Wednesday, October 10, 2018

Jalan Jalan Japan Shamelin

Kebetulan ada di area Cheras, ajak Pak Sutan singgah Jalan Jalan Japan kat Shamelin 1 . Since selalu nampak org up kat OG n FB kata best Jalan Jalan Japan ni . Area Shamelin ni plak mmg area kita org sebab dulu masa belajar , belajar kat kolej MARA tu . Kira ni kawasan ronda2 utk bertahun lamanya . Opposite Shamelin 1 tu ada kedai udang besar n belakang tu ada kedai mamak kita rg panggil Senget sebab dia di jalan yg curam . Tu la port makan roti banjir n Rojak .

Zaman study mana ada duit sangat , Dikala kawan kawan u ols makan meggi goreng , nasik goreng USA ...kita mampu nak makan nasik lemak singgit n roti banjir je . Pun jadi la kan ...gemuks juga n bahagia je idup muahahah

https://1.bp.blogspot.com/-7pEX_ohNFM8/Wb9OB2dE4UI/AAAAAAAAoys/qOnVWob4wKcCMWhkbe27dSPGPA5jNcVrgCLcBGAs/s1600/about-pix01.jpg 
Gambar taken from Here , follow me to eat la blog 

Naik parking dia amat mencabar sebab sempit je laluan dia . 

Jalan Jalan Japan ni di tingkat 3 . Dari parking naik je lift . Bangunan Shamelin 1 ni cam sunyi sket . Tapi mmg ramai orang yang naik ke lvl 3 ni semua nak ke Jalan Jalan Japan ni . Kedai ni jual preloved item dari Jepun .Moon tgk ramai org kata best n murah . TGu datang nak tgk sendiri 

kedai dia open macam ni . Besar jugak . Ada banyak baju baju preloved . Baju sejuk pun murah2 .Kasut , beg . Mainan pun banyak . 

https://i1.wp.com/cleffairy.com/wp-content/uploads/2018/01/photogrid_1517211024274.jpg 
picture taken from Here . Akak tak snap gamba banyak sangat sebab duk sibuk tgk anak anak yg nak masuk semua lorong n sangkut di bahagian toys .  Winter jacket sini pun elok n murah range dalam RM50 kebawah mcm tu . Patut ramai rekemen Jalan Jalan Japan ni.

 Semua mainan dah di pack dalam plastik cam ni . Dalam 2 3 hengget satu plastik tu . Depend pada jenis mainan la kan . Budak2 ni suka la tgk . Habis semua benda dia org usha .


 Bagi peminat kereta , misti u ols suka ni 


Patung patung ni pun dalam 10 ringgit . Bergantung pada size . Ni Sarah takley beli dah sebab kat rumah kemain berlambak dah . 

https://i2.wp.com/cleffairy.com/wp-content/uploads/2018/01/20180126_185229.jpg 
Ni dalam Shamelin 1 . Rasanya Jalan Jalan Japan ni pun ada kat Subang . Mmg worth utk dtg n tengok2  sebab kedai dia besar . 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...