Wednesday, February 27, 2008

34 weeks pregnant

im 34 weeks pregnant . Cepat nya masa berlalu .

Cam na Moon skrg nih ...ha ha ha cam lori kontena rasanya ...lori kontena tengah naik bukit kat highway hahah pergerakkan pun slow je . Dah la kiter biasa buat ala ala laju semer hahhahah . Kadang kena gaks ngan daddy Isk ...asal la mummy nih dah la tew tukar la gear 2 ke gear 3 ke nih nak asyik gear 4 je hhahahahah itew la kan kadang masih perasan diri nih wingan muahahhaha

Isk , ok la dia . Behave je . Dia tgk barang baby pun dia tahu adik punya tapi kadang dia pun giler koser gaks ...dia kata tew dia punya . Baju kecik pun dia nak pakai . Bantal baby semer dia nak tido ....hoyeeeh i manage siapkan sarung tilam , bantal baby hahahhaha mmg dah nekad tol nak buat tew . Malam tew potong malam tew jugaks terus jahit .Nanti moon letak gambo nyer kat sini hahhaha tukang jahit tak profesional janji nampak rupa pun ok la . Mak mertua tgk nanti ...habih la aku mesti dapat markah C muahhahaha . Org tua slalu pesan org mengandung jgn menjahit , nanti susah nak branak . Tapi kan , kalau org tew mmg tukang jahit takkan la dia org tak ley menjahit 9 bln kan ...erm . Cam na tew?


Skrg duk sonok layan Isk . Walaupun dia tak der la cakap lancar sangat tapi gettin better . Betol ke budak laki lambat sikit bercakap ek ? Tapi ok la Isk janji mummy ngan daddy faham ok la kan . Yang pasti nyer mmg suka pilih baju sendiri ...adeh Isk penat mummy kenas almari Isk tau . Skrg suka lepak dlm bilik dia n fav movie dia skrg nih selepas musim shrek adalah alvin and the chipmunks . Asyik asyik nak tgk chipmunks . Kadang ajak kiter lepak skalik atas katil dia . Last skalik dia terlena . Tapi yg pasti nyer kul 3 atau 4 am mmg dia akan bangun mintak susu .

Kalau bilik dia sepah ngan toys:
mummy : Asal sepah bilik Isk nih , sapa buat ?
Isk : Isk buat .
Mummy : ha kalau Isk buat sepah cepat kemas
terus dia lompat atas tilam buat tido sambil dengkur ...vleyyyyyyyyy amboi amboiiiiiiiiiiiii . Ha part nih tiru sapa nih . patuh siap cakap penatttttttttttt .

macam macam tau kamuk nih .

Bunga mawar kuw n kekwa mengembang ngan jayanya muahahhaha suka la tgk




8 comments:

yantz said...

rajin nyer moon nie...susah raser nak jadik cam moon nie...serba boleh!!!masak pandei...menjahit pandei...mcm2 ler...bertuah nyer sutan dpt moon kan?ekekek...ala2 cam moon nie hs wife jek..hs wife pon x serajin moon tau!!!ye ke?ada...misti ada punyer...ada masa gak moon eks jahit bagai... moon pun tgh duk hitung hari kan baby nak kuar tu...riso tul le tgk moon nie...cekap & pantas sungguh!!!anyway take care tau...

happy2gether said...

Moon, terror aaa....mai mmg tak reti langsung menjahit...tapi sure rasa puas kan...Isk suker tgk citer chipmunk tu ek?eheh mai pon suker...

Kasih Aleeya said...

moon..lamer tul x jumper ko..hehe..mcm lori pasir naik bukit tu aku stuju..aku dulu pon..haha..aku pon mcm ko..jln nak laju jer.. kalo gi shopping konpem radie bakang aku dok kejar.. pastu aku slow balikk..kkukakka.. tp biler dah peknan..dah berat..harus arr aku kejap2 carik kusi nak duduk..hahah..
isk ni kelakar ler. moon aku tgh dok risau ngn acih ni.. hawat skrg2 ni plk dia tegagap2..hishh..risau siot.. kalo nak ckp tu.. starting tu asik sangkut jer.. biler 'lepas' yg sangkut tu baru laju jek ayat dier.. dulu tak plak..fening aku..
rajin tul ko menjait..hihi..baru ler puas ati kan..sbb tgk hasil kiter sendiri yg buat..bebaloi jek rasa.konpem x sabo..lek moon yer..aku sentiasa nyokong ko..x sabo nk gi sepital tgk baby!!

azdra-azdra said...

kalau aku tahu ko bley jahit..dh lama aku suh ko jahit sarung tilam imie..idaklah asyik2 pakai sarung tilam tuh jer.. kotor.. basuh.. sidai..lepas tuh pakai balik.. hancur gitu jer.. hahahahahahah

aku mcm ko la dulu.. tp smpi ke klang aku smpi masa 37 weeks..dlm2 aku mc tuh sempat gaks mrendek.. hahahahhaah basuh baju bb..mittens..booties..sonok kan..

tp skang, aku la yg paling letih.. ngan izzah dah 4 pasang sehari.. imie 3 pasang sehari.. marti hinggis aku... muahahahahhaha

Lenny said...

giler terer la kamukkkkkk.. ahhahha.. and isk sangat comel pandai berlakon tido bila suruh kemas.. hehhe..

moon... rajin menanam bunga erk.. bleh geng ayah lenny nieh...

...$weE+ 666... said...

hahaha... lawak la isk ni... part mengaku dia yg buat tu sama dgn fenriz... part pura2 tido tu lagik la sama... hahahaha... *muahz*

lori kontena kah ko skrg moon? harussssss ko lah lori kontena paling cantik aku pernah jumpa... ;-p

Linda said...

wohohohooo.. terernye menjahit!! pasni leh tambah lg 1 profession la plak.. as tukang jahit!

bleh amik upah tak??? lemme be your 1st customer.. ;)

s2m3r said...

Moon
tak sabar kan tgk baby baru
aiyakkk tinginnya nak tambah satu..tidakkkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...