Saturday, February 15, 2014

ntah hapa apa

dah malam malam buta ...bila semer tido . Mak jugaks yg kelip kelip sorang sorang tak tahu nak wat apa . Nak browsing pun tak tahu nak tgk apa .

tetiba ntah cam na ley teringat kat sorang member skolah dulu dulu . Mmg masa tew terbukti kekerasan kepala hahahah . Punya la childish sampai dr form 2 sampai form 5 tak cakap ngan dia . Bila pikir balik dosa nyer la ...walhal sekelas tew ..naik van skalik tapi tew la takat tgk je la tak bercakap pun .

Tapi tew la benda berlaku ada sebab ...n tak der sapa pun tahu and i never told anyone pun .

asal nya cam nih

Masa form 2 tew moon ikut abah pegi lawatan Zhulian ke Penang . Masa tew ada salah sorang peserta lawatan tew bawak anak teruna dia . So ntah cam na ley plak cam terbekenan kat mamat tew . Vley ....bukan la jatuh cinta ke hapa tapi sebab dia handsome so cam suka la tgk dia . So bila blk Terengganu balik so ley la plak  tuka nom tepon . Masa tew tepon umah je la kan . So gayut la phone sampai peloh2 telinga duk kena tekap ngan ganggang phone tew .

So bila dah sembang so ajak jumpa . Ok la fine ,,,mintak izin ngan kakak kata nak kuar ngan anak makcik nih . Kakak Moon kenal makcik nih . So pegi la ...masa tew kat terengganu ada 1 kedai nasik ayam yg special sket la ...dlm aircond . So lepas mkn sembang2 ....sembang pun bodow bodow ...budak2 nyer sembang ..tapi dia dah form 3 ke form 4 . Lupa dah ..

sekali dah makan aku plak kena baya nye ...ok la . Bila perati dia neh cam budak nakal je ..asek ckp cam pelik je ...masa naik bas pun cam ajak pegang tangan bagai apa ke hal dia neh ...so tetiba jadi takut plak ngan dia neh

so moon citer la kat member nih pasal mamat neh ....pastuh aku pun bodo bagitau kat mamat nih . Ai ada kawan ...cantek dia neh . Sekali ntah cam na ley bg nom tepon kawan moon . Kawan moon pun nak tepon mamat tew ....hahhah cam drama plak kan sekalik dia org plak duk gayut phone . Ok la kan sebab moon pun tak beberapa ngam ngan mamat tew ...cam scarry je dia tuh . ..tp dah bgtau kat member tapi dia cam dengar tak dengar je

So one day kawan moon bgtau la nak dtg umah ...sekali bila dia sampai ..vley plak mamat tew dtg pickup dia ngan moto ...yes dia org kuar . Masa tu tak rasa apa pun ...kawan la korang ..tapi yg jadi tak sedap ati nya bila dia bagitau mak dia dtg umah aku utk blajar ....sekalik dia kuar ngan org lain ...

skali mak kawan moon tepon . Tak tahu cam na nak tipu ..skalik bila semer dah pecah tembelang terok ai kena hentam ngan mak dia ...konon nya ai la pengaruh buruk kat anak dia . konon anak dia tak pnah pun cam tew . Sekalik bila nak explain lagi terok dia marah2 .

Sekalik dia kata ayat yg ai tak tahan betol dengar

tew la sebab kau tew tak der mak sebab tew jadi perangai burok tu..takder mak nak ajar

ayat cam tew tapi mmg berdesing telinga ...nak nanges pun ada . Tp diam je kang jawab jadi kurang ajar plak . Mmg saya tak der mak tapi saya ingat , mak saya tak pernah ajar saya utk kurang ajar ngan org tua ...diam je la . Tapi yg frust nya bila mak kwn bagitau anak dia bgtau ai yg atur semer tew dan semer tew adalah rancangan moon ...vleyyyyyyyyyy lagi terbaka

nko nak kuar ngan org ...skalik aku jugaks yg kena ..mmg terok gaks la siap pesan jgn kawan ngan anak dia sebab ai pengaruh buruk .....baik la makcik ....

terus start dr pada tew terus moon diam je tiap kali jumpa dia ...cam invisible ...kalau duk dlm group pun kalau dia ada ai wat tak nampak je ....mmg kawan kawan selalu tanya asal nko tak ckp ngan dia bukan kowang rapat ke ...tapi moon tak pernah nak citer malas nak citer n malas nak bukak citer  rasa terbaka je baik diam je lagi bagus ...tak rugi pun

nih bila dah tua tua neh cam klaka plak bila pikir balik ...

4 comments:

miera maira said...

pehh ayat yang mak budak tu cakap memang panas la kan dngar kalau miera yang dengar on that time pun terkesan di hati ni jugak

alin said...

Sy pun pernah kena cmni gk kak moon..tp dia slhkn sy, kata sb sy dia terambik subjek yg ssh..dia yg pilih tp dia blame org..mmg sakit ati la..pastu g wt cite buruk kt kwn2 lain..mmg sakit ati laa...

Nad MamaZN said...

Aduuuu.. Sakit gak ati bila kene tuduh2 camtu..
Agak2 ada tak kawan lama sama skool ngan kak moon baca entry ni? :)
Bila baca ni baru dorg tau rupa2nya itu la penyebabnya akak ngan kawan tu x rapat...

notti netti said...

hui lamanya tak melawat blog moon, sekali baca entry ni...alahai siannya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...