Tuesday, June 17, 2008

...tentang seorang suami...


Kena tag ngan ZZ ..sowi ek lambat bayar utang

apa yang anda suker tentang suami anda...

Banyak yg saya suka kalau tak ..masa kan kawen kan hik hik hik . Moon mula kenal ngan Sutan masa kat KYPMKL dolu . ha tew la memula gelak kat nama dia Sutan Mahmood mangkat di julang last last tersangkut nko . Dia nih seorang yg tak putus asa ..nampak la effortnya nak mengorats moon masa tew ..tetiap hari jalan sama sama ngan moon hantar balik umah . Yer la masa tew study jalan kaki je ...jauh tau jalan kat setengah jam jalan kaki . Dari Shamelin
ke Pandan Jaya ..ha amik nko mau basah semer baju n ketiak duk berpeluhs ..itew tahun 1998 ..kami kawan sampai lah kawen n he is still my gud friend . ( gambo masa konvo KYPMKL handome kan hik hik mana moon tak terpikat kui kui kui )

My hubby ada lah seorang yg penyayang n very caring one la . Nampak je cam garang kan padahal sangat la
soft spoken ..kalau org kata Moon nih soft spoken ..laki guek lagi soft spoken org nya ...mana la Moon tak cair kan . Dia nih pandai pujuk . Moon laks tak pandai pujuk org nya kalau cam gaduh ke apa ke mesti Moon diam je ...konon nak sejukkan hati dolu . Tapi dia tak ..dia kata terus pujuk time tew kalau tak nanti berlarutan ..apa apa pun dia lah yg akan tenangkan keadaan . Alhamdulillah setakat nih ...di ulangi setakat nih kita org tak der agi gaduh besar ar ...majuk majuk manja tew adalah hahahhah alamaks terlebey sudah .

Bila di tgk balik apa sifat yg ada pada dia jrg ada pada kiter . Tew la kan tuhan dah tentukan siapa jodoh kiter . Kiter lengkapkan di
ri masing2 . Dia pun rajin tlg Moon ...baik kije2 umah n jaga anak anak ..alhamdulillah walaupun tak der la banyak kan tapi apa jua bantuan yg dia hullurkan amatlah Moon hargai ...kadang nampak dia tlg angkat kan kain di kala Moon tgh mandikan anak ...he makes me smile ..walaupun benda tew tak berat n susah tapi ..ntah la . Im really thankful la . Dia pun tak cerewet dari segi makan dari pakaian ..makan semer dia sebat . Apa baju yg Moon ironkan semer dia pakai ..n dia tak banyak merungut la .

Sutan , dia la tempat Moon mengadu tempat Moon curah kan prasaan ..in f
act Moon tak pernah berahsia ngan dia . Kadang kalau Moon duk marah n geram ke apa ke nanti dia akan sejukkan Moon . Dia bagi nasihat ..mostly benda yg positif tak der la nak menambah apa ke kan . Cam Moon cakap " apa lah dia tew wat cam tew ...cakap cam tew ...eiii hangen je saya ." nanti dia pusing ar ayat tew nak bagi kiter sejuk " alah dia tgh angin monsun barat daya kot ...abai kan je la dia tew " slalu dia bagi posibility yg positif ..cuba bayangkan kalau dia plak yg lelebey kan " ha apa dia ingat dia tew apa ...asal sesuka ati je nak laser cam tew bla bla bla " tak ke jadi bergaduh kan ...so nasib la ada peti sejuk yg slalu akan sejukkan Moon . Kakadang Moon bersedey pun nanti dia akan cheer me up " ala tak pe la kalau dia nak wat cam tew ..kiter pun jgn l;a jadi dia ..." then dia buat aksi pak lawak dia ..ha terus la gelak ketawa gitew kan .

adakah anda seorang yang romantik?
ntah la . ...rasanya romantik jugak ...romantik nih ada banyak segi ada 3 segi ada 4 segi ..kalau nak tahu Moon nih berada dalam segi segi yang mana kena tanya my hubby la kots ...tapi aku mmg manja gilorz ngan laki aku hahahhahahhaha ..manja kededek gitew . Lor kalau tak manja ngan laki sendiri takkan nak manja ngan laki orang kots arghhhhhhhhhh

adakah suami anda seorang yang romantik?
hahahhah suami saya pun sama manja cam saya tapi manja nyer manja manja ala kejantanan gitew hahhahah . Ye ...dia seorang yg roamnatik n full of surprises . Tak semesti nyer dia romantik ngan membelikan kiter ngan adiah yg mahal ngan duit beribu riban . ..romantik tew banyak kan ..sangat luas ...hanya aku yg tahu hahhahahha . kesimpulannya mmg dia nih jiwang karats la . Tapi jiwang dia ...dia tak ley gayut tepon berjam2 ...dia tak pandai mengarang surat sampai 10 ..20 muka surat . Tapi semer yg dia ungkap kan makes my heart cam berbunga bunga cinta gitew ...cam ada sang rama rama terbang dalam perut hahahhaha ...bukan angin nak kentut hokey . Sutan is Sutan ..and i love my Sutan veli veli much

