masakkan Korea . Siap buat chilli paste sendiri lagi . Pastu cara dia cakap english pun cute hahah

Kalau untuk make up make up plak suka tgk channel kat bawah ni 

4- Pony make up 

Cara dia make up simle tapi sweet sangat sebab make up style Korean kan . 

5- Julia Graff
Moon lama follow channel dia ni. Dari dia tembam sampai la la ni dah kurus hahhahah 

Korang plak canner ...ada tak channel yg korang slalu masuk 

Oooh ya Moon jugak suka tgk channel 
- Cupcake Aisyah 
- Nisha Ezzati 
- Tried n Tested Channel 

5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

MENARIK

Wahidah Aziz said...

Saya pun tengok Blimey dengan Maangchi tu. Kalau tengok Maangchi tu boleh meleleh air liur tengok dia makan. Macam sedap bebeno. Hahaha

aLin arLene said...

saya suka tgk life at thinker..kiranya blakang tabir production rancangan2 kat astro..diorang nih budak2 yg kreatif, gile2 n kelakar..cuma bab kuat mencarut tuh turn off sket..

another one ala2 fattzura..married couple jess and gabe conte..baru umur 23..wpun ntah apa2 diorang bebel bukan faham sgt ngan culture diorang tp suka tgk sbb both are pretty and handsome..secocok sangat..

Miss Moon said...

Wahidah Aziz

Haha dia masak macam senang je pastu lepas siap masak semua bersungguh2 dia makan . Kadang panas panas berasap lagi

Miss Moon said...

aLin arLene

betul Jess n Gabb ye kita slalu tgk jugaks sebab bini dia lawa gilers make up cantik sangat n husband dia handsome n dia slalu letak klip ..... 1 hour laterrrrrr bila tunggu lama lama klip dr sponge bob hahahah . Pernah teringat masa bini dia tgh sopink siap ada org nak berkenalan lagi hahahahha . Yer la mat salleh ni mana nak kawen awal awal kan . Tapi dia org mudah mudah dah kawen . Moon tersangkut tgk klip dia org sebab tertengok klip kawen dia org omg gorjes sangat .

siap buat tour merata rata tempat kan ...perggggggg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...