Wednesday, January 02, 2008

End of 2007

Happy New Year ...

29 hb December
Pegi naik eyes on Malaysia hahhah org lain dah naik meluat dah tgk benda alah tew awai2 dah pegi tapi Moon gaks baru nak pegi . Kemain la ajak Sutan dolu dolu pegi ...last last tak terpegi jugaks . Nasib la Mai ajak ...memula tew cam penats plak nak pegi tapi kalau tak pegi ari nih bila lagi nak pegi kan . Lagi pun petang nya dah janji ngan gengs2 nak bwak anak anak masuk Aquaria ...wah mmg cam pelancong tol la nih . Sekali sekala bwak anak jalan jalan kan best jugaks ..mmg panas tol ari tew ..Masa memula naik tew cuak gaks ...langsung tak mo pegang kamera ala ala gayats ...Isk pun duk diam je . Lepas masuk pusingan ke 2 3 dan seterus nya cam boring plak lama plaks benda nih pusing tapi overall nyer mmg beshhh .

Turun darik EOM jalan jalan tepi tasek tew . Kasik chan Isk berlari2 . Punya la sonok dia . ...mesti penat je Syasya tgk ...itew la anak laki tak mo duk diam langsung ...tak pe la Isk janji bahagia . Nampak je cam brutal tapi bila tgk clown menyorok plakang pokok . Apa la Isk ...cam na nak jadik hero neh .


Darik Titiwangsa terus ke KLCC sebab dah janji ngan geng2 nak masuk Aquaria . Masuk ronda punya ronda sampai nak tercabuts semer kaki . Dah la Isk plak buat hal nak jalan sendiri ...blagak cam org besar tau Isk nih
Balik darik Aquaria kena balik umah amik baju then terus ke Subang since our Auntie ada dtg darik Penang ...penat besok nya ada 1 sessi kat KLCC hu hu mmg maksima dah nih

7 comments:

zam said...

munirah,
zam ni..nak tanya pasal camera..awak pakai d40kan? nak tanya apa beza d40 and d40x(google ada..tapi cam tak bape nak paham..explain in layman language bule;p)..n bape awak beli basic set d40 awak?

adik saya yg tgh blaja..nak beli camera..hajat die nak slr..tp saya rasa cam tak worth it nak spend too much on slr sbb die kalo nak beli sure bkn pakai duit sendiri..
so slr yg palinggg murah awak suggest is apa?

saya dah lamaaaaaaaaa beli d50..n terperap kat umah..uhuhuhhu..satunye sbb berat..pastu tah la..nak prektis asikkan cam byk je alasan utk tidak mengadakan time itu..heheheh..nyesal pon ada beli d50 ni sbb tak bape nak pakai..skrang baru nak memaksa diri memakai n blaja bende tuh;p..so kalo bole tak mo adik saya experience gini..btw die snap way better dr saya by just using p&s hahaha..

so ur opinion? nak tanya bende basic gini kat skolah SN takut plak..hhahaa..kang kene marah ngan cikgu..tp dah bace few thread related to d40..cume nak tau opinion awak..sbb awak snap gamba cantik:D

zubye said...

moon.. bestnyaa.. ada lagi ke eom ni kat sini moon... ketinggalan kapal jap.. zubye tak sempat nak naik lagi laa.. teringinnya rasa.. maybe ahad ni leh kot kan kan.. eh cop.. ada lagi ke? kuakuakua!
moon Very Happy New Year to u and family too.. all the best in ur future undertakings.. keep on shooting and keep up ur good work okeh!!!

Miss Moon said...

Zam , betul Moon pakai D40 , adik bongsu skalik dlm keluarga Nikon . D40 n D40X tak banyak beza cuma dari segi pixel nyer ajer D40 untill 6MP and D40 up to 10MP but megapixel bukan la perkara yg paling penting ..koz kiter pukan nak print poster bagai kan .

Zam kena tanya adik Zam dia confortable ngan kemera mana . Yang mana dia berkena but kena kasil limitation la kan skalik dia nak D200 mau kopak abang ngan akak nyer kan . But for basic D40 is the basic dah tuh but ada banyak range lain ada CANON , ada OLYMPUS . semer tew pun bagus . Tapi kena tgk mana yg dia berkenan .

Zam dah angkat D50 ka? Lor asal tak bagitau ...wah lagi advanced darik MIera nih . Lepas nih leh la hired Zam n Jas . Apa lagi Zam snap la gambo Arif banyak2 . Kalau Zam rasa cam nak jual D50 tew buzz me okie ekekekekek . Looking for 2nd body gaks nih .

Nampak dari cara Zam cakap adik Zam nih creative so apa apa camera kalau bagi kat org macam nihi sure dia buley hasilkan hasil yang bagus . Camera tak penting apa yg penting adalah org di sebalik kamera tew .

Mmg D40 ada few limitation sebab bukan semer lense leh masuk but hey i've proved that D40 masih buley di gunakan untuk menghasilkan gambo yg lawo . Ramai yg ingat Moon pakai kamera power ...nope dear Moon hanyalah pengguna d40 and im lovin it and used it untill the max. D40 dia tak der built in motor so bukan semer lense leh masuk not like d50 and above . Tapi itew bukan penghalang . D40 paling kecik n paling ringan senang di bawa ke mana saja .

So nanti Zam diskuss ngan adik Zam ek

zam said...

the fact that d40 tu ringan gile menyebabkan saya tergoda..hehehe..penah pegang..jauh beza ngan d50..d50 tu mmg sakit bahu aaa kalo usung ke hulu ke hilir..

saya mmg suggest nikon..so that seanng nak explore sesama..mmg dah lama angkat d50 tuh..tp jarang pakai ..hahahah

thanks for the info:D..err kalo awak cam was2 ni zam mana..ni zam ypm..hehehhe

Miss Moon said...

Oooor Zam YPM ingat kan Zam sorang agi ekekkek mana ada cantik la Zam . Zam amik lagi superb tau ..lepas nih kena slalu apdet FP tau

...$weE+ 666... said...

ko kata meluat tengok EOM tu moon? aku ni haaaa tak naik lagik menatang tu tau tak, walhal sekangkang kera jerk dr umah aku... ko mmg, tak ajak aku! kalau aku gi tanpa ko, mana nak ada pics cantik wehhh... hehehe...

happy2gether said...

Moon, thanks coz join kitorg naik EOM tuh,walopun mmg lama2 boring tp at least dah merasa naik kan sblom bendalah tu dicabut...Mmg respek ngan Moon masih active lgk...suka tgk Isk ngan Syasya main2, Isk lari2 ehhe palik kelakar dia lari bila nampak clown...lompat semua akar pokok...eheh pastu pi aquaria patutlah moon ilang...eheh...anak teruna nak jln dpn ek?eheheh Isk..Isk...take care Moon....tak kisah lah girl/boy kan?asalkan sihat.