Tuesday, January 08, 2008

Im 27 weeks pregnant

Today dah 27 minggu . Ari nih ada appointment jumpa doc akakakka ....berats ku mmg naik mendadaks ..terkezut tol masa naik weight machine tew . Bila nurse tew tanya berapa berat rasa cam nak ngelat je akakkaka vley sebulan lebey naik 5 kg mak aiiiii terkezut . Ari tew baru bersungut asal kali nih berat naik lambat je ...sebab buat perbandingan masa ngandung kan Isk ari tew ...amik nko ha naik banyak tew ....naik tang mana? ...naik tang sitew tang sini hu hu

Since last scan ari tew uri nya agak ke bwah so kali nih scan lagik skalik ..n alhamdulillah uri pun dah naik elok ...and guesse what doc kata ur baby nih besar tau . Tgk la size dia neh ...mak aiii doc jgn takuts kan saya la doc ...then doc nih kata ..rasanya baby girl sebab tak nampak bird dia . Maybe sebab dia dah terlalu besar tak leh nak nampak . Doc pun tak tahu boy ke girl ...maybe yg 1st ari tew betul kots. Tak kesah la ...janji adik Isk sihat walafiat, tadik tgk kepala dia pun dah besar ...semer nyer besar akakkaka dia duduk pun sama cam dlm gambo kat atas tew ..kerengkot cam tuh patut la skalik dia gerak sakit rupanya dah sempit ek ....yang pasti nya sungguh lasak la ini budak skalik tendang cam nak tercabuts perut .

Skrg nih cepat sungguh mengah ..pastuh kalau nak tido pun tak beberapa selesa ....blakang sakit ..depan sakit semer sakit2 la....banyak plak songeh nyer kan cam 1st time pregg
y ekekekkek maybe sebab 2nd time tew yg duk buley buat perbandingan antara prev pregnancy ngan pregnancy kali nih . Skrg pun cam pendiam sket kots hahahhah kalau kat YM mmg la rancak je . Duk kat opis pun sakit je pungkoq nih ...lama lama duduk bangun tuh cam ketat ketat semer sendi, tgk PC lama lama mula la berpinar2 mata nya . Tak pe nanti baby pendiam sket ahahahh ada ke teori cam tuh .

So sesapa nak mintak moon amikkan gambo Moon nak mintak mahap bebanyak kalau tetiba Moon tak dpt pegi but dont worry partner kita org akan pegi . Maklum la Moon skrg dah 7 bln ...kenderaan berat nak bangun duduk nih mmg payah sket kecuali kalau outdoor . Moon leh parking setempat je...muahahhaha . So sorry utk client yg booked bln 3 sebab masa tew moon mmg sarat . Kalau moon pergi pun moon sebagai pemerhati chewah maam besar ...ekekekke.

Ramai yg duk tanya Moon amik gambo nih full time ke ? Nope this is only part time yg asal nyer suka suka tapi jadik ala ala serius gitew vley . I only can take masa weekend aje . ...nanti anak dah 2 nih tak tahu ar cam na . But i give it atry untill end of this year . I bought this camera on April 07 alhamdulillah banyak dah kamera nih berjasa ...tak sangka plak ramai yg berminat . Moon pakai kamera apa ek ?...tanpa sega
n nyer saya bagitau saya hanya la memakai D40 . Tak kesah la pakai kamera apa pun kan ...adik bongsu pun adik bongsu la kan lama lama dia membesar ...muahahhahahah . Apa yg penting adalah the person behind the camera . So dear friends tak kesah la korang pakai kamera mekah ke ...u still can show ur creativity ma ...so asahkan bakat anda...Moon sendiri pun kena blajar banyak lagi sebenarnya . Koz im not a profesional photog ...nak gelar diri sendiri photog pun segan tau .

