Friday, April 21, 2006

Just wanna share ..this Fotopages

Dear friends , i found out about this fotopages from Azie ...it's really sad ..besar betul dugaan yang tuhan beri ...namun tuhan maha kaya setiap kejadian tuh ada hikmah nye . Masa memula baca dari archieve pertama hinggala sekarang Moon betul2 kagum ngan kesabaran Zaimah dan suami menjaga anak mereka Alesha Abriza yg menghidap penyakit tulang mereput . Walaupun anak mereka membesar namun tulang tulang nya sedang mereput . Hanya masa akan menentukan jangka hayat bayi comel ini . Mungkin hayatnyer panjang , mungkin tidak . Mana tak pilu hati seorang insan bergelar ibu melihat anak yg masih kecik menderita begitu ..berat mata memandang berat lagi bahu memikul .

So friends..do visit this FP ..Moon doakan baby mereka cepat sembuh . Tuhan itu maha kaya maha mengasihani lagi mengasihi .

http://viruspadu.fotopages.com/

9 comments:

ila de cute said...

miera, sedihnya kisah ni kan... air mata tumpah dan mengalir tanpa sedar masa baca kisah Zaimah n baby Alesha ni...

ila kagum dengan ketabahan zaimah n hubby... ila yakin pasti ada ganjaran utk zaimah n hubby di masa akan dtg...

masa ila kehilangan Ifwat, ila ingat Allah tak sayang ila, ila putus asa dan tak nak bercakap dengan sesiapa... tapi satu hari ila recieved call seorang kawan yang pernah experienced kematian baby juga, dia nasihat ila yang ramai sebenarnya yang Allah uji... ila cuba berfikiran positif... setiap apa yang berlaku pasti ada hikmah disebaliknya...

insyallah Zaimah n hubby pasti akan dapat ganjarannya... semoga baby Alesha selamat tapi jika Allah lebih sayang kan nya, redha kan pemergiannya dan insyallah zaimah n hubby dapat jumpa Alesha di syurga...

Miss Moon said...

Tuh la ..kadang kiter bila ditimpa masaalah sikit kiter dah rasa kiter la yg bernasib malang ...tapi dalam masa yang sama ada org lagi dlm kesusahan ...lagi dalam kepayahan tapi dia org tak merungut cam kiter.

Miera pun mengalir air mata bila baca ...dalam sudut hati ada gak terdetik ...banyak2 bersyukur kat tuhan kerana anak kiter dlm keadaan sehat ..alhamdulillah.

sebab tuh org selalu pesan , dlm kiter happy, sehat , mewah ...kenangla sama org yg tengah berduka, sakit dan dlm kepayahan kerana ia mampu menginsafkan kiter .

ila skrang ada kat mana nih ...

azura said...

kz dah baca.. tapi bari pg 5 kz dah sebak.. i cry myself.. lepastuh kz forward kan thru ym to my officemates.. dioang pon sama.. tak buleh baca..tak tahan dan sebak.. Neway.. thanks moon..for introducing us..

Pengalaman Zaimah n Hubby menyedarkan kz n husband anugerah cahayamata yang Tuhan berikan pada kami berdua patut kami jaga dan hargai dengan penuh kasih sayang...

Kasih Aleeya said...

filla dah baca hari tu, sedihlah, ni baca lagi.. dulu2 masa blom ada anak, bila ada cerita2 mcm ni, sedih gak, tp sbb x de experience ada anak..sedih dia tu lain..bila tgk muka kasih tu, ishh tak leh nak bayangkan apa jadi kalau benda mcm tu jadi kat filla.. dulu kalau ada kes anak meninggal lps tu parents dia kata nak jadi galang-ganti, rasa mcm tak patut, sbb wife boleh pregnant lagi.. tp bile dah ada anak sendiri, barulah tau, mmg apa2 pun kita sanggup buat demi anak.. insaf sgt baca kisah zaimah tu.. moga Alesha sembuh..Amin

Anonymous said...

Nice colors. Keep up the good work. thnx!
»

Anonymous said...

Hey what a great site keep up the work its excellent.
»

Anonymous said...

Nice! Where you get this guestbook? I want the same script.. Awesome content. thankyou.
»

Anonymous said...

Greets to the webmaster of this wonderful site. Keep working. Thank you.
»

Anonymous said...

Nice! Where you get this guestbook? I want the same script.. Awesome content. thankyou.
»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...