Tuesday, June 10, 2008

Isk seteleh bergelar abang

Macam mana perangai Isk selepas bergelar abag? Well dia makin behave n bawak hal sendirik . Bab caring pasal adik tew jgn cakap la mengalahkan Moon n Sutan . Apa apa dia akan tanya adik dia dolu . Masa kat Penang , kita org nak kuar jenjalan malam malam kan so tak ley la bawak suffiya bawak dia je ..so Suffiya kena tinggal kat umah ...nangis nangis dia dlama kereta suruh amik Suffiya ...." Ambik baby yaya ...mummy ambik baby Yaya " nangis meraung raung ok ...moon laks yg sedey dengar ..kalau nak gie mana mana adik dia kena ada sama .

Skrg dia dah faham kalau mintak dia jangan bising2 sebab adik tido ..cakap pun bisik bisik ..tapi kadang buat noti gaks dia tew ..org suh diam dia nyanyi plak kuat2 pastuh buat muker noti tunggu kiter marah dia ...kalau adik nangis dia la yg akan pegi dulu pujuk adik ..." Apa Yaya , jgn nangis " ..pastuh jerit2 " mummy , yaya nak susu ...cepat " Ha jangan memain assistant moon nih

Last Saturday pegi shopping brg brg Umi sebab dia dah nak MRSM ..so pegi la JJ maluri ...ok behave je dia pegang tangan Moon ..kalau tak sebelum nih berlari ke sana ke mari ..sampai nak bwak dia ke shopping complex pikir 2 3 kali hokey . Yaya Moon carry je cam mak kanggaroo je rasa nya diri kew ini . Sutan laks kena kije so terpaksa la bwak Isk ngan Yaya ...bila nak kasik nenek dia pegang Yaya meraung dia tak mo kasik ...adeh Isk mummy penat tau ...so jalan la Moon ngan carry Yaya ngan pimpin Isk ..kadang dia pegang kaki adik dia ...

1st thing waktu pagi kalau bangun tido mesti nak gie tgk adik ..nak mandi pun nak mandi dalam besen mandi adik ...Isk awak tew dah besar kan ..mana mandi dalam tuh lagi. Penat nak layan kerenah si abg nih . Tapi nasib la dia kamcing ngan adik dia . Kalau dia kaki buli jenuh la mummy nak handle .

last nite dia tgk mummy pam susu utk Yaya ...dia dtg dkt tgk sambil senyum . Moon tanya dia Isk nak susu tak .." tak mo eiiii tew yaya pnyerr, susu yaya " hahahha nasib dia tak mo kan gigi dah penuh cam tew ngilu mak hik hik .

Rasa cam baru lagi Moon pegang dia sama cam Isk pegang Yaya ..skrg d
ah besar panjang dah Isk . Buat skalik " mummy nak dukung " adeh si panjang nih nak kong kong laks . Kalau kejut kan dia bangun pagi nasib la senang . Kalau ikut cam daddy dia mau tetiap pagi mummy hangen ...temperture rising je . Nih kejut Isk bangun gie school terus dia bangun . Tapi kalau dia tido lambat mau 2 3 kali kadang tew dia sebut " mummy isk ngantuk , isk pnat " alahai sian la plak nak kena kejutkan pagi pagi cenggini . Tapi nak wat cam na mummy n daddy kena gie work . Isk ngan Yaya kena gie school nanti petang karang mummy amik kay .






8 comments:

...$weE+ 666... said...

oh my... sooo schweeeeeeet lah isk nih!!! kagumnyerrr auntie jijie baca entry nih... tak sanggup tinggalkan baby yaya kemana pun dia pegi. slalu nak together-gether... how strong the bonding between them kan... tapi mmg nampak sgt yg isk sgt sayang kat baby yaya... alhamdulillah... besar nanti sure isk akan jadik abg yg sangat penyayang dan protective...

see, this is the reason why i prefer to have a boy as my anak sulung. no other reason, just this. security.

even abg edrie tak pernah kongkong aku lelebey, dia tak byk ckp, observer dan sporting to the max, tapi dia sbenarnyer dia sgt garang bila aku melampaui batas yg dia hadkan. aku pernah kena penampor jepun ala tandoori payat dgn dia masa he caught me smoking after skool when i was only 14. he immediately asked me to leave the dance floor when he caught me partying when i was 15. he observed me, and never let me away from his eyes, until i felt uncomfortable and left the disco when he caught me partying when i was in college. he asked me who i am with, make sure he knows who is my boifren that time, when he caught me rockin' at hrc when i was in my 20's. even up until now, the moment he saw me at any entertainment parties, first question popped up from his mouth is, "dtg dgn sapa? mana sam?" that's how protective he is, and i know he's doing it bcoz he loved me too much!
(alamak apsal rasa nak nangis ek masa tulis nih? huhuhu...)

emo plak tak pasal-pasal... ahaks!

kalau fenriz yg jadik abang, ermmm... wallahualam, susah nak predict. but its ok, he is my world rite now, i'm not finish pampering him yet. hehehe...

Mama Mia said...

aaahh..so sweet Isk ni. Ija cop for Mia Sara or Nadra bleh. Kekeke..misti loving habis Isk ni. terjaga anak2 aku nanti. hahahaha..

Miss Moon said...

ija kena kasik sorang je ..tak ley kasik 2 2 hik hik ...wah banyak nyer awek Isk .

Kasih Aleeya said...

suka aku baca entry ko ni moon.. tebayang2 aku si isk tu jadik abang!! hahah.. aku rasalahkan, kasih kalo ada adik baru dia nyer ngengada.. dia nyer pe'el tu ubah sikit arr.. hahah.. (akan kupikirkan!!) kuakakakka...
ayat kasih skrg ni biler aku pukul dia..mesti dia kata mama dah tak sayang kasih ke... tak bis2!!!! tunggu ler ko ada adik sok!!! hahahaha...
moon windu arr nak jumpa ko isk yaya sutan..auwwwww...

Lenny said...

pandainyer isk nieh...
bagus la moon.. senangkan kalau dier dah besar dah paham... tau nak sayang adik...

tapi dah nama pon budak2..kadang2 kuar gak la perangai dier yg buat kita rasa nak naik hangen tuh..
tapi bila ingat balik benda2 cute dier buat.. tak sampai hati plak nak marah..

alya skang pon very understanding.. kadang kalau lenny balik dah penat sangat... masuk bilik baring.. dier akan datang .. pastuh cakap..

"mummy sleeplah.. cian mummy.. mummy penat.. baru balik work.. mummy pening..."

hehehhehe.. terus tak sampai hatiii..!

shuzana said...

moon..haha..lawak tul isk ni..konon2 abg mithali ek..emm bila la ammar nak dpt adik ni..moon jgn lupe add link shu tau

ila de cute said...

wah wah bagus nya abg Isk ni... baik dia ye... sayang nya dia dekat adik yaya dia... pandai le moon ajar Isk..ni nak kena menuntut ilmu dari moon ni... hehheh

bila le boleh jumpa moon n yaya...winduuuu

ratna said...

wah..wah..bagusnya abang sorang ni. tak sabar lak kita nak tgk anak dara kita bila dah dpt adik nanti. cam ner la gayanya nanti.