Tuesday, June 27, 2006

Sutan Iskandar 10 Months

This boy is aledi 10 months ..its been 10 months since i become a mother . I really enjoy every minute of it ..Iskandar sekarang dah buleh main sorang diri ..singing his own song using his own language . Sometimes i can watched him play ..tak yah tgk TV pun tak per. ..He loves that purple dinosour , Si Barney so much ...lepas tguh dia gelak la sorang2 ..skrg nih baru start minat tgk Teletubbies.

Gigi pun dah nak masuk 4 btg ..sian dia gatal gusi ..mula la habih benda dia pie gigit kadang jari sendiri pun dia gigit . Mummy ngan Daddy lagi kerap kena..Kalau tido plak ..punya la lasak . Kadang dlm playpen dia tuh berpusing2 kalau tido ngan kita org haaa mula la kaki dia tendang sana tendang sini . I really love his face when he woke up every morning ..hahhah cam mamai mamai gitu .

Makan pun dah banyak ..sampai akak kat nursery mintak tambahkan bekalan makanan . Tapi badan still jugak cenggitu ..pipi jer yang memontel . His 1st word plak ammmaa mamamam mom..abababbb bab bab ...dan yg paling selalu buat brbbbrbrrr sambil sembur air liur . Kalau buat style AF yang kena brrr brrr brr brr ha siap la dapat air liur free la .

Mommy tak der idea sangat la hari nih . Cam tak tahu nak nulis apa ..cam cepat sgt masa berjalan . PAgi pegi kijer ..balik umah ..mandi ,bagi makan Isk..main main ngan dia . Masak jap (kalau rajin ar ) lipat2 baju dah kul 11 lebey ..mata pun dah start ngantuk . Kalau ada hari si kecik tuh nak tido awal ok la..kalau di buatnyer nak main ..dgn mummy sekalik la kena merangkak sama. Sebab dia nih bila dah berdiri suka lepas tangan ...pastuh mula la dpt cium lantai.

Kalau kiter ada Idea lagi kiter tulis lagi ek

14 comments:

.:HalogamoRa:. said...

wow dah 10 bulan dah 'IS', manje je nama tuh. IS ikut rupa sape yek? dah besaq musti handsome nih....

moon, si IS dah start cakap German nampaknye hehehe

pls take note tht i've changed my blog address. ada problem ngan blogger.com last 2 days.

azie said...

betul tu mirah....mirah dah 10 bulan jd ibu...azie pun dah 9 bulan jadi ibu...rasa saat yg paling mengembirakan dan membahagiakan sepanjang hidup ni. Melihat anak kita membesar depan mata. Harap harap dpt menjadi org yg berguna dan tak mengecewa kan ibu bapa dia yg tak penah putus memberi kasih sayang pd dia...Bile besar nnt bagi lah dia baca blog mirah ni...mesti Isk akan tersentuh atas pengorbanan ibu dan bapa dia selama ni.

...$weE+ 666... said...

hepi 10mths sayang!!! may u stay healthy and happy ALWAYS! *muahz*

Mama Aleeya said...

happy 10th month my iskandar..makin hari...makin besar dan bijak utk jaga diri sendiri. Rajin2 tolong mummy tau Isk...sian mummy penat..

Miss Moon said...

Ha ha mummy sekarang ah cam malas nak wat kijer umah ...sebab duk main ngan Isk je..Isk plak dah pandai meragam dah sekarang sket2 nak nampak mummy depan mata ..

Skrg nih lagi penat sebab daddy duk tanya "Isk nak adik ? " huwa huwa huwa

ila de cute said...

Happy 10 months old Isk...Isk ni makin besar makin hensem kan...

~Daddy~ said...

Amboi asyik anakanda jer kena puji handsome...daddy dia tak handsome ker...sebenarnya ke handsome man anak di warisi dari ayahanda nyerrr

Miss Moon said...

Amboi daddy pun ...tuh anak mommy jugak tau ..ada jugak diwarisi dari bonda nyer..

Ok lah kira 50 - 50 la ek ..

nadya said...

waah..hemsem nye anak bujang kamu, auntie nad nak ngorat boleh? hehehehe

Kasih Aleeya said...

encem boy nie kjp jer dah beso..anak sumer camtukan? tp masa pregnant rasa lama giler 9months tu.. biler dah kua,, sekejap je dah beso..isk dah beso kene sayang mommy & daddy ok??jgn sakitkan hati parents..muahhh cayang..

happy2gether said...

isk...cepatnyer 10bln, makin lama makin hencem, dia ni good boy, kalo jumpe tak penah meragam, baik jeks...harap2 anak2 kita semua nanti bila dah besar nanti pun baik dan mengenang kita, tapi apapun dia ley baca blog n tgk sendiri kasih sayang yg kita curahkan pd dorang, filla...kalo dorang x sedor lgk tak tau la..ehhee...

Anonymous said...

Here are some links that I believe will be interested

Anonymous said...

Here are some links that I believe will be interested

Anonymous said...

This is very interesting site... toxic dose klonopin clonazepam self hypnosis impotence 74 dodge dart parts Vitamins impotence http://www.meridiaweightlossdrug.info/Relationship-problems-caused-by-erectile-dysfunction.html Adenosine dobutamine asthma impotence+reduce+safely ionamin order appetite suppress Enlargement impotence penis size How do you connect outlook on several computers urologist erectile dysfunction discount online prescription zyban How to do chair massage calgary business insurance Culinary schools in the state of alabama timeshare buying http://www.side-effects-of-neurontin.info/causes-for-temporary-impotence.html D tv excessive masturbation causes impotence

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...