Monday, March 25, 2013

Homestay Studio Dungun

Before this , Moon kan ada duk homestay hunting kan . Asal dr nak homestay yg ley muat 2 3 family terus down ke kami je 1 family . Masa duk browse kat Mudah tew mmg duk nampak dah yg homestay studio tew ...tapi dlm hati masa tew duk pikir cam ramai nak pegi kan ...so cam tak sesuai . Tapi masa tew pun dah banyak homestay yg fully booked ..yg ada pun terlalu besar utk kita org . So ckp la kat Sutan kan ...tak pa la kita duk je la mana mana otel ....skalik cam nak try call Yad tew ....skali tanya , Yad kata date 23 - 24 masih free apa lagi book terus . Senang giler deal dengan Yad nih .

Ai siap nak transfer deposit tp dia kata tak payah ...sebab dia takut org kalau bayar deposit kan ...tak ley refund kan kalau cancel kann ...tapi dia tak sampai ati tak nak pulang kan duit . Tapi ai plak takut kalau tak kasik deposit kang ada org lain booked kang ...habis la ai . Tapi rupanya senang sangat ...siap few days sebelum date kami pergi Yad siap msg mintak confirmation jadi ke tak datang . Mmg rezeki kita org la dapat homestay studio yg smart giler n lawa n spt mmg show room tew .

Tak sangka ada homestay cenggini ...and since kami amik 3 hr 2 malam Yad kasik diskaun . So nih atas budi bicara owner la ya ...nanti sapa sapa nak anta anak masuk Uitm Dungun ke ...Sek Sain Dungun ke skolah teknik ke....mmg sesuai la amik studio type nih . Ruang tamu n tmpat tido semer dlm 1 ruang .

Since ai sukaaaaaaaaaaa sangat stay sitew n mentang la ai baru upload few pic kat FB n ramai yg tanya pasal homestay studio tew ....so ai share kan kat sini ya ...mmg tervaek ,

 Pandangan dr pintu masuk ...studio type . Semer dlm 1 ruang 
 Ada kettle , gelas pinggan mangkuk semer even axion pun ada . Moon bawak iron dr rumah ...skalik tgk dlm almari dah ada iron. So lepas nih kalau ada sesapa dtg sini tak yah bawak iron dah semer semer ada even peti sejuk pun ada

 Semer yg di perlukan
 Katil king yg sangat comfy . Ada jugaks 2 tilam single ...1 utk Yaya n 1 utk Isk ...sedang molek laaaaaa

 Cik Yaya pun nak enterframe jugaks ..

 tandas yg sangat bersih , wangi n ceria
 Amboi Yaya ...awal awal dah cek tandas ....terus dia kata 'ok nih mummy meh tgk ...bersih je ...Yaya suka ' . Anak anak nih mmg cerewet betul bab tandas nih ...alah even kita pun kan . Ada water heater jugaks
 Kemain la gigih ai bawak iron rupanya dah ada semer dah . Cuma moon bawak hanger banyak2 dr umah sebab baju semer kasik gantung je . ..kain pelikat pun ada dlm almari ...Al Quran pun ada ..sejadah pun ada ...penyapu pun ada n tong sampah kat dlm n luar umah pun ada ...kalau nak basuh baju kat luar pun ada ampaian ..

 Yaya is wearing mummy punya telekung . Since besar tak yah pakai kain la ya Yaya . Yaya kata nih dia punya sebab dia suka ada kaler2 n lace , terus rajin nak solat ....alahai ...House of Arabella kalau custom made utk budak kecik besar Yaya nih berapa ya . Nanti PM me kay ( ai tahu u selalu masuk blog ai kannnnnnnn ekekkekek kenyet mata sket )

Selesa la sangat . Cuma kalau langsir depan tew ada night curtain lagi bagus sebab bila malam luar gelap dlm je cerah cam tak best sket sebab tak ley nak seksi2 takut org nampak . Walhal tak nampak pun sebab pagar umah nih pagar batu ...but still rasa tak best sket . Nak salin baju masuk dlm tandas ..kalau  malam la . Kalau siang tak pe sebab cermin tinted kan . So umah nih ada 2 jenis lampu ...ada lampu kuning n lampu putih ...ley pilih la mana suka ...terus mak rasa cam org kaya je duk kat sini ekekkekek macam je laaaaaaaaaa . Pas nih ley wat umah sendiri cantek cenggini ekekek

aircond nih pun kuat n duk kat ruang tgk tv but still ley rasa kat katil n dia bagi kipas jugaks . So amik masa sket la nak sejuk sampai ke ruang ujung sana . But bebudak nih kemain sonok berbungkus baring dpn tv sebab sejuk ekekkeke .

Overall best sebab cantek n selesa n bersih n kedukan dia strategik gile .. mmg kalau dr KL ke K Trg mmg lalu jalan main ...awal2 dah ley nampak signboard besar2 Taman Melati ...masuk traffic light selang 2 3 lorong nampak dah ...nak kuar cr makan pun senang ...kuar jalan main ....mmg kiri kanan ada tempat makan . Kalau terus je dalam sket jalan melati tew ley terus ke pantai n banyak tmpat makan ...mmg convenience la

Plus this homestay is attached ngan umah owner so mmg tak takut ar . hiks ....siap dia bagi kunci autogate ...depan homestay tmpat parking pun berbumbung so kalau ada nak apa apa ley gie ketuk je umah dia . Dia pun lepas bg kunci pun tak nampak sebab kita org pun banyak kat umah makcik je kan n umah dia pun senyap je padahal ada anak anak tew .. .Bila time nak balik ketuk pintu umah dia je bagi payment n kunci ...senang giler . ooo ya kalau nak wifi mintak je password ngan tuan dia ye

Ok nih detail nya ek . Ley call Yad sendiri n just bgtau dpt dr blog neh . Ai dah balik semer baru bgtau ai neh blogger hahhaha sebab dia msg tq semer n hope dtg lagi . Bagus la so tew ai ckp insyaallah nanti moon share kat blog sebab ai sgt berpuas hati .  Ni info ai copy paste dr Mudah

rice: RM 120
Type:Hotel and Resorts

satu ruang yang luas termasuk ruang tamu
30 saat ke pantai..
3 minit ke uitm dan 2 minitkebandar dungun..
sesuai utk individu berkursus dan penghantaran anakke ipta...
2 tilam bujang extra disediakan secara percuma..
studio gaya modern..
parking berbumbung dan berpagar..
selamat selesa dan bergaya...

0199707878 yad
0133707878 yad

6 comments:

GreenJade said...

wah bagus info ni...x terpikir pulak psl homestay ni..

mmg worth it kalu pegi ireramai ni. thx sis

laskar pelangi said...

tak sangka kat dungun,ada pakej super macam ni.memang aritu study dekat sana, selalu jugak family datang,tak de plak jumpa homestay macam ni. hihi :D

Ieja said...

lawa la decoration dia.. lambu sliding bilik air merah putih tu cantekkkk bangat...

nurayunni said...

alala..ruginye xjumpa akak...sy pemint blog akak..duk kat dungun nie je..:)

Fadhil Saharuddin said...

Salam. Akak ada number tel studio homestay tu tak? Page dkt mudah tu dh takde. Thanks.

Miss Moon said...

0199707878 yad
0133707878 yad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...