Tuesday, June 20, 2006

Weekend



Weekend adalah hari mengemas dan hari memasak sedunia . Kalau hari biasa memang la tak menang tangan nak siapkan semer kijer, tuh pun try gak tak nak basuh baju tiap2 hari ..lepas seminggu lain plak jadi nyer ...hahahha menimbun baju kotor hik hik ..so solution nyer back to normal la..tiap 2 hari kena clearkan bakul baju kotor..Finally dapat la mommy buat jugak tat telur ..punya la dah lama spare kan butter n susu cair memang utk buat tat ....daddy nyer permintaan nak makan kek , nanti mommy usahakan pulak next week kui kui kui ..so ini la hasilnyer tat telur yg baru kuar dari oven ..harum semerbak 1 umah ..nasib baik tak der budak datang ketuk pintu umah 'acik , mak suruh beli tat 2 ringgit ' nanya ...perasan lebey la nih.

Moon memang suka baking2 nih tapi bila dah ada anak nih tak sempat la nak berkampung kat dapur lama lama , kalau terasa nak makan kek ke muffin ke beli kat kedai jer. Sebut pasal muffin , if anoyone yang berminat nak buat muffin , kat Kajang 1 satu kedai ..alamak lupa la plak nama dia . This shop sell all kind of baking stuff . .Dia org ada jual ready mix nyer tepung for muffin n sponge kek , So what u have to do is only add in melted butter and egg..andd tarra ..ready for baking .

Iskandar
Tommorow Isk akan masuk 10 bulan ...cepatnyer my baby membesar ...dari baby dah jadi todler dah ..nanti in a few month dah jadi
setahun
. Cam cepat jer budak sekarang membesar ..now Isk lebeh suka standi
ng rather than sit and play ..habih semer tempat jadi tempat dia practise ..tapi sekarang nih lagi kuat mengigit ngan menyembur air liur ..kalau kiter duk baring tgk tv ..ha tunggu la dia dtg habih dia gigit muka. I think he want to kiss kiss kot cam selalu kita org buat ...skrg kalau mood dia bagus dia akan kiss la kita kalau kita mintak ..nih gambar dia, bukan senang nak snap action nih . Handsome jugak anak mommy nih hik hik hik cayang Iskandar .

Sonok nyer main kertas, mintak pedang ngan mommy , mummy tak kasik

Hello pren (Isk cepat kiss dia)

Muahs

7 comments:

.:HalogamoRa:. said...

alahai moon, speaking of egg tart it's remind me of my 2nd pregnancy, i can finish 20 egg tart in one snap. teruk kannn? tp egg tart tu mmg sedap order fm my aunty's friend.

anyway the egg tart looks yummy lain kali buat la bebyak sket bleh bg i rasa...baru PASSSS! HEHE

~daddy~ said...

Fuhh....hensem jugak anak daddy nih...kesian isk main sorang sorang ...nanti daddy bagi isk adik ok...boleh la main ngan adik pulak....hahahahahah

Miss Moon said...

amboi daddy nyer ..suka suka jer ek .

mummy kata nanti la dulu next year mummy kasik isk adik bleh main2

Mama Aleeya said...

hai moon...chewah..mcm lama nya tak jumpa.... sian Isk main sorang2.Nk tunggu Aleeya besar..lambat lagi. Makin hansome dan clever boy laa isk nie..Mama nak cium skit...muah2.....isk.

Mama Aleeya said...

luper lak...miera nak juga tart telur tu...menggoda dan baunya melekat dlm blog nie....hihihihi

Anonymous said...

Hmm I love the idea behind this website, very unique.
»

Anonymous said...

Looks nice! Awesome content. Good job guys.
»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...