Wednesday, July 26, 2006

Ada gak org cenggini

Bila kiter tak kacau org ..org kacau kiter . (Tajuk Pilem )

Scenario 1

U r workin in a company , which require u to monitor somethin . U work hard , u try ur best to satisfied everyone..but the main point is that u want a sactisfaction in ur work ....which make happy when u go home ...but what happen is that ur bos ...a very putar belit alam kind of type...love to find people's mistake ..u dont expect that he will stab u from back...then ...jeng jeng jeng . Despite of people keep telling ya that he is very teruk one..u still can buat donno jer..untill u found out that he is telling lies , telling shit about u . So do u feel sad? angry? happy?

Scenario 2
U know someone..that is very hampeh one ..he doesn know anything but react as if he knows everything hahhaha biasala nih kan jenis perasan bagus . But this "A" is very ego type of person . dont wanna ask if he dont know. Koz Im a bos maaaa....i have people to do all the work for me ....and at the end i will get all the creadit . I dunt care how other people manage to finish the work ...all I want is the end result ...if u cant do it u r such a lousy worker ...so ...WHO AM I?

Scenario 3
This guy know that people dunt like him ...people talk behinds his back ....and he knows that he is not that gud . At the same time he knew he is very gud in politic at work .... so he play his part . Plays different character ( which he is very gud at it ) and some people believe it . I will do everything that I can to make all the 'big people' to think that im gud..i will tahi kan all my staff koz i dun care . I still get all the creadit ...am I a gila kuasa type?


Truth
Everywhere u work ...there will be this 'someone ' that will make ur day turns bad...will make u loose ur appetite and make u feel like u wanna kill him , stab him ...choke him to death ...but we cant do that kan . ...but what can we do about this . We still gonna look at his face everyday ....arrgggg nyampah memang ...geram ? mamang la . But life must go on ....kijer kiter , kiter siapkan . Try to pekak kan telinga , satu niat di hati i work for my self ...i know that by the end of the month there will be money in my maybank ...and i know that the money come from my hard work ..that lalat langau ...we cant stop them from flying but we can use ridsectttttttttttttttttttt bzzzzzzzzzzzzzzz mampuih nko

p/s : he is not my bos, my bos is great ..this is just a true story ...havent been film yet .

16 comments:

.:HalogamoRa:. said...

sape boss u 2 moon? bak sini wa belangkung skali. one thing is right it's happen everywhere.

work smart think smart. sesekali perli la bila ada chance.

ni sultan dah bleh tak teh ye....ala la sicomei sorang ni cha cha baru nak tak teh...lambat sket la tp mulutttt cakap x abih hehe

Miss Moon said...

yeah thanks memang skrg bila ada peluah smash je ...hahahah sapa makan cili dia rasa pedas hahhahaha

Mama Aleeya said...

miera...org mcm nie kita buat baik tak guna...buat jahat lagi laa ...buat donno kata tak commited...so baik laa buat keje kerana utk periuk nasik kita

linda, nafiz's mummy said...

hi munirah..

biase ler keje..mcm2 perangai ade..
(ayat biase dgr kot..hehe)
eh...my fren ade kat tmnet cyberjaya tu tp x tau le dept ape...nama die aidawati...
tmnet ni client company i..:)

happy2gether said...

emm tadi pg ada chat jap pasal ni ek? kesian Sutan...geramm betoi ek org cenggini...boikot jek, buat derg sampai dia tension...

epol said...

>No point working with/for "something" (tak tau nak addressing him bende ke manusia???) that makes us die inside a little bit everyday

>"that" Boss is a Freakin' Retard!!!

Mama Mia said...

alahaiiii ......siapakah itu???

Miss Moon said...

well word is speaking louder..huh ?
kesian , ada gak cenggitu kan ...thanks friends . Selepas lepas geram rasa lapang dada ...kalau tak nanti malatop kang kalah velvet muahahhahah MALATOPPPPPPP

Azura said...

kalu kz kat opis nin pon ader gakz yang mengalami masalah oang 'tak atasan pun'yang cenggitu..apa kami buat..hehehe ..kami back stab die balik... muahahahahaha..!!! dah hari nin die kene buat show cause letter.. teraniaya ke die??..bagi kami oang yang teraniaya nin, tak terase plak yang kami menganiaya dia sebab dia dah terlebih dahulu menganiaya kami sebelum nin.. bagi kami itu adalah pembalasan...!!
Tp kalau tak sesuai untuk situasi opis adekz2 kz nin..janganlah buat ye..!!! he he he.. The key untuk mancari kekuatan ialah BE PATIENT!!! as u said.. life still goes on...!!! Tapi jangan stress plak.. sebab ramei sangat pekerja TM yang stress ye sampai kene sakit jantung, cthnye my bro in law la.. stress sangat..
Yang penting jaga kesihatan...

Mama Aleeya said...

arghh...kenapa harus dpt org cam gini...migrain kejap adus...aduss...Miera nye boss memang best...tp apakan daya.. dah dpt org mcm gitu..Skrg nie pk wat keje utk diri dan keluarga jek laa.insyallah mudah-mudahan diberkati.

Azie N Arif said...

Miera, azie tau sgt sgt sape yg mirah maksudkan... Dia tu memang tak patut berada di company ni. Buat baik tak guna. Buat tak tau jer....anggap dia tak wujud. Ignore kan ajee...eee geram btul bile dgr citer mirah ari tuh....

Memang dulu memang azie sokmo sound direct je ngan dia tuhhh. Setakat mane laa dia tu nk tunjuk kuasa sgt...bile susah nnt carik staff dia gak....eeeee...arghhh!!!!!

Anonymous said...

Here are some links that I believe will be interested

Anonymous said...

Looks nice! Awesome content. Good job guys.
»

Anonymous said...

Looks nice! Awesome content. Good job guys.
»

'azizaffa said...

salamun'alaikum :: Bismillahir Rahmanir Rahim : astaghfirullah ~ Wahai penuntut ilmu! Ilmu itu memiliki banyak faedah. (Andai kamu membayangkan faedah itu sebagai manusia).. kepalanya adalah rendah hati, matanya adalah keadaan tidak irihati, telinganya adalah memahami, lidahnya adalah kejujuran, ingatannya adalah pencarian, hatinya adalah niat baik, akalnya adalah mengetahui (ma'rifah) sesuatu dan masalah, tangannya adalah kasih sayang, kakinya adalah ziarah kepada orang yang berilmu, tekadnya adalah kewarasan, kearifannya adalah wara', tempat tinggalnya adalah keselamatan, pengemudinya adalah kesihatan, tunggangannya adalah kesetiaan, senjatanya adalah kelembutan tutur bahasa, pedangnya adalah kerelaan, busurnya adalah tenggang rasa, tenteranya adalah diskusi dengan orang-orang berilmu, hartanya adalah sopan santun, ternaknya adalah kejauhan dari dosa, bekal perjalanannya adalah kebajikan, air minumnya adalah kelemah-lembutan, pemandunya adalah petunjuk ALLAH dan sahabatnya adalah kecintaan kepada orang-orang yang terbaik (al-akhyar) ~ alhamdulillah :: Barada amruna wa shalaha :: Salimna :: kharaja sahmuka ::

Anonymous said...

Cool blog, interesting information... Keep it UP » »

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...