Monday, December 17, 2007

Apa terbaru


saya sekarang ini amat la pemalas utk mengarang mengarang ...lama nyer tak apdet blog .

ok apa yg terbaru ...skrg dah duk umah kat Sri Kembangan ..mmg lega sangat rasanya ..terasa amat dekat . Kalau tak dolu dah la jauh 2 tol plak tew . 1 hari RM 6 40 minyak lagi . Harap dah pindah nih save la sikit . Umah nye just an apartment ..4 bilik . Simple je but nice . So skrg dah berjiran ngan Mai n Yana ..apa yg paling best dekat ngan pasar hu hu . Habis la lepas nih ekkekek semer jadik belon sebab makan je kije nye . Lepas pindah nih baru la tahu betapa banyak nyer brg yg ada ..kain baju pun menimbun ...buang pun banyak bagi kat org pun banyak . Tew la perasan someday leh muat lagi baju2 tew akakkak . Few masih muat cam baju2 kurung from 1997 ...hahah lama giler 10 tahun dah ..pakai mas
a blajar2 dolu . Ini la rupa umah nyer ..nih pun masih sepah2 lagi ..2 bilik je clear that is my room ngan bilik Isk ..bilik kain baju masih lom kemas sgt ...bilik tetamu pun sama . Akhir nya berjaya jugaks siapkan langsir sliding door tew..jgn mare , satu malam je tuh siap 4 keping akakakkakak nak patah pinggang rasanya . Tapi puas hati la . Nak jemput kwn kwn pun segan la nanti Moon kemas habis habisan dolu ya.

Rasa cam pasangan baru kawen pun ya . Ya la dah 3 thn duk umah abg Moon tew . Brg semer
dah ada ...so bila dah nak duk umah sewa semer kena beli , mesin la peti la dapur la kerusi meja ...wah pasangan baru kawen ekekekk . Isk pun dah tido bilik dia sendiri ..kadang tuh tetiba ada je kat katil kita org ..masa bila dia bangun dtg kat kita org pun tak tahu ...1st day hantar dia kat nursery baru menangis la jugaks dia ..sedey je rasa tinggalkan dia . Tapi bila call balik ..org kat nursery tew kata dia nangis kejap je pastuh terus main toys ..hari kedua pun sama nangis jugaks ...hari ke 3 dah ok dia bengkek je ...then hari ke 4 dia dah rilex siap leh babai kat kita org lagi ..mummy tahu Isk nih gud boy kan . Im sure Isk sonok sebab banyak toys n friends . Atleast banyak benda leh dia blajar kat sitew . Tgk la bila dia buat muker sedey ...Skrg nih letak je terus masuk ke dalam jumpa friends.

Kadang hari minggu pun Isk kena duk ngan Nani dia kat Kajang . Kalau tanya mummy n daddy pegi mana ..dia kata pegi kije . Tak pa ek Isk mummy buat pun utk Isk jugaks pasnih..masa mummy pantang 2 bln Isk tak yah ke nursery ...agaksnya lepas tuh dia merengek tak akkakakak...

iklan japs , bilik kita org kaler kuning tew akakka maklumlah duk ngan 2 Sutan akakkakakka tapi ini budak suka sangat la buat aksi stunt lompat atas katil nanti kalau jatuh baru tahu ...sapa yg sakit?



Ive been tag By Mai ...
- Nanti Moon buatkan ek Mai , hutang dolu -

Name one person who made you laughed last night?
Iskandar n Sutan

What were you doing at 0800?
Siap2 nak kuar umah , galas handbag , galas bag nursery Isk ..pegang Isk . Skalik kuar nak gie kije cam balik kampung je rasanya

What were you doing 30 minutes ago?
Siap kan kije ..sambil browse Fp n blog org ..multi tasking tew

What happened to you in 2006?
Banyak la ..masa tew busy ngan Isk la kots

What was the last thing you said out loud?
1) Daddy cepat bangun ..kul berapa dah nih
2) See u Isk ....muahs

How many beverages did you have today?
Lom lagi ...duk blasah air masak nih . Kena control my sugar level
pasnih pekena milo blend pun sodap kan

What color is your hairbrush?
Grey

What was the last thing you paid for?
2 maternity T shirt kat Jusco

Where were you last night?
Smalam hari yg memenatskan ..from Kajang then ke Subang hantar Auntie balik umah then ke Sri Kembangan ..sampai umahs plak Isk main main sampai kul 1 30 am .

What color is your front door?
Light blue

Where do you keep your change?
Everywhere , normaly i just campak kan inside my handbag ..bag doraemon katakan

What's the weather like today?
Mendung

What's the best ice-cream flavour?
Choclate




8 comments:

Kasih Aleeya said...

wah moon...dah 90% siap dah umah ko... menawan kalbu..bila mau ajak kwn2 redah umah ko..huhahahah... cantik deco..umah kita sendiri ni lain sikit... hati tu bekobar2 nak menghias..tul tak!! home sweet home!!.. rajin ko berblog..nanti aku pon nak rajin..hehe.. taun dpn ker..auww..

happy2gether said...

Moon...cantiklah umah baru awak nih, kita suka kaler dia...naik sgt..yg plg respek, jahit sendiri langsir tu....dah lah preggy...Moon, Moon....wa byk tabik sama lu lah...nanti bebila wat pot luck lah...mai bwk food...xdelah Moon penat...eheh bab basuh2 bibik kita ada..eheehehhe.....

love always said...

Moon.. nie rumah sewa yg awk ckp tu erk.. Lawa arr... pandai menghias. Pandainya awak jahit langsir. Klu syima tak reti arr..biasa beli je..hehehe..

Lenny said...

cantik la moon...

nanti kitorang nak datng serbu...

pot luck pon takper. nak g umah moon gakkkkk

nzh1979 said...

wah..dah pindah umah lain erk miera???
behnye ada 4 bilik tu.. :D
cantek sofa beli kat mana miera??

Miss Moon said...

Zam tew sofa murah je la Zam ...akakkakakakka. Ite pun mmg terpaksa beli kalau tak jenuh mak labu nih nak baring2 depan TV ..baring mmg besh tapi nak bangun akakkak jentera berat tew ...

z-zah said...

miss moon, buleh tanya ka...
saya bakal berpindah ke KL bulan 3 sok.. skrg tgh survey rumah... cdgnye kat sri kembangan tuh tapi buleh tau rate sana berapa tak... ada member ada bilik kosong tak? TQ.

Miss Moon said...

Z-Zah umah kat area sini ok ...transportation ...pun semer ok
Kalau utk bilik sewa tak tahu plak saya berap arate nyer kalau umah sewa dlm 350 - 500 ada