Wednesday, June 11, 2014

Mek Sarah dah duduk n merangkak

tuh dia kan , mummy dia pun cam terperanjat asal cepat bebenor kamu nih Sarah . Once bila dah duduk mmg akan ley berpaut la kan . Dia duk dlm playpen tuh pun dah siap ley berlutut bagai . Mmg terdetik dah nak kena buat turun dah nih playpen nih biar duk kat paling bawah . Skalik hari tuh Moon nak mandi ...so tinggal la dia dlm tuh ...sekalik nampak dia cam duduk je main main ...skalik berdiri hokey

ohhh no no no Sarah ...jgn ....bahaya ........

tapi sempat jugaks la amik phone n snap gambo dia laju laju ...maaf kan la segala gegeran n blur tuh . Senang nak tunjuk bukti kat daddy dia

 ha nampak tak tuh ...once dah ley pegang tepi tepi cam tuh siap la ...
 kannnnnnnnnnn tgk tuh dah berdiri plak .....pastuh bila Moon panggil nama dia ...

Aiiip Sarah .......biasa dia tuh ....duduk ...

pandai plak wat cebek muka mcm nak nangis . Dan dan tuh la jugaks habih kening jadi merah semer ....meh sini mummy pok sket ...pok geram  sambil cium banyak banyak ....

So Pak Sutan sila la trun kan playpen tuh ya ...tgk anak awak dah ley capai semer benda dah ..


Ala .......mummy n Daddy jgn la marah ......... tgk Sarah wat muka cute neh ....so jgn la marah .

Kalau budak mengigit jari style cam nih nak kata kategori apa . Nak tumbuh gigi ke hapa ...kadang penumbuk tuh terus masuk dlm mulot hahahha . tak pa la dik janji u bahagia hahhaha

 Moon pun cam perati kan jugaks Sarah nih sebab dia sgt cepat compare to Isk n Yaya . Bila perati balik Moon rasalah sebab si Sarah nih dia ada banyak masa utk praktis . Sebab kat umah Moon jarang dukung dia ke apa ....so mmg letak dia atas tu je ..so dia ley meniarap n ngensot ke mengulur ke ikut suka dia . Kadang Moon letak something depan dia cam nak galakkan dia bergerak la kan .  Ni teori Moon je la tak tahu ke betul ke idak kan ...tp mmg akan dukung dia time nak susu kan dia n main ngan dia je . Tido pun dia tido lepas dpt nen ,...pastuh letak je cam tuh ..

Pastuh ada plak abg ngan kakak yg duk rajin layan dia .. pastuh dedua tuh berebut nak dukung adik ....stress mak . Sebab lepas berebut mmg akan ada la yg nengis . Sapa lagi kalau bukan cik Yaya ratu air mata tuh ...adik pun konpius ...comey sangat ke saya nih sampai jadi rebutan abg n kakak ....sabar la yer cik Sarah ngan Abg Isk n Kakak Yaya tuh

 
masa nih baru boley duduk ok sket  ...kalau tak mmg kiri kanan kakak dia bubuh bantal ...sebab dia cam stabil sangat 

 
ni malam semalam punya video ...dah ley merangkak dah sket . patut la badan kamu susut sket Sarah ...nak meringan kan badan rupanya 
 
So Cik Sarah dah 6 bulan hari nih ....happy 6 months ya Ameera Maisarah 

and sapa nak dengar dia membebel ...jom tgk video neh . my cousin la yg rekod masa kat Globe hari tuh ...tapi mmg kat umah pun dia duk membebel cam tuh la kadang siap ngan pakej air liur meleley leley 


 ni nama nya sedu , tapi nak bercakap jugaks

kwn moon kata dia play video neh kat anak dia skalik anak dia pun reply balik ....wah hanya baby faham apa baby lain ckp bukan ....hahahhahahaha



5 comments:

Nissa Azmir said...

hi... nice to know u.. br jumpa blog ni, n tengah khatam baca...

nieda said...

comelnya..growing fast

chiku the chucuru said...

cutenya baby.. salam kunjungan...

Z@i Z@mR33 said...

Wah...cptnya sarah duduk n merangkak.Aqil 7 bln br duduk n mrangkak

ummi aqilah (LM) said...

Comelnya...

Smgu dua lagi tu dia mula nk memanjat2 pulaj dah.. Huhu tu yg takut jatuh tu kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...