Wednesday, May 10, 2006

Happy Mother's Day

What is ur experience being a mother? for me ..being a mother at the age 0f 25..ok la..sonok per jadi sebagai ibu , before this we only wished Happy Mother's day to our mum and MIL and to our relatives ..now we can wish it utk diri sendiri ..muahhahahah syiok nyer. That day I ada dengar dlm radio tanya apa pengalaman anda menjadi seorang ibu? Setelah jadi mak budak now i know that everything yg my mum told me were true ..not that before this tak caya cuma biler dah alami sendiri baru tahu . Dari pengalaman sakit nak bersalin ..sampai la berjaga malam biler baby bangun ..it makes me realise that it is not an easy job ..but tuhan itu dah ciptakan seorang insan yg bergelar wanita ..seorang yg penuh dengan kasih sayang ..so to all mum's n new mum's happy mother day's to us.

To Azie , Ija, Filla , Ila, Anne and Mai ..selamat bergelar ibu n Happy Mother's Day muhehehheheh . This were the people yg memang Moon follow their Fotopage n Blog dari lom kawen sampai kawen sampai la dah ada anak ...n not to forget Kak Zura too .

Ok ..about Isk plak . Now gigi dia dah nampak cam besar ..kuat main dah n pandai memilih org ..hahahha that is our boy . Kalau time nak main dia pegi la kat daddy ngan Amir tapi kalau lapar pandai plak cari mummy dia . Finally dapat gak beli baby walker utk Isk ...well he like's it alot ...almaklum lah org boleh bergerak bebas...habih 1 umah dia ronda muahahhaha. Sampaikan kat langsir pun dia main nyorok2. kita org biarkan jer dia main , dlm masa yg sama dia belajar gak tuh . let him explore . Ha nih la gambar hero kita org nih ..lagu tema nyer ....ku pandu ke kanan ku pandu ke kiri muahahhahaha Isk nih cam promote langsir mummy jer



Nasib baik la dia nak duk dlm walker tuh kalau tak jenuh la mummy nak main kejar kejar ..kadang budak budak nih lagi laju dari kiter ...baru alihkan pandangan dah kat lain dah dia . so sekarang nak kasik makan pun senang , tak yah ar beli high chair. Yg siannya kalau time daddy duk tgk bola Isk plak tekan button2 atas walker tuh hahhahahahton ten ton ten ton ten kuat plak bunyi dia..last last kalau ada citer best daddy dia cabut je bateri hahahhaha

Lepas nih blog member2 semer akan penuh ngan gambar anak ...hahhahah bleh la lepas nih kiter sembang pasal anak anak plak . Semalam pegi beli makan , makcik kedai tuh tanya ' anak dah pandai buat apa dah skrg ' ...moon jwb ar dia dah buleh berdiri ...'ha nak adik la tuh tandanyer' ha..yer ke..muahahhahhahahha oh tidak ..anakanda baru 8 bln ....tunggu dulu ar . Rasa cam baru lagi beranakkan dia nih ..terkenang kenang . Memang sekarang nih masa cepat sgt berjalan ...tu ar time flies when ur having fun ...well i am having fun with my boy and my beloved hubby ...

9 comments:

Kasih Aleeya said...

hai moon..cuti ker update blog..hehe.. lama tak update.. comey ler isk tu.. nak booking leh?huahah..letih gak kan jaga baby..sama cam kasih, nama jer girl,tp hyper giler.. x larat nak layan, ramai ckp dah mcm jantan!!.. mana reti takut org, menjerit2, saper nk dukung pon takder hal.. happy mother's day!!

Mama Mia said...

happy mother's day !!!!

Kasih Aleeya said...

moon, kite tgk fotopages awak yg lama2 tu.. pastu ada gambo Isk pakai baju putih yg tulis "if u think i'm cute u should see my mommy" alamak!! teruja nyerrr.. mana beli tuhhh??..hehe naaakkkk...(konon2 mommy dia cute gak ler) huahahah..

Mama Aleeya said...

happy mother's day too..sori lambat wish..baru hari nie leh mengadap pc semula...yek laa kena laa rehat betul2...baru leh dpt aura fresh utk g keje....hehehe

kak zura said...

heiyaa.. Isk sudah 8 bulan dah buleh dapat adeq tuh.. kang kz dulu tunggu-tunggu gakz..sekang Che yam dah 2 tawun 5 bulan takder lagi tande2 yg menunjukkan nak dapat Adam Daniel (kunun aa kalu laki!!).. cume bdn jer 'mok' semacam.. Yerlahkan.. rezeki Tuhan takbuleh kiter pertikaikan. Hanya berserah pada Tuhan

Miss Moon said...

Filla, baju tuh kiter beli kat Sogo ..masa tuh ada banyak sangat semer yg best2 ayat dia

"grandma loves me'
'mummy's little princes'
'future star'

ada banyak lagi . Tapi masa tuh b4 sogo renovate..dia nih brand overseas..tapi murah giler RM 8 selai ...muahahha buleh la buat duk umah . Perasan la manjang mummy dia

ila de cute said...

eh ada ek t-shirt cenggitu..best le..kalau ada nak jugak le...heheheh...

happy mothers day to all of you....seronok rupanya jadi mak ni walaupun banyak betul dugaan...

Azie said...

Happy mother's day to you too!!!...Tak lupa jugak kengkwn yang lain. Love you guys...

Kasih Aleeya said...

oh yer ker kat sogo? x de butik yer.. ni mesti sogo selalu buat sale kat tgh2 tu yer?? bestnyer,, puas carik tp tak der :(, tak per akan kuusahakan gak..heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...