Friday, July 28, 2017

Barang kahwin

Assalamualaikum dan salam Jumaat buat semua

Ada yang merindui diri ini tak. Hahahhah kemain la tuan blog, kemain lama abaikan blog . Ok u ols jangan marah tau . Tuan blog ni ada aje ...cuma dia jadi pemalas sket lepas tu cam tak tahu nak share apa . Tunggu la karang anak dia dah 4 , mungkin password blog pun dia lupa ahakssssssss


Hari tu terbukak balik gamba kawen . Aduiii gamba kawen 13 thn lepas. Tu pun sebab ada adik sorang ni yg teringin nak tgk gamba kawen Kak Moon . Bila duk selongkar n cari tu ternampak la barang barang kahwen yg buat sendiri dulu .

Masa Moon kawen dulu. mmg A-Z mmg semua buat sendiri . Buat sikit sikit lama lama jadi la kan. Plus masa tuh baru je kerja ...so duit mmg bajet bajet je. But kita kena pegang pada " ukur baju dibadan sendiri' kalau kita mampu nak siapkan sederhana maka bersederhana la . Kalau mampu lain la citernya kan .

So setiap bulan bajet fokus utk beli apa ...utk buat apa semua .


maaf la yer kualiti gamba kamera 2004 . Bekas telur ni gigih moon buat sendiri. Kutip manik sebiji sebiji masukkan dlm tali tangsi n anyam jadi raga kecik ni tau . Cer sekarang korang suruh akak buat ....mmg akak tak ingin dah u ols . Sebab mmg renyah. Bayangkan sebiji sebiji lama lama jadi raga .

Mmg aim nak kaler cream je tapi kedai manik tu kehabisan kaler cream ...so separuh bakul manik ni jadi macam macam kaler hahahhaha . 

Ni mmg muat letak telur . Masa ni dapat buat 100 bakul . Gigih sangat kan . Tapi mmg puas hati kalau buat sendiri. Dia punya puas hati tu kekal sampai ke hari ni la ........hover daks?

 Ni pun buat sendiri jugaks . Ala ala lovely lace gitew ....cream , lace n bunga maroon . Nak beli bunga riben maroon tu macam mahal sangat so kita tuka la bunga murah je . But still ia nampak sangat lawa kan .....

Yang ni mmg buat utk bagi pada rombongan belah lelaki sahaja. Bekas ni adalah bekas berkaki yg plastik tu . Tak ada plak gamba penuh .

 Yang ni tak buat sendiri hahhahah yang ni order kat Terengganu. Masa ni makcik ni amik singgit kot sebekas .

Moon cuma letak riben n bunga sahaja . Bekas ni masih elok lagi sampai sekarang ada 2 3 Moon simpan wat kenangan.

Tapi sekarang tak pasti ada lagi ke tak bekas mengkuang ni

 nampak tak tema ala Lovely Lace tu . Nak beli yg kat Lovely Lace tak mampu kan ....gigih masuk Lovely lace curi idea. Cam ni pun murah sangat lahai buat sendiri . Tengah tengah malam duk diam diam jahit bantal kecik ...jahit lace sorang2 . Bila ingat balik mmg nampak kesungguhan disitu .

hantaran pun dah bercampur dah ...Moon nak krim maroon ala lovely lace ....mama plak cream campo gold .

bila tgk hantaran ni jugaks teringat kat set perfume tu . Lepas few months kawen...umah kena pecah masuk . Perfume perfume tu semua dia angkut . Tak ada rezeki la kan .

Nanti nak cari lagi la gamba gamba preparation kawen . Ada dlm cd tapi kena cari mana cd tu hahahhahah .

Ok tu je nak share ....dia biasa la nak masuk bulan 8 mmg dia throwback aje la manjang . Kadang sembang ngan Pak Sutan n recall balik mcm mana kita org pergi merata naik motor kriss dia tu gie cari barang kawen .

Gelak teringat gamba kawen yang burok ...pelamin burok ...baju besar ....kain baju senteng semer tu . But at the end yang penting kita still bersama ....tu yg penting kan . 


7 comments:

Anis Azalea said...

yang penting happy, bahagia kan..

Wahidah Aziz said...

berseni nye tangan akak! sy hari tu time kawen buat sendiri jugak tapi hahahampeh tak cantik. tangan takde seni. hahaha

nini said...

Wahhhhh cantikkkk....suka tengok...saya pun prefer buat sendiri jugak.....mungkin sebab minat kot =)

Vitalynd Pengedar Shaklee Puncak Alam said...

Perghh.. rajinnya..

Ninie said...

waaaaaa....serious buleh buat rujukan ni.

Kepada yang belum dan ingin join giveaway COKLAT by Sii Nurul, jom lawati link berikut:
https://ciknurul23.blogspot.my/2017/07/chocolate-fan-giveaways-by-sii-nurul.html

Nur Aishah said...

kak moon! cantik la bakul from manik tu! nampak exclusive dgn earth colour mcmtu!! kalau guna tuk wedding zaman2 skrang tu pun still IN tu.... huhu

Nurzakiah Hanum said...

hai kak
singgah blog akak n follow
anum tgh nak cari kedai langsir yg berbaloi
mana tau dapat diskaun from ur blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...