Wednesday, September 22, 2010

Raya kami - hari pertama

Hhahahahh punya la lemssss kan nak apdate pasal raya hahahhah . Sebelum raya kemain la kan suh sutan snap gamba ai tgh masak la itew la ( semata mata nak di jadi kan bahan dalam blog kan ) ...bila tiba hari kejadian tak der nyerrr nak kuar kamera bagai kan ....kesudahan nya mak bz di dapo memasak n pak sutan bz utk menjauh kan anak anak dr dapo sebab peyuk semer gabak2 kan .

Raya kali nih mmg mencabar sebab kena masak nasik dagang ngan banyak hahhahah ....siap ke pasar borong membeli 15 eko ikan tongkol ...then balik terus gigih memasak ...kuah nasik dagang . then pagi raya subuh awal2 dah bangun kukus nasik 4kg ...wah gigih kay . Thanks ya pak sutan siap bukak khemah kat blakang umah kan ...ley la memasak nasik himpit beramai2 di belakang umah . Dah gaya cam nak wat kenduri kawen dah hahahha

My MIL dtg 1 day b4 raya . Bawak rendang , ketupat palas , lauk pauk n kuah kacang ....malam raya sangat happening n sangat bising umah kita org . Mau tak nya kiri kanan tarak org hahahha so lorong tew kamik yg punya ..

Terasa sangat puas hati bila family dpt dtg ke umah kita org ...then adik badik semer . Masa tew baru la terasa berbaloi2 dapat beli umah n rasa kepuasan bila semer dpt berkumpul cam nih ...
Mana Isk ....sila la maaf kan dia pepagi raya dah nangeh sebab suh abag Moon bawak dia pegi beraya ...aduhhhh sangat dramatis kay meraung2 di pagi raya ...terus mak tensi bangatttttt hilang semangat nak bergamba ke hapa .

Gambar bersalam salaman tak der sebab acara bersalam di buat pagi2 sebelum semua anak anak gadis ...wah gadis ka .....tak sempat pakai tudung so tak der la acara bermaafan menangis semer.... siap selit kotak tisu awal awal kat sebelah mama koz ai tahu ai nih kan berhati tau fu fa harus berguguran la air mata ini kannnnnnnnnnnn ....memohon kemaafan harus la penuh dgn rasa keinsafan kan kan kan ...kaver line nih


Raya pertama acara nya makan n makan ...pas makan makan kan . Asek2 dia nih je yg makan akakkakaka .

Ni Abg Moon ...nasib la bg lan dtg ..ley la di buli oleh Isk akakkaka . Maka kurang la org mengaco mummy di dapo .
congrats to Talib n Norma .Wah gitew...tak lama lagi akan dpt anak buah ...syok nya .

Acara kunjungan berlarutan sampai ke malam ....raya ke dua , kiter jgn duk umah jom kiter pegi berjalan ....yeyyyyyy

1 comment:

AbbotCottage said...

Fidyahkan Fatihah utk Noormawati binti Mohd Rasif, Al-Fatihah..amin.