Monday, April 24, 2006

8 Months old


My boy Iskandar dah masuk 8 bulan , gigi dah kuar belah bawah . I spend my weekend siapkan cadar untuk tilam Isk . Asyik pakai yang sama jer . Lepas basuh pakai lepas basuh pakai . So mummy jahit la satu utk Isk . Ada gambar pooh lagi or Po oh seperti akak Siti sebut . Tak der lah lawa sangat hasil nya but ok la untuk anak sendiri muahahahhah cam tukang jahit plaks.

What most important is that he loves it ...letak slm playpen tuh lama sket pun tak per. At first di tepuk2 nye muker pooh ngan rabbit tuh ...hahhaha bak kata Daddy Isk ' kembang la mummy ..lepas nih jahit la lagi , anak suke tuh'

Plan nak beli baby walker utk dia but dah pegi 2 3 kali asyik tak dapat beli jer. Memula kat JJ tuh yang berkenan out of stock ..then pegi Subang Parade - Parkson plak tgh renovate ..bila dah pegi tmpat yg ada banyak mummy ngan daddy plak tak berkenan . Nampak nyer tak der rezeki lagi la....it looks like mummy still have to crawl along with Isk la . Masuk bawah meja semer...hahhahah just let him to explore tapi cannot enter my teritory ..that is d kitchen ...itu kawasan mummy je tau

Masa pegi cari baby walker utk Isk , mummy plak yg dapat presant . Thanks hubby for the handphone.
Acctually my motorola phone still ok ..tak der rosak cuma everytime Sutan used it he will complain ...slow la..lembab la...sian phone mummy . For me phone tu ok pergh tahan lasak . Nulis sms pun best ..but since dah dapat yang baru ...bak kata org rezeki jgn di tolak muahahhahah syiok nyer .Syoknya syoknya ada mat kool ...

Phone nyer tak der la hebat sangat but for me kira best habih la ...mmg cari phone with basic je ...just utk calling calling ..so the old phone buleh kasik kat adik . Mmg dari dulu lagi dia duk sebut kalau akak beli phone baru kasik la kat Umi phone tuh ...kira rezeki dia la .

This is my first samsung ..try yg nih plak ..erricson dah merasa dah ..alcatel pun dah ..nokia pun dah ..motorola pun dah ...Tak kira la apa apa phone pun janji bleh guna .

Thanks yer Sutan ..sori Isk , sekarang dah tak leh main phone mummy .

Mai dah di warded

Mai masuk wad on Saturday . Kita org duk tunggu bila Mai nak beranak ...dlm group ibu mengandung Ila sudah selamat , Anne pun dah ..now Mai yg last ..kira bongsu la nih hi hi hi hi kita orang doakan agar Mai selamat melahirkan baby Syasya .

Sms Mai tanya kul berapa dia akan di induce , she told me the next morning lepas subuh . Maybe petang Ahad bersalin la kots . So on Sunday kita org mmg tgh dalam mode siap sedia utk ker hospital . Seronok kawan nak dapat baby nih , tapi dah petang masih lom dengar any news...so sms lagi ..rupenya masih belum . Dah 2 kali induce tapi lom ada apa apa tindak balas lagi ..so have to wait tmrw..that is today la . Hope Mai tak susah hati ...dont wory u at the right place with the right person ...the doc and nurses will help u . To Mai chai yok!!

Tadik sms to Zaimi , tapi masih lom berjawab . Then Ila sms tanya Mai dah beranak ker lom ..then I call Ila kita org cam risau gaks sebab Ila call Mai ngan Zaimi tapi dia org tak angkat . Maybe Mai dah ada dlm labour room kots . My Ym pun penuh ngan org tanya Mai dah beranak ker lom ...all were from friends who are concern about Mai 's condition ..so now we wait the news from Zaimi ...hope everything will be fine . Amin

I knew Mai masa mula pegi kursus kawen pada 2004 . Nasib baik ada teman gaks ..she very sweet n friendly ..tak sombong pun walau 1st time jumper. Bila tgk Mai ngan Zaimi mmg pasangan yang secocok sangat ..So most of our friends semer yg husband n wife cam Mai ngan Zaimi , Anne n Hasanul , Rizal n Ija , Ila n Poek . Sebab bila kenal wife meti kenal husband kan ...n bila kena husband mesti kenal wife kan ..

4 comments:

Anonymous said...

Your are Excellent. And so is your site! Keep up the good work. Bookmarked.
»

Anonymous said...

I say briefly: Best! Useful information. Good job guys.
»

Anonymous said...

Greets to the webmaster of this wonderful site. Keep working. Thank you.
»

Anonymous said...

What a great site, how do you build such a cool site, its excellent.
»