Friday, August 08, 2008

Kena tag

First time naik kapal terbang...
Masa balik Terengganu hahahh sebab tiket bas semer dah habih maklum la nak Raya kan ...terpaksa la naik kapal terbang ..

first time melahirkan zuriat
21 August 2005 melahirkan baby seberat 3.43 kg . Sutan Iskandar ..punya la payah nak kuar budak nih .

nak letak jugak 2nd time

30 March 2008 melahirkan baby seberat 3.2kg . Ameera Sufiya ..ha yg nih senang sket hu hu

first time pegi oversea
Tak pernah pegi lagi sedey ok ...over river ada lah ...kalau gie serawak di kira tak ...over sea gaks tew ..over laut china selatan

first time dok jauh dari family
masa blajar la tapi aku ni mmg jrg ngan family . Masa aku form 3 pun dah kena jaga adik2...form 5 duk 3 beradik je kat umah sebab . Panjang citer family aku neh . Mak dah tak der kan ...ayah plak asik umah bini dia kan ...so duk la kami 3 bradik .

first time rasa diri gemuk
tak pernah aku rasa aku nih kuwus masa sekolah yer la sekeping je tapi still aku merasakan aku nih paling mok mok . Sutan tgk gambar aku sekolah2 dulu pun dia kutuk2 kata cam papan playwood . Lepas jumpa sutan lagi la mok mok mau tak nya kalau dating mesti makan makan n makan hu hu




first time working
Lepas SPM kerja kat Sin Yin kedai brg kawen kat semua house . Aku suka giler kije sini yer la brg kawen pastuh kerja2 kraftangan nih mmg la aku suka . Tambah plak layan Ziana Zain beli brg kaween lagi la kembang kuncup aku ini .

first time bercinta
Hehhehe masa form 4 tapi nih bukan cinta la kots sebab dia yg sangat berusaha utk kapel ngan aku hahha blagak nyer aku . Bila nak SPM aku mintak clash sebab nak exam kan ...tapi kalau hati tak beberapa suka kalau titiap ari kena ayat mmg cair gaks kan

Rasa nya my 1st love ngan Sutan la . Mmg tew bukan sutan je bertepuk tangan 2 2 tepuk tangan ..main lap talilap tali tamplong ....2 2 suka . Sampai la skrg . Aku rasa dia la cinta pertama ku auuuw romantika di tampoi .

first time merasakan diri cantik
ha ha tak tahu la masa kawen pun aku tak suka make up kew . Tapi bila sutan kata mummy cantik la . ha time tew aku kembang kuncup la pastuh terasa cam comots balik ha ha ha ha

first time tengok wayang
1st time masa darjah 4 ngan arwah mak kat pangung REX kat kuala Terenggan u. Masa tew tgk citer Superman . Masa tew jugaks aku terkejut tgk akak blakang kita org beromen . Gile...ada budak depan nih weyy ...hahhaha ingat lagi nih

first time masuk wad hospital
Masa bersalin kan Isk

nama-nama timangan oleh orang yang tersayang
Muni - My Family panggil nama nih ...comel jer huarg huarg .
Munir - nih my brother kalau dia sms mesti dia type nama nih .
Miera - nih sutan yg panggil . Dari kapel sampai la sekarang . Cam manja je kan ...i like
Moon - NIh tak tahu cam na ley dpt nama nih . Bebudak opis , kwn , customer semer panggil nama nih .
Munirah - My parents in law panggil nama penuh u
Kak Kuni - Nih masa blajar . My roomate panggil nih . Asal nye my cousin dia pelat dia slalu calap nih kak kuni kunyer . Kiut je kan . Jgn buah kuini dah
Mummy - Isk ngan Fiya panggil nih . Sutan pun slalu panggil nih kalau time manja manja je baru panggil Miera . Kat opis kadang terbabas gaks panggil mummy hahhahah

anda seorang yang...
saya seorang yg simple, tak brand conscious, practical especially in buying things, tak kesah brg tew macam mana janji value for money . I always go utk harger dulu then quality hahahhah . Saya nih cerewet kalau bab bab kemas2 umah kalau baju saya lipats jgn suka2 ati main tarik2 . Cara susun , jemur baju ada cara nya hahahhah terok kan . Cara susun pinggan semer cara saya .
Seorang yg penyanyang ...soft spoken . Bak kata Fila aku nih cam mak mak je hahahha . Suka buat benda2 kraftangan nih tapi skrg tak der masa dah . CEpat mengeluarkan air mata . Tapi kadang kadang gila gila gaks . Kadang cepat marah tapi cepat cool balik . Saya suka sembang kadang baru kenal org pun cam dah kenal lama .

insan teristimewa?
Hubby , Isk n Suffiya . My family n my friends

faveret food?
Nasik dagang ....n semer yg sambal sambal hahahha

faveret kaler?
Biru hitam putih pink

faveret song?
semer la esp yg di nyanyikan oleh CT ...terutama nya aku wanita

sikap yang buat anda stress
Org yg suka ckp lepas . kalau kata kat kiter tak pa bila kiter kata kat dia , dia laks yg terasa giler babi ...mmg stress kan . Ngan org yg suka kipas kipas nih rimas..........

3 mender yg mesti ada dlm handbag
wallet , hp . etc etc ....handbag aku kadang cam poket doremon je . Tepon bunyi pun amik masa nak cari hahahhahah

kali terakhir anda menangis beria-ia?
masa bila ek ...udah lupa

1 comment:

Lenny said...

ala moon... aku pon lom buat tag nieh lg.. dah kene tag ngan filla plak tuh... hehehheheh