Friday, June 06, 2008

our future house

Alhamdulillah ...umah dah siap . Alamaks bikin takuts plak sebab duit lom cukup lagi ..dlm suka ati tew ada cuak jugaks . Tapi according to the developer umah ley masuk april 2009 . Last week pegi tgk umah mmg dah siap tunggu air ngan api masuk je . Nih baru Jun .

Kita org start carik umah early last year ..koz duk pikir its about time dah kan . Member pun banyak advice utk cari umah . Tapi yer la umah area puchong n sekitar Cyberjaya nih semer dah bapak mahal . berbulan bulan gaks kita org servey2 . Nak beli terus bukan nya banyak duit nak bayar deposit umah . Last last ronda nyer ronda dapats la kat salak tinggi . Bunyi nyer cam jauh tapi jarak nyer sama jer cam kita org ulang alik ke putra heights dolu ..n without any tol .

Ok la nih . Atleast ada la tempat nak berteduh nanti and a place where we can call it a home . Umah mana semer adik beradik dapat kumpul ...parents dpt tumpang sekalik . Nanti anak cucu nak balik . Amboi awal pikir tew . hahhaha padahal anak masih kecik agi kan . Well better plan skrg kan . I like this house veli much . Masa masa showhouse tew mmg cinta pandang pertama hahahhah sebenarnya masa dalam proses carik umah tew mmg banyak kali jatuh cinta la bila masuk showhouse tapi cinta tew musnah bila tgk harga umah ...mak aiii kopaks mak . ..but this one is affordable ngan 5 bilik ( bilik kami , bilik isk , bilik yaya , bilik mama n papa , bilik extra ) , dapur besar ( tang nih yg suker nyer , mampuih aku nak wat kabinet ) n umah nih mengadap matahari terbenam ..aku tak tahu bab feng shui ke apa janji suker kan hik hik hik . Design nyer simple n kaler kuning ...i love kuning hahhahaha tgk bilik moon pun kaler kuning . This one is 2nd phase ..yg 1st phase kita org terlambat few weeks n tak sempat jadik nyer kena amik 2nd phase la kan . Nanti akan berjiran ngan Yana n Azmi . Ley la Isk pegi sekolah skalik ngan Alfian nanti .
Org kata asal beli umah jauh giler darik KL ..well Moon dah berbulan bulan lama nyer tak ke KL . Nak wat pe pegi KL kalau kijer kat Cyber . Nak beli brg ? Semer ada sini ..tesco , giant , carefour . Kalau rasa nak ke KL naik je la highway Putrajaya Kl kan . Apa apa pun im thankfull ngan rezeki yang ada . Pak Sutan amats la gembira bila tgk umah dia dah siap . So abg kena save doit la kan . Nanti nak pasang grill nak wat macam macam . Ponin palo makcik mikior nyer .

11 comments:

kay said...

cantik rumah moon ni..nampak simple je tp tgk kat area depan tu pon cam dh luas...rezki baby yaya la ni :)

Azie N Arif said...

moon, I'm really happy happy happy (triple happy) for you. Aku suspek ko...dah beli rumah...hasil titik peluh ko dgn sutan. Tu lah org kata rezeki anak tu tak kemana. Bile keluarga dah besar ni rasa tak best dah duduk menyewa. Tp moon aku ni tak terpk lg nak beli rumah....memang ramai kengkwn suruh advice beli. Tp ko tau jelah rumah kat KL ni...mak oii bapak mahal....rumah teres pun dah hampir setengah juta....tak dapek arr dennnn nak nolong....Tp alhamdulillah lah...ayah aku ada hajat nak bg rumah ampang ni kt aku....ada gak laa tpt aku nk berteduh dr hujan panas....hehhee.

Nanti jgn lupa buat housewarming tau...mesti ko deco rumah ko cun habiss....ko tu dah lah creativ...hehhee

Azura said...

wah.. kire okey gak ler.. dapat beli umah bawah cmnin.. lainlah kz.. beli umah flat jer kat KL nin..huhuhuhuhuh

happy2gether said...

Moon, besornyer umah ni, dahlah double storey pastu 5 blik...huhuu pakkan la mai skang keje kat KL, doakan mai dpt cikgu, ada rezki teringin dok umah bawah...skang nak puas2 mandi swimming pool la gamaknyer, nanti umah kami dah siap jemput dtg ek?eheheh bila la gamoknyer tu?huhuu....

Mama Mia said...

wahhhhhhhh...bestnye rumah dah nak siap. Ija rasa cam nak beli rumah baru lagi. Jual umah skang beli umah baru. hehehehe..tp takde dah rumah murah2. Sume dah mahal2 belaka. dah tak mampu dah. Nnti buat makan2 tau. hehehe..

yantz said...

misti moon teruja giler kan tgk umh dah siap?best kan bila dah ada umh sendirik nie..mcm2 leh buat....leh isi org byk2..kikiki...

Miss Moon said...

betul Ija skrg semer umah dah mahal . Masa umah tgh murah tak mampu nak beli ..yang nih je la yg paling murahs n luas ...yg dapat jumpa

Kasih Aleeya said...

moon...bangga sgt kwn aku bli umah! aku bukan aper moon..aku mmg suka kalo kita muda2 dah ada plan mcm ni..utk better future gak kan? biar bersusah2 dulu org kata.. rezeki anak2... x kisah lah umah tu ada kat mana skalipon.. janji kita tuan punya badan yg nak duduk..hati pon sinanggggg..tahniah moon..cantik umah nie!! beso lak tu.. bilik 5..harus aku leh tompang tido nieh..hahahha...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

santekkk rumah ... besar tue ... ada 5 bilik ... muga makin murah sekeluarga nantie okies ;-)

genny said...

cantik aa umah moon...besarnye umah ni...siap 5 bilik lagi huhu..bape luas dia ek..mesti mahal nih hoho..genny pun ada beli umah kat bangi..beli umah yang mmg dah siap tuan umahnye nk jual..dkt depan pkns bangi tuh..mmg sesuai nk abiskan duit pastu kalo pemalas nk masak huwaaaa...harus pokai..tapi taktau lagi bila nk pindah sana..ada lagi benda tak setel..sevey awal thn lepas gak!sama la kita hehe..tp umah saya umah lama jek laaaa...

SalakTinggi.Com said...

Selamat menjadi warga BBST,

Jom laa jemput join komuniti BBST Online kat www.salaktinggi.com