Wednesday, August 27, 2008

mengamuk tak pasal pasal

Malam tadik tgh moon duk susun gambo customer kat dlm album ..tetiba si Isk pun dtg nak susun gaks . Mana buley kan mau hancus n nyonyeng ( bahasa trg nih nak tahu maksud nyer hancus ..ha lebey kurang ar ) so nak senyap kan mamat nih kasik la gambo dia ngan adik dia ...tetiba dia tgk lama lama gambo tew buley plak wat drama spektra drama melayu bagai ...nagis bagai nak rak ....nak yaya ...isk nak yaya ...mmg nangis hover kokey . Tak hujan tak ribut angin pun tak der tetiba nangih ...aikkkk. Pujuk punyer pujuk pun tak jalan ...adik nyer kan duk tido dalam bilik. ...kang abg duk wat konsert mau bangun adik nyer . Ya Allah mmg menguji kesabaran nangis macam kena pukul ngan rotan ....telinga pak sutan darik jauh dah nampak dah kuar asal kepok kepol tew ...angkat la dia masuk bilik tunjuk adik kan duk tido ...ha ok diam jap pastuh sambung plak konsert bergerak ...adehhhhhhhhhh

Isk nih kalau nangeh kalah hero hindustan , sebab hero hindustan mana nangeh kan ...gambar time dia nangis tak amik ...mau meraung lagi budak tew org tgh tunjuk perasaan mak dia datang nak amik gambar bagai kan . ...ha nih la rupa dia yg sopan sikit di kala sdg menangis...smalam lagi mencabar tangisan nya

Sambung citer , nangis sok sek sok sek pujuk tanya kenapa ....lagi nangis ...last last tertido dalam tangisan ...sambil gambar dia dan adik di sisi ....

moon tgk sutan, sutan tgk moon ...cam weng plak kita org ...apasal dia nanges sampai cam tew ....sian plak ...sampai tertido ....tak pun mmg dah ngantuk tahap gaban . Ok la kasik tido ...

sejam pastuh vley dia terjaga sambung nangis ............aduuuuuuuuuuuuu. pastuh siap terkencing atas tilam . Moon dah lama tak pakai kan dia pampers time malam .Sebab dia akan bangun dlm kul 5 mintak bukak lampu bilik air nak kencing ... ok la save sket kan pampers nyer . Tapi smalam terkencing plaks ....then sambung tido dlm tangisan. Sian plak nengok nyer . yer la mak kan hati nyer lembut ..marah marah juger ...sayang sayang juger
Gambar nih la yang mencetus kan perasaan nak nangis tak tentu pasal tew kan . Tetiba teringat kat adik ....sayang tol la abg isk kat adik suffiya . Sian la yaya pasnih ...mesti semer boypren kena interbiu dulu ngan abg Isk

kalau la ada mesin ley baca apa yg duk bermain kat pikiran dia kan bagus . nih tanya pun tak tahu explain . yg tukang tanya nih mau tak nyer hangen satu kepala ...isk isk ...

20 comments:

hOtMaMa said...

tu dia...sesekali si isk nak wat tunjuk perasaan tu...hahaha!

Lenny said...

moon.. cuba ko nanyer dier arini ke... nape dier nangis teruk2 tuh?

kadang masa dier nangis dier tak reti nak cakap.... kang bila dah reda.. dier ok...dier bleh cakap..

ada kot menda2 yg dier simpan tuu... ko nanyer la..

Kasih Aleeya said...

haha..lawak ar isk ni.. tul2 ada lah tu yg dia nangis tu.. tp comelnyer dia nangis mcm tu.. auww.. sayu hati mak mentua dia ni haa...hahahaah.. leh ker gitus?..

Kasih Aleeya said...

aku jugak mengucapkan samat berposa kat ko

Kasih Aleeya said...

eh luper plak nak gitau.. appy anniversary moon... comel ko ngn sutan.. auwwwwww

Kasih Aleeya said...

wuhoooo..aku suker muker aku tepampang byk2 kat sini..hahahah.. (edisi bls dendam)

Miss Moon said...

nko saja balas dendam ek pilla

Azie N Arif said...

standard lah tu moon....isk tu rindu dgn yaya tu..cian isk...takpe...nnt aunty azie babap mummy....aku kan...kalau anak dah dua ni...susah gak nak adil dgn 2-2...kekadang terlebih marah akak dia....takot gak kalau nnt si kakak rasa tersisih...tp sbb dah akak yg byk peel dr adik...dia suka kacau angin adik....adoiii...susah gak. Nk jd seorang ibu yg adil..huhuhu

MoMmy Balqis a.k.a Nury said...

biasala tu moon budak2...kadang2 balqis pun buat perangai menangis tak tentu pasal.Tp tu la kan sebagai ibu marah tandanyer sayang biler diorg tido rasa sayu dan menyesal pulak perbuatan kite tu.

