Thursday, May 25, 2006

Training

Monday ngan Tuesday ..Moon pegi training ngan Sutan kat kl ..nasib baik dapat pegi sekali . Kebetulan Moon sepatutnya pergi ngan Anne , since Anne is still on maternity leave so Sutan amik tempat Anne ..then akan pegi ngan Senul next time . Training nih best sangat . Memula tuh dapat tahu kena pegi training on how to handle customer complain , cam merungut gak memula ...asal plak tech operation kena gak pegi nih bukannya bahagian customer service pun . Tapi bila dah masuk kelas semer ..then i mula enjoy ..sebab we also a customer kan ...sometimes we loves to complain bu we hate to receive a complain betul tak ...so next time kalau nak complain pikir dulu apa nak complaint ...complaint smartly ...jgn membuta tuli jer komplen last last salah kiter muahahhah sapa yg malu ...



Tuesday Moon pegi ke TM IT ...alang pegi ker lvl 1 singgah kejap tgk Mummy Syahmi @ Ila de cute ...yg sentiasa kiut miut hahhah sempat la bergambar ngan Ila...bila amik gambar ngan Ila nampak cam besar je Moon nih hahhaha . Duk kat tempat Ila duk nengok gambar Syahmi ...wahhhh dah banyak dah gambar Syahmi ...Mummy dia pun mula membuat koleksi gambar Syahmi ...sian Syahmi kena buli muahahahah. Me like usual this week padat sangat jadual ...macam macam kijer buat hahahha nasib baik masut dalam job description ..bab technical pun buat , bab admin pun buat , bab finance pun kena buat , kerani secretary semer kena buat jugak ...hahha kadang suka gak merungut ...cam banyak kijer tapi bila duk balik cuba tenangkan pikiran ...datang plak rasa insaf ..nasib baik gak ada kijer nak buat kan ...hi hi hi hi bila tak der kijer merungut boring bila banyak kijer merungut penat ..ermmm apa la munirah nih ... but im happy with my job..mana nak carik tempat kijer cam sekarang nih ....semer member opis baik2 ..best plak tuh ..then bos pun baik . Sapa kata bos pompuan kerek? Based on my experience dah 3 kali bos perempuan ..ok jer..lagi pun bos pompuan lagi memahami ..koz dia org pun pompuan kan kan kan ..tak cam ada org tuh tak suker staff pompuan ... pastuh nko jgn kawen ar ...aman hidup muahahhaha

Iskandar 9 Months Old

I wanna upload gambar Isk but unfortunately i cant open my pc..warghhh akhirnya pc tuh kong gaks. I've already call Dell helpdesk and they're sending their support this Monday ..to change my processor nyer kipas..so what to do have to tumpang tempat org ar ...so i can upload any picture sebab semer ada dlm pc...arghhh tensi tensi dah la fotopages pun tgh under maintenance . So kena sabar jer la

4 comments:

Kasih Aleeya said...

oh moon gi training yer..on how to handle complaint..ni nak complaint nie..heheh, jgn mare.. hubby kiter kat opis dia guna streamyx, tp biler ada prob, call ler, tp susah sgt dorang nak dtg tgk.. at last terbior jer tak dpt internet.. hehe, aritu call mai, tp x tau ler kalo bukan tmnet HQ yg handle?..jwb moon jwb...hehe

Miss Moon said...

Ha ha pegi training cam lawak pun ada .ila time suruh share experience semer amik contoh masa kije kat great eastern ngan maxis dulu ..hahahha skrg cam tak beberapa comply

Radie opis dia kat mana , dia call nom berapa ..sian pulak tak der org dtg ? normally kalau opis cepat dia org pegi tgk . hahah kena cari kawan yg bahagian flying scuad nih muahahahha

ila de cute said...

moon, kita nampak pendek sesangat le bila gambar ngan awak...uisshhh terasa sungguh katik... :(

Miss Moon said...

kita plak terasa cam giant plak ...rasa cam besar sgt bila bgambar ngan Ila