Thursday, January 31, 2019

39 years old

30 Jan akak turns 39 u ols . Hahhahah korang ingat akak ni umor berapa . Kadang kadang je dtg perangai budak budak hahah kanak kanak dewasa aci tak .

Kadang tu cam eh dah anak 4 dah rasa cam baru je kawin n bersalin kan anak sulong tu . Sekali anak sulung dah kemain besar n berkumis n dah umor 14 tahun .

Sambutan bday takda buat apa pun . Just mintak Pak Sutan belanja makan Lamb Shank kat Secret Recipe je . Ye la kalau hari biasa mahal gilorz kot Lamb Shank tu . Dolu dolu akak makan RM28 je sekarang dah Rm42 nko . Yer la nak compare ngan  6 7 thn lepas mmg tak dapat la kan .


Tapi semalam ke Secret Recipe Aeon Nilai tu ...vley plak tak ada lamb shank tu . Frustttt last last makan tom yum kung jugak seperti biasa .

Pastu balik loiiiii je macam tu

Tapi ...sebelum masuk Secret Recipe tu siap nak masuk kedai 2 ringgit hahahah . Kena gelak je ngan Pak Sutan ....masuk kedai 2 ringgit jer?

yer la kang heret masuk kedai handbag kang pitam plakkkkkkkkkkkk

and the best part is kita org tertinggal plastik kedai 2 ringgit tu dlm Secret Recipe. Semalam sampai umah terus cari plastik tu tak jumpa ..........huhuuuuuuuuuuu rupanya tertinggal . Misti pekerja Secret Recipe tu pelik plastik siapa la bawah meja ni . Siap ada berus dinding tandas n berus jamban u olssssss. Hahhahah shopping barang keperluan bilik air di hari jadi , wowww sangat .

Pusing dlm Aeon Nilai tu cam tak ada apa yg menarik . Korang perasan tak ( siapa yg dah pergi la ) Aeon itself dlm tu kecik je tapi luar luar tu besar la . Kalau nak compare ngan Aeon Maluri tu mmg jauh la beza . Walaupun ia bangunan Aeon terbesar di Asia tenggara tapi    Aeon sendiri yg jual brg brg Aeon tu kecik jeeee .

Sekali Pak Sutan bawak ke Mitsui . Dlm Mitsui ada banyak kedai best hokey n ada offer bestttt . Sebenarnya nak cari wallet sebab wallet akak daif sangat . Siap terkopek dah belah sisi . Wallet tu juga la akak bawak sampai ke London . Pak Sutan berbulu mata je tgk tapi tu wallet dia bagi masa bday 2014 sayang giler hokey .

Pusing 2 3 kedai . Banyak je jual wallet tapi akak ni suka jenis yg boleh buka 3 ..lipat 3 . Faham tak hahahha n nak yg boleh isi banyak kad sebab akak ni spesis segala kad kalau boleh nak sumbat dlm tu . Tu belum masuk lagi resit konon nak simpan n sudah nya bila penuh nko gumpal2 n campak dalam tong sampah jugak .

Dapat pilih wallet n suka la sangat . Tak ada istilah surprise ke apa sekarang ni . Sebab masa birthday Pak Sutan bulan 11 hari tu suruh dia pilih sendiri juga mana belt yang sesuai n dia suka nak pakai . Kali ni dia pun mintak pilih sendiri mana yang akak paling suka hahah.

Balik rumah amik anak anak Sarah plak nak kek tapi semua dah tak larat nak keluar ...besok besok aje la kek nya .

Tu je cara akak sambut bday kali ni hahhahaha .


6 comments:

Kak Wawa said...

happy belated befday...

Kakmim said...

Happy birthday kak!!! Yg penting jiwa tetap muda walau usia dah tak muda.. chill!!

ummipia.blogspot.com said...

happy birthday kak...semoga sentiasa dalam rahmat dan kasih sayang Allah..

sarah said...

hai..sama la umur kita..

Luiggy Mario said...

happy besday sis moon... nak tgk gak wallet baru...heheheehe bagi la pic

ain.ya.nun. said...

Happy birthday kak.
Awat tak pi SR kat deret Pizza Hut Nilai tu?

Betullah, takda apa yang menarik kat AEON Nilai tu. Kita lagi suka pi yg di Seremban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...