Tuesday, September 16, 2008

Nasik dagang




Dangang Pak Malau
Dagang merempat
mari kiter makan nasik dagang


Maka berjaya la rancangan utk buat suprise party utk Pak Radie ..dan juga makan nasik dagang . Korang kalau umah aku je nasik dagang kalau umah aku je nasik dagang . Do i look like tauke nasik dagang hahahha ...ada rupa kan ..? Nanti moon wat laksam plak kan ...nih Pak Radie duk tanya moon nko tahu wat na
sik kerabu ? Harus la tahu kan tapi tunggu aku cari resepi dulu . Pilla apa lagi cepat cari resepi nasik kerabu ..laki nko mintak tew

Si Pilla awal awal lagi dah maybank2u kan RM utk kita org beli kek . Nasib la korang tak terserempak ngan Sutan kat JJ equine tew kan . Kalau tak harus Pak Radie dpt hidu plan nko . Harus terkezut beyuk pak radie malam tew . Tapi dlm terkejut dia nampak happy kan . Nko siap gabra agi takut aku tulis ..
.love adik filanie atas kek tew ...mau muntah berdarah semer org ...auwww


Menu berbuka poser harus la nasik dagang tew kan my signiture dish ...siap order berpaket2 rempah nasik dagang with my sis dari Terengganu ...Filla buat mix fruit ala cocktail . Lenny wat yummylisious spagetti n mee goreng for the kids , ZZ bwak roti john n lem
ang n ketupat lengkap ngan rendang . Mmg penuh la meja kuw yg kecik itew . hahahhaha nasib la kan nak makan punyer pasal selit selit je la kan . Asal nye ingat nak berbuka ala buffet then makan je la kan atas lantai ...skalik Len n ZZ terlambat ...so kita org tibai la dulu . Sangat la haussssss...macam macam air ada atas meja . Ada air gas 3 perisa, air oren ( nasib la kedian2 tew habis kan ) , air mati ( bak kata acih ) then air buah Filla lagi ..


Thanks ek korang ...sangat suka hati kuw sebab nasik nyer habih ...kuah nyer pun habih ...hilang penat tgk korang makan . Len thanks nko makan tak henggat ...misti bb nko pun duk menjilat jari gitew . Kali nih moon copy je darik blog pilla gambo2 nyer . Besok moon letak from my camera laks kay Tetiba muncul je nko kan Filla
i acara bergambo utk edisi raya ...slamat hari raya buk pilla

nih acara wajib bagi kawan2 yg mengandung acara lenggang peyut . Bila nak lenggang perut Filla nih?
Penutup majlis makan makan harus la sessi bergambo ...gamat 1 blok hahhaha harus jiran2 tetangga semer makan hati ...nasib tak kena baling ngan kasut hahahhaha . Alaahi comey nyer webbit pak radie tew ...

nanti akan moon update kat FP ek ...cekidout . Akak dah wat smalam ...besok besok terpampang la muker kiter2 semer kat sana ..
Add Image

8 comments:

marsha said...

hamboooiii.. happening nya.... bestnya.. sy belum ada peluang nk berbuka ngn kwn2.. huhuhu

Lenny said...

erm... setappppppppppppp.... moon.. mmg sedap giler aku makan banyak giler okeh... mmg aku makan tak ingat nyer dunia..

tak nah sepanjang preggie aku makan banyak camtuh... huhuhuh... best sangat moon..

tengkiu so much..
jasamu di kenang!

Kasih Aleeya said...

heheh lennyy... mmg mkn byk giler.. bebaloi penah lelah ko moon.. tgk kengkawan mkn mcm jin..hahahah.. thnx bangat blikan cake! thnx bangat buat nasik dagang.. next nak request nasi kabu lah..x pon laksam.. radie suker kerabu..aku suker laksam.. yg penting sumer kami tala.. hahahah.. rempah ko tu aku lom buat lagik arr moon..thnx rempahnyer yer!!x sabo nk tgk gambo dari cam ko lak..hehe

Lily Satrina ® said...

Look at you!
Thrilling threes!!
HAPPY BIRTHDAY SAYANG!!!!!!!!

Lily said : Blow out the candles, wish away, you are the superstar of the day, Abg Isk..!!

Azie N Arif said...

waduh..sedapnyaaa .....terliurr eden ni ha....apa apa pun...aku tau masakkan ko moon memang sedap...bertuah sutan dpt isteri yg cantek, pandai masak. Nnt aku dtg raya rumah ko...ko buat lah ye nasi dagang ye..ermmm..sedapnyaa.

Moon thanks for the wish..hehhe

Muhammad Aisy Daniel said...

waaa.........munny kita dah expert ngan nasik dagang nih, maulah tutup kedai nasik dagan kat Kl eik. By the way, kalau ada masa publishkan lah resepi nasik dagang tu kat blog ni, he3.....bukan nak copy wat niaga, nak belajor jer....Take care munny...opps..Moon..

Lily Satrina ® said...

Moon, lilypie ticker tu betul ke tak? haritu 3 rd birthday, hari ni pun masih 3rd birthday..
*blushed*
LILY said : silap wish laaa, Mommy..

...$weE+ 666... said...

fuh! banyak giler entry aku terlepas romensing. aku mcm dah takde life skrg dowh... huhuhu... yg mana sempat jer lah aku romensing k?!!!

nasik dagang ko mmg FES KLAS okeh moon! aku termimpi-mimpi gituuu... akhirnya dapat aku merasa kelazatan nyer yg menggiurkan itu... perghhh meleleh air liur mak sambil tulis ni! ahaks!!!

aku tak sabar nengok pics kamera ko plak moon!!! kasik cargasss okeh!!! *wink* anyway, thanks ek moon sudi masak utk kitorg. sib baik smpt gak gathering ramadhan sama engkorang kan... miss u guys!!! *hugs* *muahz muahz*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...