Wednesday, September 20, 2017

Baju baby RM1

Kita time malam malam mmg akan jadi habit sambil baring, sambil tgk phone . Pastu nampak plak iklan best best terus gie cuci mata kan ...

Hari tu ( dlm bulan lepas )  ada nampak 1 iklan ni katanya baju baby semua akan jadi RM1 . Tgk tempat plak area umah Moon je ...kat area Taman Seroja BBST . Selama ni tak pernah perasan pun ada kedai baju bundle budak ke apa . Kedai baju bundle org besar ada lah beberapa tempat kan .

Gigih ajak Pak Sutan g tgk sebab kata iklan kat FB tu 2 hari aje dia buat promo baju jadi singgit selai . Ada new dan ada bundle n second hand . Masa tu tak der la expect apa apa sangat . Mmg pergi just nak tgk tgk je . Takder niat nak beli langsung  . Dalam wallet ada RM 50 je ...malas nak gie Atm withdraw duit .

So masa sampai tu tgk baju berlonggok atas lantai je . So kalau org cerewet tak dinasihatkan dtg . But utk org dah biasa ngan bundle n pantang tgk benda murah ...ni perkara biasa aje . Tapi terus duduk n selak2 longgokkan baju . Tuan kedai tu kata semalam ok dah asing ikut size ....tapi org dah serang mmg dia org campo kan semua dah . Moon pergi day 2 .  Masa ni tak ramai org ..tapi dalam 10 min tu terus ramai org dtg n join bersila n pilih hahahha .

Ha longgok cam ni je u ols ....yg atas lantai ni semua singgit . Bukan sebarang longgok . Memula Moon ingat baju apa la dia lelong singgit ni tapi banyak yg elok rupanya . Brand Bonds , Mothercare n Carter pun ada ...size newborn banyak la sangat .

Masa ni tak tahu baby boy ke girl so cakap kat Yaya n Isk ...bantu mummy cari baju 3-6 months warna putih je . Nak elok tak buruk atau berbulu , tak ada kotor atau lubang. Kalau dapat yg ada tag baru lagi mummy suka .

Sekali banyakkkkkkkkkkkkkkkkkk hokey bebudak ni jumpa . Moon parking tepi je ...anak anak selongkar dan pas kan pada Mummy utk QC.

Kebetulan baju baby kat umah mmg tak ada dah . Sebab dah bagi kat adik adik semuanya yg dapat baby . Kalau ada pun simpan sket je  . So baju baby mmg tarak ...so mmg plan bulan ni atau bulan depan la gie cari dulu sket sket kan .Skali terdatang kat sini plak ...

Pak Sutan tanya awak nak beli berapa ni ...elok ke tu . Sambil tangan dia laju je campak mana dia nampak elok .

Konpiden je bini dia jawab ...saya nak amik 10 lai je. ( boleh caya ke )

mmg kena selongkar 1 1 . Nasib la ada Isk n Yaya tolong hahahhahaha . 

hahhahahah hasilnya . 

asalnya yang nak gie tengok tengok je . 

Kemudian nak beli 10 lai je 

sekalik ...42 lai muahahhahah
12 baju tidur
15 baju lengan panjang 
15 jumper baju lengan pendek 

Mmg elok elok semua . Most yg Moon beli tu ada lah New . Ada yg masih ada tanda harga . Semua adalah brand oversea . Yg merah tu Sarah yg pilih hokey . Katanya Sarah pilih utk adik ...Sarah suka . Ok la Sarah ...tetiba ada merah di situ kan .  Lagi pun baby cepat je beso. Ni semua size newborn - 6 month shj.

Nanti kita cuci bersih2 kasik basuh air panas sekali ngan saki baki baju Sarah masa baby yg Moon masih simpan sket . 

Mana nak dapat singgit kannnnnnn so rezeki jgn di tolak . Kita amik je mana yg elok . Ni kalau kat FOS pun paling kurang RM8-RM10 jugak selai ni.


Rasanya skrg dah tak der dah clearance RM1 tu tapi korang ley la try intai intai kat FB page dia org ....jap Moon cari . 

Nama dia EYDraki Bundle . Nanti korang search je la kat FBmana tahu kot kot akan ada clearance lagi ke apa in the future .

* Ini bukan iklan ke apa ya ....akak share je .

Walaupun akak tau ada yg akan kutuk apa la beli baju bundle . Akak tak kesah pun sebab baju mmg semua elok je . Org kata dok doser pung ... ramai je org pakai baju mahal tapi nampak murah n ramai je org pakai baju murah tapi nampak mahal....gitewwwww siapa kah kita utk judge betul tak. Kalah membeli , menang memakai auwwww takat duk salin2 duk umah kannn.

Sharing is caring kan .



6 comments:

saidatul maria said...

sarah pilih "santa claus" hahaha...

bnyk betul jimat dpt beli mcm ni... baby cepat membesar... beli mahal2 pun kekdg jd tak berbaloi sbb pakai kejap sgt

Puan Hazel said...

Tak kisah lah moon, janji elok then kita basuh bersih2. Pakai pun kejap je nanti, babykan cepat besau...

Akak pun kalau baju harian budak2 ni beli yg murah2 je...

Kalau kat oversea pun ginilah konsepnya kan, recycle & reuse sbb depa very concern about environmental damage etc.

didoTaz said...

ya Allah...rezeki kak moon..bestnye...kalau saya mau lebih dari akak beli..dulu mase pegnen pn mmg serang warehouse sales je..hehehe...

norasiahnasir said...

alah moon aku dah tua pun pakai baju bundle yag rm5 selai..asal nmpk ok sudah.
zaman duit makin kecik ni..kenalah pandai2 ..pedulik lah apa org nak kata..

chiku the chucuru said...

seronokla dapat baju murah sangat tu!
kadang kita pun pakai baju2 yang abg/kakak kita bagi sebab baby dia dah besar kan... lebih kurang je konsepnya dengan bundle..
Tapi akak dapat yg New tu kira bonus besarrr la dengan harga tu..

ct cheery said...

Masha Allah murahnya...Cheery pun Belum beli lagi baju baby...Thank you sharing sis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...