AzurA said...

ingatkan windu kat adeq..adeq die duk umah nenek ke hapa??? apasa plak tiba2 syahdu... baguslah abg isk nin..penyayang betulll... kalau feesa..herm..lagi diluku si aidan tuh ader...

RUN WITH THE WAVE said...

Hello there! Check out my website at www.runwiththewave.com

Lily Satrina ® said...

Moon,
terima kasih tinggalkan comments, tak sempat sy nak balas, bloghopping ke apa..jadi, sempena bulan Ramadhan yang penuh berkat ni, wishing u and ur family the blessings of Ramadhan..and may happiness be at ur door and hopefully it knock early..
Abg isk, nangis ya?? boyman mana nangis2..
laters xoxo

Lily Satrina ® said...

moon, i add your blog in my link lists okay? puhlease???? i dah minta permission ni..
=)

Lily Satrina ® said...

amboi..pantasnya!!!
cekap sekali, Moon!
sekarang 215am..
tadi dah tidur sekejap, standby nanti lily nak susu pukul 3 kejap lagi..kami sahur sini sebelum pukul 4am, buka pukul 750pm..
a'ah takleh posa..banyak nak kena ganti nanti..adouhai!!
kisses to bb yaya juga xoxo

Mimie Ishak said...

rasenye ini first time mimie visit kat blog ni rupernyer dah sepasang dah kids moon yek. last sekali yg mimie ingat jumpa moon masa kat syasya arina nyer 2nd birthday. Alhamdulillah...rasenye tak terlambat ler wish congratulations sbb belum cukup setahun lagi yg baby girl yg baru tuh kan! Tembam lah baby girl moon. Anyway, Selamat Berpuasa!

gEe said...

alalalala...cian abg isk..hari emo dia kott..huhuhu
*u have been tag..jika rajin nk layan arr**

...$weE+ 666... said...

moon, sowiiiiiiii naik lori la kan?!!! aku bayar utang kat sini skali harung bleh? hepi anniversary cayang, cewahhhhhhhh mcm aku plak kekasih gelapmu yer tak? hahahahaha... hepi apa lagik ek? hepi merdeka day, hepi ramadhan, hepi befday isk, hepi hepi, hip hip hurrayyyyyy bergumbira... sama-sama tepuk tangan ramai-ramai... kita bernyanyi goyang kanan, goyang kiri, bergumbiraaaaaaaaaaaaaaa!!! hahahahaha... bleh gitu? siap nyanyi lagik okeh!!! ;-p

windu korang la moon... per kes aku hepi-hepi plak nih ek, dah ler entry ni pasal isk yg ngamuk tak pasal-pasal, syahdu-syahdan tangis-tangisan sampai tertido, aku bleh bantai hepi, per kes kan moon... aku ni mmg jiwa lana sket moon... haaah amek aku pinjam ayat fara, walhal aku pun tak reti per maksud lana tu sbenarnyer... hahahahahaha...

isk ni mmg penyayang sgt owangnyer kan, beruntung sapa dpt isk jadik suami nanti. very sensitif, sangat sayang adik dia, aku plak yg terharu bila baca dia tido dgn gambar adik dia di sisi. i know he'll be a very loving & protective bro to yaya soon... *muahz muahz to isk & yaya*

moon, we talk biznes bila kita jumpa nanti ek... dgr citer ko nak masak nasik dagang utk diriku, benarkah cayang?!!! owhhhhhhhhh terharu lagi skali makkkkkkk... i see u when i see u k cayang!!! *hugs*

love always said...

Isk.. ngamuk ek... rindu kat yaya tuh.. untung yaya dpt abg yg penyayang... sejuk hati moon... ;)

Mimie Ishak said...

Hi moon, you've been tagged! to start playing....Meh ler visit blog mimie...
question: boleh ker mimie add blog moon?

marsha said...

kesian isk... tetiba sayu sangat tu.. huhuhuhu.. tapi, nanges2 pun dia tetap chomel!!
*yaya dah terer buat apa skrg?? rambut dah tumbuh panjang? :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...