Monday, September 06, 2010

kaler baru

taraaaaaaaaaa akakka kaler cekelat jugaks ....biasa la ai mmg suka kaler2 cenggini utk umah ..kasik sejuks sket ..sangat gigih kay balik kije cat sket2 ...muahahha ....lepas dah settle part dinding yg besar tew ...dah simpan2 baru prasan tertinggal bucu hujung sana ...mak dah tak larat la nak panjat tangga nak cat tew ....tinggalkan ke pak sutan la utk habih kan ...nih pun lom setel lg ..atas lantai still ada kesan cat kan ...tew pun nak kena mengelap ..nasib pakai cat air ...ley senang nak cuci .

Nih cat Colourland ...nama dia JAMBU ...auw so jambu ...harga 7 litre ke 5 litre tong dia ...dalam ..alamak lupa la ...nanti ai tanya pak sutan ...sebab dia yg bayau mak pilih je .

kaler asal dia ada la warna putih susu ke .....ha ley tgk kat sini dan juga sini
asal dalam gamba nampak cam kelabu plak akakkakak tapi kesimpulan nya siang nampak kaler lain malam nampak kaler lain . Umah moon pakai warm light aka lampu kuning ..so lagi la nampak esklusif ...pwasannnnnnnnnnnnnnn...mak mentua moon dtg sian dia ...tanya asal la umah kowang lampu kuning lampu putih tak der ke ........the only lampu putih kat umah hanya la kat dapor ..kat bilik2 atas n jamban2..yg lain kuning ....

hhahahah maaf la ek mak tgh nonton rancangan kegemaran ...iron chef ...Isk kalau nampak citer nih terus panggil " mummy iron chef meh tgk cepat mummy dia lawan masak " ha rancangan nih je la dia kasik can kat mummy dia nak tgk tg lain non adoooooo kecuali dia dah busan layan katun
ha part tew je la tinggal balance nak habih kan ....rasanya kalau acara mengecat laki bini dalam sejam dah setel ...so pak sutan bila nak habih kan nih ...

16 comments:

Ayu Safieza said...

Alhamdulillah....waaaaaaaaaaaaaaa sannnnnnnnnnntikkkkk nyer rumah munny...bila la dpt visit munny kan....:) Ada kad raya kat blog mas, pick up yer.....jgn lupa tahajud dear...:)

yong ibu chem said...

cool, mmg cool kaler cekelat tu. ID rumah pun menarekss sgt. kemas, simple.

dan part plg yong perasan, tu dia..langsir kita sama. hehehehe

Filla ~ Kasihs said...

WOWWWW... jambu abis.. ni yg tak sabauuuuu nak datang umah moon..auwwww jadi ker? hahahahah...

zeera said...

kak moon, cantiknye rumahhhh! x sabar nak deco rumah sendiri jugak! :)

Ali Imran Sarmin said...

cantik!

Iela Fazielah said...

serius.. sgt cantik!! i like it...

.:nhalilah:. said...

cantik laa kaler tu.. suka..

Erin-mummy Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

class! rumah moon...

::Mamalyna:: said...

wahhh...rumah kaler baru, syoknyer raya...hehehe

moon,
Selamat Hari Raya Aidilfitri dari kami sekeluarga. Maaf Zahir Batin

atty's said...

cantik..kaler tu pun feveret kty gak

JuJue said...

cantikkk umah moon...

Akma M.Rudy said...

dah mcm color umah kita jgk...tp dah stahun lepas le cat..la nih mls..hihi

Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin. Have a joyful celebration with your loved ones!

mamalisa said...

Moon mmg ingat nak cat kaler ni gak, sejuk and kewl kan? tiru yer moon hahahaha...

selamat hari raya maaf zahir batin dear.

s2m3r said...

sebijik cam kaler umah ila Moon..tapi umah Moon lagi lawo lah..huhuhu

Mama Herda said...

i likeeeeeeeeeeeeeee

effyzah said...

moon,
cermin kat dining tu bli mana? adeh... memacam nak tanya pasal lampu la, cat la.. eh, miscall kita bole? kita call moon balik. malassss nak taippp.... fiza 0193336571