luahkan perasaan sayang yang lahir dari hati yang ikhlas untuk orang tersayang...
Sutan, I love u very much ..more than words can say . Thanks for ur love ...i love u dear . I hope i can be with u sampai ke akhir hayat kiter . Lihat anak anak kiter membesar di depan mata kiter . ..arghhh asal ayat jiwangs nih ....malu laaaaaaaaa

apa yang anda mahu dari pasangan anda...
Saya mahu Daddy senang bangun tido ...mak aiiiiii mmg susah la nak kejutkan daddy nyer Isk nih mmg menguji kesabaran tau ....tapi daddy nih pandai tau ...lepas bangun pandai plak pujuk mummy ek ..habih tew cam na nak marah anak Pak Din nih oooiiiiii marah sekejap sekejap mana best ...

Saya tag para para isteri :
1 - Marsila ~ Mummy Syahmi
2 - Azie - Ummi Sofea n Ilyana
3- Lenny - Mummy Yang Alya
4 - Ija - Mama Sara n Mama Nadra
5 - Jujue - Mama Akid
6 - Ieta -
7 - Kak Zura

9 comments:

Azura said...

he he he sutan..sutan... herm... (flashback balik masa sekolah2 especially masa die form 1...hik hik hik..kelakar..kelakar.... hermmmm...)

Azura said...

Miera.. ada satu kes hubby awk ni sorok diri bawah meja masa dia form one...cuba tanya kenapa??? he he he..kalu dia ingatler...

...$weE+ 666... said...

bestnyer baca moon tulis cenggini, i likeee arrr... best lah! sporting camni baru lah sonok kan moon... well, suami kiter of coz kiter chenta kat dia, and of coz jiwang lah sket, ada kiter peduliks??? ahaks!!!

wahhh, mmg ensem sutan mu itu moon. baru ku tahu kenapa dirimu tergoda... tak sangka ko ada peti sejuk ek moon... pinjam bley??? hahaha... bukan per aku ni kan jenis senang beno nak HAWT HAWT CIKEN SHIT kan... so kalau aku ada peti sejuk pun bagus gak ler... hehehe... aku tahu sesangat la sutan ni very soft spoken. aku suker tgk korang berdua tau!!! korang nampak mcm sentiasa bahagia... patutlah tak pernah perang besar gitu... auwww!!! may both of u stay forever in love... aminnn...

thanks for doing this tag moon! takpe, biar lambat asalkan selamat. hehe... ko org ketiga yg buat dalam reramai aku tag tu. hehe... i lap u bebeh!!!

elevenapples said...

So sweet..

Mmg Sutan dari Form 1 ada je halnya kat school. Yela, orang ensem mesti femes.. :)

Nak nak dia ni Head prefect dan ketua kadet askar tu kan. lagi la bertambah2 fofuler.

Hmm kalo dia ingat, masa form 1, we all panggil dia GSTK. Kalo dia ingat la. hehe.. very noti aa dis guy...

Miss Moon said...

Kak Zura , dia ingat pasal kes nyorok bwah meja tew hahahhah gelak besar dia bila kiter tanya

Ita , dia tak ingat la GSTK tew apa ...bagitau la kat Moon ...diam diam ...hik hik hik

Lenny said...

hehhehe.. suka la moon tulis camni... agree ngan zz...

hehehhe...

erm.. halamak aku pon kene tag yer... nanti kubikin yaaa...

hehehhehehhe

Azura said...

hallamakkk... saya pun kenaaaa... aduiyaaaiiii.....!!!!!

yantz-yeem said...

wah moon sutan nie mmg le nampak cam garang...tp romantika dámour rupe2 nyer...hehehe...mmg la moon kalo org yg nampak garang dia misti baik & lembut...cam x sangka2 plak kan?kena org yg kenal btul2 baru tau...dah salu dah kenal & jumpe org yg ala2 cam sutan nie..memula cam gerun je..ala2 cam fussy ke...x sporting ke..rerupa nyer soft & x ego sgt...hehheh

suke la tgk moon happy je sokmo!!pas nie wat anak byk2 eh...kikikiki

Kasih Aleeya said...

moon... best laa... aku nk jadik zz..aku nk peti sejuk ko gak! leh kasi pinjam ka?.. eh taknak ar.. peti sejuk aku x nak..aku nak yg bab2 tlg angkat kain.. tlg2 apa yg patut tu? boley ker? haha..korang ni mmg kuch2 hota haiiii tul ar.. hahah.. aku ni idok lerr.. aku redo jer..x penah dpt surprise..huhu.. x penah org angkatkan kain sidai..kecuali diri ku sendiri.. so x perlu ler aku buat tag ni kan moon..hahha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...