Wednesday, September 26, 2007

akhir nya apdet jugaks - Ramadhan

lor lama nyer tak apdet mmg pemalas betul kalau bab karang mengarang neh . Kalau sesapa yg masuk dlm nih asyik tgkyg sama je jemput la ke FP moon , kat situh hampir everyweek ada apdet ..

Im 12 weeks pregnant . Sehat? Alhamdulillah cuma start 2 3 minggu neh makin menjadi2 muntah nyer . Itew la before this ramai yang kata nampak segar je ....ha kan dah dapat pakage nyer ekekkek . Masa Isk dolu tak ingat plak ...yang Moon ingat Moon ngan Azie asyik gilir2 lari ke tandas ...tapi masa tuh walau pun muntah still gagah lagi maybe sebab lepas muntah terus makan . Asyik makan je ngan Azie time tuh so maybe tak terasa sangat .

Pagi pagi mmg anak tekak nih rasa loya semacam . That day ada checkup kat doc . Dia kata kalau tak larat n u muntah tak yah poiser takut u dehydrated. Tapi kalau tak muntah ok je . KAlau time segar bugar mmg aktif je tapi kalau time me layu.... cam ikan masin rasanya akakkakakak . Mak aiii besar nyer ikan masin akakkak

Isk pun dah paham yg nanti akan dapat baby . Stop BF dia pun senang . Lepas Moon dpt tahu Moon preggy ...mmg slow2 stopkan BF dia n alhamdulillah senang je ..maybe sebab dia dah buley paham apa yg kiter cakap kots . Skrg ayik cium perut mummy je pastuh jerit babbbyyyyy ha Sutan la yang ngajor nyer .

Thanks ek Sutan banyak tlg mummy . Jaga Isk tlg kemas2 buat susu ..makan pun tak cerewet siap mintak beli kat kedai lagik takots mummy penats . Tapi time sahur Moon leh masak kan nio prob . Cuma lepas 1 hari bz kat opis mmg battery cepat week la ..kejap2 nak kena recharge ( tido) setengah jam pun tak per ..

Kali nih ada geng ibu ngandung ...ada Ija ( Mama Mia ) , Ila ( Mummy Syahmi ) , Syima n sapa lagi ek ....Yg lain meh la join . ekekkeke

7 comments:

love always said...

Moon pun dah mula loya2 and muntah ek... Tu la... samala..tu ari mkn anggur hijau...terus muntah..masam giler tekak..terus bukak posa...

Tp Dah masuk 3 bln ni dah tak suka mkn yg masam2.. suka yg manis2 plak..pelik2.. perubahan hormon agaknya tu...

Apa2 pun mmg kuat betul dugaan utk org2 pregnant ni ek... Miera, Take care tau...

Psst.. Illa pun preggy gak ek...

Mommy Hafiy said...

moon..nak tumpang tanya..u stop bf kan isk,ganti ngan bototl or mmg dah tak nyusu lg ek?mcm hafiy dia tak reti minum botol just bg dia minum fresh milk dr cawan..tp takleh nak stop bf la..i tried gak slow2 tp dia mmg nak nyot2 gak walau sometimes dah tak kuar sgt pon..nih kes time nak tido la nih..yg itak thn dia kdg2 bgn mlm 2 3 kali carik nenen nyot sket2 br tido balik..kita plak sure la terjaga next day tak cukup tido..huhu..kasik la tips nak stop bf..

Lenny said...

erm.. kot tak bleh geng ngan korang.. tapi takder rezeki.. maybe kalau ada rezeki akan menyusul kemudiannn

aminn..

Miss Moon said...

Dont wory Lenny ..pasti ada hikmah disebaliknya ..mana tahu lepas nih Lenny join 1 batch ngan Mai n our other fwens..

...$weE+ 666... said...

erkkkk tak tercapai 'join' ku la moon... tak stabil lagi, dari segi emosi... ;p nanti aku join dgn filla je la... baru la gedik santai...

congrats moon! ila dah konpom ke?

hOtMaMa said...

waaa...bukan main lg masing2 ek... LOL tambah jangan tak tambah..!!
lela mebi next year kot :p

Azie N Arif said...

Aku btul gembira bila first time dgr ko dah preggy...Dgr plak tu aku org pertama yg dpt tau...mau tak terharu aku di buatnyee....

Btulaa moonn...aku ingatlg aku dok merebut bilik air ngan ko...sampai kita berdua terkulai dlm jamban tuuu....jgn ckp laaa bau dia..semerbak!!!

kan kita selalu sarapan sama....balik je dr sarapan ape lagi..berlari laaa ke bilik air....pastuh waktu rehat tido sesama kat bilik semayang....buat opis mcm bapak kita punye...sesuka hati jee....nasib k.wani ok..paham ibu ibu mengandung..hehhe

Aku rindu laa time preggy dulu...aku plan nak preggy balik tahun depan...nak cukupkan anak 5 org...sebelum cecah umur 35thn..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...