I also start darik bawah darik kamera PnS to Prosumer to DSLR . Berperingkat jugaks . Apa yg Moon buat adalah more to passion at the same time spt income sampingan jugaks . Thanks alot to friends yg banyak bagi support . Org amik Moon sebab Moon charge murah ke? I think tew sgt subjective . People have the right to choose . Even in the market we have different price range . Everyone have their own identity . For me its more than enough for me koz i know where im standing right now . Im not a pro yet so Moon ukur baju di badan sendiri . Well people can choose nak naik Air Asia or MAS , ada org shopping kat Mydin je ada kat Jaya Jusco ada yg shopping kat Parkson and ada yg hingga ke Star Hill ...but the power is in ur hand. Slama nih pun og kenal Moon based mouth to mouth , i never annouce apa apa pun . Even kalau Moon tak wat part time neh Moon still akan aktif ngan dunia Fotopages...still amik gambo ....nama pun suka bergambo kan . Kalau pegi mana mana bday anak kenkawan I still akan amik gambo banyak2 n letak kat my FP . So bila rezeki dtg bergolek ...kiter terima ngan tangan terbuka . Thanks bebanyak kat Sutan sebab dia banyak ajar Moon ...sebab dia la tukang baca manual then ajar bini dia neh akakakkak bini dia nih hanya tahu amik je ..then edit2 . Thanks alot daddy Isk

selingan :




4 comments:

...$weE+ 666... said...

moon... bila ko sebut jer 'kamera mekah' terus aku terkesima, bleh? aku terperasan yg itu ditujukan padaku, ouch! kuakakakaka... tp btol la moon aku setuju... tak kisah la kamera apa pon, kreatipppppp yg penting! hehehe... ko mmg kreatip moon... sbb tu ko dah masuk 27 weeks pon ko masih nak mengkreatipkan diri amek gambor sana sini... aku plak yg risau dgn kekreatipan ko tu... lekkk moon lekkk... kang adik isk kuar tak reti dok diam cam ko kang, baru ko tahu hazab dia... huhuhu...

take care moon... rock steady! ko amek gmbr mmg CUN-melecun oiii oiii... aku tabik spring sey!!!~

s2m3r said...

Moon...tak kisahlah ape pun..ur touch mmg cunnnn

Azie N Arif said...

moon,
Once again aku nak ckp. I'm proud of you sbb ko dah sampai ke tahap sekarang. Ko semakin berjaya dlm apa yg ko minati. Aku harap ko akan terus berjaya. Tp jgn terlalu buat keja berat..Ingat ko kena jaga bb dlm perut tu. Dia lg memerlukan mummy dia. Client ko mesti faham. Syukur uri dah ok. Itulah aku ckp...Lelama uri tu mesti naik punye. Jgn terlalu risau pasal pregnncy ko...bb besar ke ape ke...Janji dia sehat. Kalau dia besar pun takpe. Tp aku rasa lg byk tamb anak lg besar lah anak. Sbb ilyana pun lg besar dr sofea.

Miss Moon said...

ZZ : itew la korang la slalu sebut kamera mekah ...terus tersemat di sanubari aku tau tak . Wisau gaks kan kalau baby kali nih lagi aktif cam mana kan ...ekekekkek silap silap dia plak yang hantu amik gambar aku ngan sutan plak nanti ekekkeke .

Ila : thanks alot . Ila banyak kasik peluang kat MIera ..thanks alot dear

Azie : Thanks alot my dear fren . Nko la kwn aku yg slalu support aku . Slalu ada masa aku up and down . Nko slalu kasik semangat kat aku . Apa yg aku dapat adalah hasil nasihat nko Azie . Nko slalu bagi aku support yg berterusan . Kalau tak mesti aku nih cam malu malu n tak konpiden pada diri sendiri .

Pasal baby besar tew aku rasa sebab kiter anak ke dua kots azie . Tmpat dia nak duk pun semakin membesar ...dia pun membesar ngan jaya nya ....ekekkekekke dah la lasak semacam cam nak tercabut isi perut rasanya .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...