Tuesday, April 25, 2006

Mai dah bersalin...

Mai selamat melahirkan baby girl pada petang semalam bersamaan ngan 24 4 2006 at 2 39 pm ..di hospital putrajaya. Hari nih me n hubby and Rizal pegi lawat Mai masa lunch hour ...baby Syasya duk diam jer ...sebab dia tgk ramai org kots...mesti dia konpius sebab duk asyik bertukar tangan jer...Ni la Baby Syasya comey n pink ..mesti putih besok besok nih , even too early to say tapi nampak cam Mai la..


Moon dapat sms Zaimi yg bagitau Mai selamat bersalin petang semalam then nom wad dlm malam gitu ..so hari nih kita org pakat serang hahhahah rupernya memang kat dalam bilik wad Mai tuh duk penuh dah ngan kawan kawan opis..hahhaha satu Tm Net datang lawat Mai ..glamer gitu baby Syasya . Syasya duk dia jer...mesti dia best sebab semer duk dukung hahahha ammik berkat katakan ...muahahahha. Ila ngan Poek pun ada tapi Syahmi tak dtg sama ...Syahmi kena duk kat umah . Ila pun dah nampak sehat dan kuat nanti few weeks lagi dah start kije...mesti demam kerinduan yg kronik akan melanda...duk asyik ingat baby kat umah .

Lepas half of the people dlm wad tuh dah kuar baru la Moon buleh pegang Syasya...best nyer pegang baby nih hahahha teringat masa memula pegang Isk hahhaha lepas pegang kejap tuh terus Syasya nangis. Lapar susu kot ...dah lama tunggu asyik tukar tukar tangan waaaa waaaa Syasya nak susu....

Nampak gaya nyer kena kasik kat mama dia nih ...baby dah lapar ..hu hu . Mmg gamat suasana cam lawatan sambil belajar plak ..penuh ngan gelak tawa ...hahhahah yg bujang-bujang duk practise pegang baby ..yg dah ada baby nih ada hati nak baby lagi ker...ohhh tidak hahahah . Ok Syasya kita org balik dulu ...be a good girl kay nanti this weekend kita org dtg umah Syasya plak . Nanti Mai dah nak balik kampung . Sebelum balik kita org pun amik gambar ngan tuan umah aka Mai...hahhahaha

So kami pun balik tinggalkan Mai ngan Syasya ngan Zaimi kat dlm bilik nih , Mai rehat ek ..it must be a very long day . Lepas nih kena sama sama jaga baby la...bubai


9 comments:

Kasih Aleeya said...

hi moon.. hehe.. gi tgk mai this sat?? kita pon gi gak, tp not sure yet kol baper.. tp petang2 ler.. c ya...kite tak leh up-date blog lerr.. asyik not connected to blogger.com.. boring tul...

happy2gether said...

alhamdulilah akhir selamat semuanya...mai besalin sehari sblm korang visit tapi ada complication sbb ada uri yg tesekat pulak, dr n nurse dah cuba keluarkan secara biasa tapi tak boleh, kalo tak kuarkan bahaya, so mai kena buat placenta removal process n kena cucuk kat bghn spinal, bius separuh bdn n kena rehat 6 hrs after the process, so mai n zaimi tak smpt nak send sms n bgtau awal pd kwn2...apapun alhamdulilah semuanya dah selamat...thanks sbb all this while u've been such a great friend...

ila de cute said...

seronok kan semua dah selamat bersalin... comeii lee syasya.. ila tak tengok lagi baby anne and hasnol, mesti comel tu... ari ni ila first day masuk kerja...ohhh sunggu tension rasanya... rindu syahmi....

Anonymous said...

Hallo I absolutely adore your site. You have beautiful graphics I have ever seen.
»

Anonymous said...

Hmm I love the idea behind this website, very unique.
»

Anonymous said...

Nice colors. Keep up the good work. thnx!
»

Anonymous said...

Greets to the webmaster of this wonderful site! Keep up the good work. Thanks.
»

Anonymous said...

Really amazing! Useful information. All the best.
»

Anonymous said...

Interesting website with a lot of resources and detailed explanations.
»