Thursday, September 21, 2017

Blood Glucose Monitor

Moon beli alat ni utk cek gula dalam darah . Mmg setiap kali mengandung mmg kena asyik minum air gula aje n asyik kena kawal gula dalam darah aje . Dari zaman mengandungkan abg Isk sampai la sekarang . Maklumla wanita agam macam akak ni sah sah la berat more than 80kg muahahhah berat nanang nanang.

Dulu dulu alat ni mahal cam seratus lebih . So setiap kali nak amik bacaan gula dalam darah, memang kena gie klinik. Jenuh jugak kalau kebetulan kena buat BSP yg kena buat 4 kali amik bacaan tu


Bacaan BSP yang sihat

8 am - bacaan darah dlm keadaan puasa di malam hari sampai pagi  ( kena bawah 5.3 )
2 jam selepas breakfast ( kena bawah 6.7 )
2 jam selepas lunch ( kena bawah 6.7 )
2 jam selepas dinner ( kena bawah 6.7 )


So masa mula kena BSP setiap bulan tu mmg terus bukak Lazada cari n masa tu jumpa la yg murah aje below RM 50


ni brand Cofoe . Sebab apa pilih yg ni adalah...sebab masa tuh yg ni paling murah n complete. Maksudnya takyah beli strip atau jarum cucuk tu asing .

Ada yang lain kena beli asing asing . Ada jugak yg setiap strip n jarum tu mahal . So yang ni cam murah dan ramai yg bagi review bagus . Tu sebab Moon pun amik yg ni aje .

Tapi sebab ni dr luar negara , maka lambat sket la nak sampai kat kita . Dlm 2 minggu jugak Moon tgu .

Ni dah 3 4 kali dah pakai Blood Glucose Monitor ni dan ya ampun senangnye kijer kijer nak cek glucose dalam darah ni u olssssssssssss . Takyah susah2 ulang alik g kinik semata mata nak amik bacaan darah .

Result pun dalam masa 5 saat sahaja . Terus dpt bacaan .


ada bag kecik macam ni. Jadi senang la nak letak dlm handbag . Kat opis pun boleh buat test jugaks . Sekarang Moon buat BSP sebulan sekali . Nampak bacaan pun cantik . Gamba ni di snap bulan lepas . 2 hari lepas ada buat lagi utk BSP kali ke 3 . Masa BSP ni mmg Moon mkn seperti biasa . Sebab nak tgk mcm mana badan kita singkirkan gula tu .

Dokter pun da pesan kalau mmg tak ada diabetis makan je macam biasa . Kecuali kalau bacaan tu sangat tinggi maka kena la kawal pemakanan dan kurangkan pengambilan gula . Tapi amat penting buat ibu hamil utk makan makanan berkhasiat di tempoh kehamilan .

So masa Moon nak buat entry ni ...masuk la Lazada sebab nak bg la link alat ni kat korang . Sekali nampak ia jadi lagi murah u olsssss

Tgk tu ada offer 72% . Masa Moon beli hari tu offer 50% aje . So siapa nak ni mmg peluang utk dpt beli pada harga murah .

Kalau korang nak tgk jenis lain pun ada banyak kat Lazada tu . Just search : Blood Glucose Test 




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...