Thursday, April 18, 2013

Denda2 zaman skolah

Rasanya zaman dulu nya denda sangat la bagus hahhahahha . Zaman skrg tak tahu la cam na ...cikgu rotan sket je mak pak dah dtg skolah acanm mana la anak anak tak naik lemak cili api kan

Pak Sutan pernah citer dulu dia pernah kena rotan ( matik la kan headboy kena ...eh tp masa lom jadi headboy kan ) then minggu depan nya Mama pegi skolah . Masa tew cikgu dah cam nak sound la ...cam ehhh mak bapak skrg sket2 dtg skolah nak marah cikgu la tew

Sekali Mama selamba je jumpa guru besar n panggil cikgu disiplin skalik n ngan Pak Sutan sama kena panggil masuk sekalik ...

" Cikgu kalau anak saya nih nakal ke wat salah ke ..cikgu rotan je dia marah je dia . Pukul pun vley tapi jangan bagi cacat anak saya sudah ..janji dia belajar n jadi org baik "

Terbuntang biji mata cikgu ...mata pak sutan lagi la ...alaaaaaaaaa apa mak aku nehhhh .hahhahahh padan muka pak sutan lepas tew terus tak brani wat jahat dah tak der nak langgar peraturan dah . Cikgu pun kata bukan senang mak pak nak kata cam tew . Biasa kalau anak kena pukul mak pak yg laju serang skolah ..

Saya pun tak pernah pukul anak saya ...cikgu plak nak pukul ....

Habis la kalau cam tew ...mak pak pun kena tgk jugaks . Anak di hukum tew sebab apa ...kalau sah sah dia wat salah tak pa la kalau di hukum kan

Cam ai masa skolah baik jeeeeeeeeee ( baik keeeeeeeeee auuw ) ai skema je kat skola . Pegi ke sekolah tew satu benda yg menyeronok kan ...teringat zaman zaman kena denda ..

Masa form 2 n 3 cam tew ada cikgu nih ...kalau x siap kije skolah dia mmg siap laaaaaaaaaaaaa ....dia panggel sorang2 duk beratur kat depan kelas ....then dia amik pemadam papan hitam yg penuh ngan kapor tew ....pap pap pap ..........dia tepek kat muka masing2 ....hamek nko cam pakai bedak nyonya semer muka putih je...kalau nko merungut time kena tepok tew ...kena upgrade sket kena duk tunggu luar kelas ...biar org nampak muka nko tew hahhaha

bedak nyonya neh sebijik ngan habuk dr papan hitam zaman dolu dolu - credit to Google image

Then yg paling tak ley lupa adalah utk subject Acc 

Even zaman my sister skolah pun cikgu Acc pun buat benda yg sama ....pastuh zaman ai skolah pun dia still terus kan tradisi hukuman pakai helmet ....kalau tak siap kerja2 acc dia bg mmg stylo habis la ...korang kena ronda semer floor ...kadang ada budak lelaki siap kena wat aksi naik moto lalu depan semer kelas .........amacam malu tak 

Malu gilers ok pastuh mmg akan jadi bahan la utk seminggu tew ....alahai tq so much cikgu acc aka cikgu helmet ...sebab mmg jarang org tak siap kan kije sekolah . Plus ai skolah cina kan ..bebudak cina nih mmg suka sangat la buat acc .........n cikgu nih kadang bagi kerja sekolah bermuka muka surat ......ok kije sekolah muka surat 20 21 22 23 24 25 ...besok hantar 

Alaaaaaaaaaaa cikgu banyak nyeeeeeeeeeee

ok bising sangat tambah lagi 25 27 28 

diammmmmmmmm je terus kelasssssssssss

ok besok hantar atas meja saya ...sapa tak siap pakai helmet ronda tingkat 1 n 2 

gilers tak mo siap ...nak kena lalu depan kelas abg abg kelas science form 5 tewwwwwwwwww pitam ........pitammmmmmmmmmmmmmmm dah la kat atas tew ramai budak main basketball yg handsome2 ....vleyyyyyyyyy hahahha

Apa hukuman denda zaman skolah korang yg korang masih ingat ....jom la citer sket


4 comments:

Kuazue Mohd said...

kah..kah..kah...tak pernah kena denda..tapi selalu tgk kelas yg kena denda..siap pakai bib manila kad..tulis kesalahan sendiri n budget time tu..yg salah kena round tingkat tayang muka....serius..tgk org lain kena mampu ko nak wat salah yg sama..tebal oo muka...

cikbedahlaser said...

masa skolah denda biasa je.. kena rotan.. berdiri atas kerusi.. sepit telinga gune penyepit baju.. bat kerja rumah kt kaki lima..

tapi paling best pernah sy tgk kwn2 sy kena jalan itik reverse masa kat ILP dulu kot...

Ida_Iara said...

kat sekolah rasa macam tak pernah kena denda bukan2..haha..budak baik kut..tapi kat asrama penah kena masa form 3 kut tak silap..hehe. Pasal balik lambat lps cuti weekend (after 7pm baru smpai).. Kena denda pakai baju sekolah complete utk seminggu kecuali time tido je.. pastu mlm sebelum prep class.. kena tawaf 7 kali dgn pakai baju sekolah tu depan aspura aspuri..wohooo..malu gak sebab sume org leh tgk! ahahaha..

nini said...

Hahahahaha.....haruuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...