Monday, June 23, 2014

Kena jadi busybody

Mmg rata rata dalam FB dalam blog mana mana semer duk tulis pasal nih kan . '

Moon memula tgk mmg cam tersekat2 air liur kat tekak . Rasa baru lagi tgk kes kat China yg anak kurung mak dia org sampai tinggal tulang , pastuh jiran2 campak makanan kat nenek tuh . Tapi tuh di China

tetiba di Malaysia plak mmg kesian sangat sangat n sapa sangka ...

mmg betol kata paper nih ....dah mmg dia tak der perasaan ibu tuh ...sebab tuh dia tergamak buat cam tuh

nak maki hamun dia pun tak guna sebab mmg dia tuh ada 'masalah' sket kat kepala dia ...hishhhh kita anak demam pun tak senang duduk ...anak tak makan pun rasa cam nak nangis merayu kat anak suh mkn ....betapa kuat nya naluri ibu tuh . tapi kalau dia dah tahap cam tuh mmg sah la something wrong with her tak tahu la akibat tekanan ke stress ke ..tuh kita tak tahu kan

terus denyut2 je kepala nih lepas tgk video dia org jumpa budak tuh ...sedih sebak ...otak tak ley terima la siap dia boley panggil makkkkkkkkkk makkkkkkkkk lagi masa org nak angkat dia .

mmg Allah sayang kan Firdaus neh ...sebab org duk buat rush cari pendatang asing tapi jumpa dia . moga Firdaus akan cepat sembuh n sihat .

mak dia tuh kasik letak dlm jail tak yah bg makan ...suh je dia berak atas lantai sama cam dia buat kat anak dia ...hiiish ....

 Nih kes yg secara tak sengaja di jumpai ...agaknya ada ke kes yg tak tahu ....

ingat tak lagi kes budak kena pukul ...punya la budak tuh nangis lama tapi semer tak berani report ..

Rasanya skrg kena ada kempen busy body utk jiran ....jaga tepi kain org semer ...

report kalau ada syak budak di aniaya 

report kalau budak kena pukul ....



yer la kes dera n aniaya nih bukan sehari 2 ya ...kadang berlaku dah lama ...jgn sampai terlambat .

masalahnya org kita nih kalau dunia artis , pasal politik ...paasal panda pun ....kemain la busy body n pandai A-Z kan ....

apa kata mulai sekarang kita pandai secara bijak ...amik tahu perihal yg patut anda tahu pasal jiran jiran .

Amik berat tapi jgn menyibuk ...ha cam tuh ...

 Sama sama la kita doa agar anak anak kita n tak kira la anak anak sapa pun ...agar di lindungi sentiasa



6 comments:

A.I said...

kan moon? aku pun dah rasa mcm nk demam smp keras2 kepala aku. tp bagi aku la kan..kalau betol pun maknya tu ada masalah mental, nape boleh lak dia bela elok anak dia yg lagi sorang tu? elok pakaiannye, elok makannye...ish, tak boleh nk diterima akal langsung :/

lovely said...

setuju sangat. orang kita ni. kalau pasal artis.. bukan main lagi dari A-Z dia tahu. kalau pasal jiran tetangga... satu apa pun tak tahu.

nana ruzana said...

Salam..thanks sbb jenguk blog..boleh sms/wassap 0129165065 utk baju kurung pesak kat blog saye tu ek..

lala yusof said...

ya betul2...kita kna jadi jiran yg prihatin walau sesibuk mn pn

Sue said...

mmg kena jadi busybody.. at least intai2 supaya kita tau cerita di keliling kediaman kita.. tak berani nak tgk video tu.. baca dlm paper je pon da rasa sebekkkkk je nak nangis.... huwaaaaaaaaaaaaaaaa

NeenaAnuar said...

betol tu kak.. skg nie memang kite kene busy body secara berhemah kekdahnya! huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...