Friday, February 06, 2015

Laporan jualan langsir murah di Sarah Hughes Globe 1 feb 2015

Tq tq semer yang dtg , ok nih nak up entry pasal kisah di hari kejadian .

Moon bawak skali my MIL sebab kebetulan mama dtg dari Taiping . So dia mmg teringin la sangat nak ke globe neh . Sebab biasanya dia duk dengar kita org duk bercerita je pasal jualan langsir nih .



So pagi2 dah bersiap sebab ramai yg bagi feedback akan tunggu pintu Globe bukak hahahha . So akak pun wisau la kan hahahahah . My FIL duk gelak je tgk MIL moon ..

Awat la hang nak pi sibuk2 kat sana ..u nak pi sana u nak buat apa 

Biaq la abg , i nak tgk anak anak i buat kija apa kat sana . I pun nak jugak tgk tgk kain langsir 

haaaaaaaa gitu siap ada dialog lagi . Mertua ai sporting hokey siap cakap u i u i lagik ....ekekekek


Kami sampai sangat awal ...sebab mmg kuar awal pun . Sebab tgk kat FB ada pasal KL walk ke apa ...n sogo pun sale . Kita org pun takut la jugak jalan jam . Sekali, kl lengang je tak jam sangat . Sebab tu la Moon suka buat hari Ahad , sebab kalau Sabtu nak berebut ngan pasar malam lagi . Pastuh parking pun susah kan

So pukul 10.30 am dah ada dah readers yg dtg utk beli langsir ...n 10.30 jugaks start dah potong kain hahah

 yer ...akak pakai baju merah hitam lagi u ols sebab takut org tak kenal hahahhaha . Nasib la semer yg masuk terus cam kak moon . Ingat kan tak cam la ( sebab akak dah tembam u ols ) hahahhaha ...so semer yg dtg perkenal diri dulu , terus dapat badge n terus ley usha n pilih kain



 semua pun duk teruja tgk harga harga special yg mmg khas utk pemakai badge VIP Moonpunyerblog . Terus semer pun laju laju call mak kat kampung mintak ukuran tingkap

 Moon ada bagitau yg kain designer nih akan jadi Rm 15 per meter kan . Tapi pagi tuh Bos kata , takpa ....bagi je harga special RM 10 for your reader . Apa lagi , terus rail nih jadi kegemaran semua org

Mmg penuh yer  ....sampai kan bos kena panggil staf dari floor lain naik utk assist potong kain . Semer mmg tak sempat berehat langsung ...n crowd mmg dari kol 11 sampai ke petang mmg duk  masuk ...yg dah setel beli kuar , yang nak membeli plak masuk

 
 Masa nih turun lvl 2 kejap utk tgk kain heavy chiffon n dull satin yg di beri potongan utk my blog reader n pemakai badge . Masa nih owner dia pegi oversea so Ketan la tolong call dia n buat arrangement semer . Lvl 2 n 3 nih adalah milik Gio Fabric n tauke dia adalah anak Mr Kamdar . Masa mula mula Gautam bg card ai dah mcm ...eh your father is Mr Kamdar ....yes moon yesssss ...
 
 Naik naik dah ramai duk tunggu n cari Moon sebab nak badge ...

 Semer pun bz ....moon baru nak mkn . Dah org globe jerit ....kak moon ada org cari . Dah , terus bersalam ngan org sambil mulut penuh ngan makanan ....hahahahha bz betol la ari tuh

 
 
 
 Ha tu dia ...pemilihan kain sedang berlangsung ekekekke
 
 
Bergamba kenang kenangan ngan readers ...gituuuu

 Ni la Madam Sarah Hughes ...so Sarah Hughes at The Globe di ambil sempena nama dia ya . Kebetulan plak nama anak Moon pun Maisarah n kita org panggil Sarah ..

Dia nih baiknya laaa haii ...lembut je org nya . Kalau cakap ngan dia misti dia akan bagi banyak nasihat yg berguna mengenaik parenting n bisnes .


Bila duduk plak ngan mama ...semua cerita kuar la ....macam mana beza nya zaman dulu n sekarang . Macam mana cara besarkan anak n etc ...but Moon tertarik ngan 1 nasihat Madam Sarah

I told my kids , we might not be the best parent ...we make mistake . So when u have children of your own ...raised them well and be better parent than us ....everythig u do , be better than us .

Yer , saya suka sembang ngan org yg berusia sebab apa , kata kata dia org bukan kosong . Dia org ada banyak pengalaman yg boleh di kongsikan .

Tq so much Madam Sarah sebab treat me like a family ...

 dengan hasil rembatan masing2

 Kak Ita , dah tunggu masa utk bersalin je tuh ...tapi sempat jugaks dtg . Kak Ita kata dia ke pasar pudu pagi tuh pastuh nampak status moon kat FB . Terus dia drive ke jln tar hahahah .

Moon harap semua yg dtg berpuas hati ...Insyaallah , sebab ramai yg request ...moon akan try mintak utk buat sale lagi sekalik ya . Tapi korang kena la bgtau nak dtg berapa ramai ...

More photo Kat Sini 

6 comments:

Shud's life said...

tq moon...mmg berbaloi baloi dpt join sale hari tu...tq sgt...lenkali kalo ade lg nk join lg....

εïзmummyHazaεïз said...

Alahai... Bila ade lagi.. Mau join...

faqiratul mukhlisah said...

Salam moon..

Saya orang jauh nun di penang..bestnye kalau dpt tahu notis sale sebulan awal ke..nak book cuti siap-siap (huhu saya weekend pun kadang kena on duty)..

Izyan Alias said...

Bila ada sale lg k.moon?

azlina aliuddin said...

Millions thanks Moon! Alhamdulilah dapat da langsir tok raye nie..hehe

Emoms Collections said...

Kak moon...ada tak sale utk kain lycra cotton yg dok hangat buat instant shawl????

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...