Wednesday, March 01, 2017

Tart Nenas Mama

Bila tengok balang tart nenas yang dah kosong tu, terus rasa nak order 2 3 balang lagi Tart Nenas Mama . Hari tu Moon ada order ngan Atie. Yer la ni semua salah Atie sebab dia sangat aktif lately duk upload gambar tart tart nenas dia yg gebu gebas inti tak kedekut.

So laju je msg Atie kata nak order tart. Since Atie dia busy maka dia suruh agent hantar kan terus ke opis Moon. Wowwwwwww  terus sampai opis. FYI agent Tart Nenas Mama ni ada serata Malaysia hokey. Mmg hebat la penangan Tart Nenas Mama si Atie ni

 Tart Nenas Mama ada 2 jenis

1 -  Tart Nenas gulung
2 - Tart Nenas Cheese

So sebab takley decide nak yang mana satu maka meh la kita ngan tamaknya order 2 jenis hahahhaha

 Gemuk gemuk kan Tart Nenas Gulung ni. Ni dah kategori TART OBES ni sebab gebu gebas inti boleh tutup kedai ni hahahhaha.

Ni masuk dlm mulut, korang takley cakap dah kalau tak bersembur2. So bila masuk mulut sila sandar kat kerusi, tutup mata n kemam hisap hisap hinga cair hahahhaha kalau rasa rajin boleh kunyah hahahha. Mmg melt in your mouth. Rasa ni la yang sama cam 3 4 thn lepas masa mula dia buat tart ni. Lepas tuh ada one time Atie ni sub kan tart ni....rasa dia lain.

Moon sebab dah biasa ngan dia mmg boleh tahu beza. Terus bagitau dia secara jujur n dia pun akui pasal tu . Biasala kan kadang air tangan org tak sama ngan air tangan kita kan. Kalau kita buat kita tak sayang bahan....kalau org mungkin la di kurangkan di sana n sini. Mujur la one time tu aje rasa lain ....lepas tu marvelous n meletop seperti biasa. Alamak terbabas cerita lain plak. Kalau nak tahu kena la tanya n follow si Atie, kisah penjual Tart

Moon rasa dia ni ada 4 kuda terperangkap dlm diri dia. Sebab dia punya ligat tu ibarat 4 horse power. Kecik kecik je org  nya tapi mmg hebat. 


Nampak tak betapa besarnya perasaan ingin tahu Kak Moon. Sebab curios berapa la size si debab ni. Kebetulan kat depan mata ada pembaris ....apa lagi . Tu dia lebar dekat 1 inch / 2 .5 cm 

Amboiiii laju je hangpa pun amik pembaris n tgk 1 inch tu besar mana kan . Tapi Moon letak cam tu je la ....tebal dia lupa plak nak ukur kan . 

Gelak je Atie tgk gambar ni yg Moon share kat IG . Memang tak pernah dibuat orang la....siap ukur bagai. Well Kak Moon awak ni mmg ada masa dtg sengal dia....mcm ni la hahhahaha 

Habis la nko Atie, nanti semua org ukur tart nko . Tapi idea original mengukur tart ni from Kak Moon kan kan kan ( nak jugaksssssssssssssss)

Kalau u ols suka Tart yg inti lebih n banyak ...u ols kena order yg roll ni sebab inti mmg meriah giler.

 Ni plak Tart Nenas Cheese....yg ni lagi bahaya dr yg roll sebab bentuk dia yang bulat akan membuatkan korang campak terus dlm mulut.

Ni rasa dia best sebab dia ada combination rasa masin dr cheese n pastry tu n selepas tu akan rasa manis bila dah sampai kat inti. Mmg best n sangat bahaya.....warning warning.....sebab korang takkan sedar tart cheese dalam tu dah tinggal separuh hahahahah.

Moon suka yg cheese ni . Ni bukak je balang kat opis mmg boleh buat member sebelah pandang u ols la . Buat muka kesian ngan harapan u ols akan bagi dia seketul dua hahahahha

ini la yang terjadi  bila 2 balang tart ada depan mata. Sambil buat kerja mata duk nampak balang tart. Lalu laju je tangan bukak balang n amik satu tart n sumbat dlm mulut. Lepas tu niat nak sambung kerja tapi sian plak satu balang tu takder orang buka hahhahahah . saiko sangat kannnnnnnnnnnnn

Ni la si Atie tu mmg kecik molek je...tambah plak duduk sebelah Kak Moon yg agam ni kan. Ni gambar masa Tart Nenas mama masuk Globe u ols . Siap Atie buatkan tart yg special request utk owner....eggless tart utk vegetarian. So , Kak Moon n Atie serta Tart Nenas Mama bukan kenal baru semalam atau 2 3 minggu lepas ya....kita org dah kenal lama dan Kak Moon adalah antara org terawal rasa Tart Nenas Mama ni ...auwwwww tetiba windu plak kat nko Atie ooooiiiiiiiii . Siap la nanti akak gie terjah KIP Mart Seremban tu .

Ohhh ya Atie dah bukak kedai khas utk jual tart aje u ols. Kalau korang masuk dlm KIP Mart Seremban tu ...n ikut je hidung korang sebab bau tart mmg harum semerbak kat dlm tu . Boleh singgah n beli dr Ati.



Harga RM 22 sebalang


Facebook Atie : Atie Baharain
Facebook Sweeto : Sweeto Pineapple Houz
ATI

📲 whatsapp 017 2011185
📲 whatsapp 017 2011185
📲 whatsapp 017 2011185


SWEETO SQUAD
Puchong - Hani Hamdan
Keramat - Azniza Ebiza
Rawang - Rozie Hamzah Hamzah
Hulu selangor - Azura Ali
Tg malim - Ct Fatiyma
Melaka - Hadijah Zainuddin
Senawang - Aqeela Sya
Johor bahru - nur Nur Faris
Putrajaya - Nor Azlin Alia
Bukit Jalil - Hazmira Omar



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...