Monday, January 14, 2008

Weekend

Minggu ke dua di bulan Januari

Hari Sabtu ...ada satu sessi di waktu pagi wif Nasrah n Co . 1st time dtg shoot kat area nih .
Mmg best n sangat la tak der org . Nak golek golek pun vley . Thanks Nasrah kita org manyak sonok . Lepas nih vley bawak Isk lepak2 kat sini ..mmg tenang sungguh .
- pic by zaimi , ayyorrkk besar nya baby nih . Bang ooi dah tak muat tew .

Hari Ahad ..hari nih hari belajar membuat Pizza di umah Ila . Timer kasih to Cikgu Lenny sebab sudi ajar kita org neh akkakakak thanks to tuan umah sebab menjemputs ..sempena sambutan Birthday Poek dan birthday Alya . Alya beruntung sungguh tahun nih sebab 3 4 kali potong kek . Pandai je dia nyanyi happy birthday to u . Ok sambung ke acara membuat Pizza. Agenda nih dah dirancang seminggu lebey hasil darik conference ekekekek ...di samping bagi plan utk surprise party utk Poek . ..asyik topik pizza je kan . Ila buat pizza Seafood , Mai ngan Filla Super Supreme ayam n daging , Moon Peperoni , Cikgu Lenny Hawaiian Chicken 2 ...so total nya ada 6 Pizaa ..hu hu banyak tew .

Agenda bermula kul 2pm . Mula mula sukat tepung tunggu Yis kembang . Kecoh satu umah Ila kan ....siap compare Yis sapa lagi cepat mengembang akakkakak . Lepas tew tunggu tepung naik plak dlm 45 menet ..sembat sembang2 dolu . Lepas semer dah mengembang acara tumbuk tepung , penyek tepung ke dalam bekas pembakar....dan acara meletak toping akakakkak semer ngan jaya nyer menghabiskan barang termasuk cheese yg mahal mahal . Nak tahu bahan bahan nyer kena la ke http://kitchen-to-kichen.blogspot.com dapur memasak kita org . Siap dah ada gambo pizza lagi yummey ...bayang kan 6 pizza. Pizza darik Mai ngan Filla loyang pembakar 4 segi yg besar ok .

Masa Piza pertama masak kesian ...semer muka kelaparan akakkaka dgn laju nye kita org habihkan pizza Filla n Ila ...lepas tew ada acara cake cutting. so bila pizza seterusnya masak semer dah separa penuh ...akakkak last skalik pizza yg masak adalah Pizza Moon ngan Mai .Uiks asal kiter pun kena tiup lambat agi daaaa

Tapi overallnyer mmg puas hati ...the best pizza ever . Pizza hut pun kalah tau . Ingat kan susah buat Pizza nih rupanya tak sesusah yg di sangka timer kasih ya cikgu ...murid murid ucapkan timer kasih kat cikgu .

Nanti besok Moon upload kan gambo kat FP . Semer gambo kat sini di beri oleh Cyber Zaimi . Thanks




6 comments:

ila de cute said...

moon, seronok kan program masak2 itew...heheheh best best..lepa sni masak nasi dagang plak ek..

...$weE+ 666... said...

tetiba kan aku rasa mcm aku ni bukan kaum mommies plak. sbb apa tau, aku tak minat masak. huhuhu... bleh gitu? aku minat makan jer... apa pon, pas ni haruslah aku tahan jer tahap kejelesan tengok pics korang makan pizza... aku kat sini makan hati jer... ;p

Kasih Aleeya said...

hehe..mmg gempaks habis sesi memasak pizza dari hot mamas...biler hot mamas turun kitchen pinjam..haper lagik.. huahaha.. belaga2 bontot ok.. nasi meja ila tu bulat.. hasilnyer perghhh superb.. mmg sian ler ngko mkn hati jer zz..ktorang mkn pizza!! auwwwwwwwwwwwwwwwwww..
hampeh tul si zz nie..x minat masak tp minat makan.. pastu biler berat tak turun ko meraung ko jaga!!
eh moon.. nasi dage jange dilupe..auww lagi sekali.. suker tgk aksi sutan yg pasan comel loteh tu...hahahahkkkkk

Lenny said...

hehehhe....

thanks kat aiza sbb ajar lenny moon..
lenny penyambung ilmu je..

so.. apa lagik.. filla dah berangan nak beli oven.. pastuh nak jual kan... apa lagik.. sila lahhhh...

happy2gether said...

bestlah moon, sesi memasak pizza nih...dpt lepak2 borak2..kita jdk cth murid-murid Lenny yg baik...hahahha...mai dah membesar bagai johan la moon....huhuuu jeans dah sendat...kena carik jeans maternity lah satu...huhuuu

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

oh teror ke dapur gak kak moon nie rupanya ..yeeahh pas ni leh ler rasa pizza kak moon laks .. nkt gk gmbr kak moon buat pizza ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...