Wednesday, April 24, 2013

Tiara Beach Resort lagi ..

sambungan entry weekend gateway sebab hari nih baru la ada mood nak upload n resize gamba bagai ...mood lately sangat ke laut ...lemau je ....ok ok lompat dulu 5 kali kasi cerah mata ....hahahha ok sambung entry bergamba .....

 dulu sutun nih kaler kuning tapi dah di cat balik jd perpel .

 
 Sebab bahagian nih tak dlm maka ley lepas je dia org kat sini . So mummy dia lepak je kat kerusi ..

 Lepas dah main bahagian kanak kanak nih terus daddy dia ajak pegi kolam besar skalik tew ...
 Macam mana la bebudak neh ley main air lama lama nih ...dah la panas ...habis la rentung la kowang ...ai yg duk kat tepi nih pun tak ley nak bukak mata dah ...sebab panas punya pasal .

 
Sian Abg Isk kena jadi tukang carry adik ...sebab cik Yaya nak pegi bahagian dalam tapi takut...last last dia berpaut je la kat abg dia . Nasib la abg kamu tew sudi gaks nak layan ...kalau tak float je la kamu kat sitew Yaya ....sb kalau pakai kat lgn tew mmg takkan tenggelam punya ...Abg Isk dia ok je sebab dia ley la berenang sket2 ...dia penat dia terapung je sampai ke tepi hahahha

 Abg Isk yg sedikit bolat dah skrg hahahhahah ...

 Abg Isk n Kakak Yaya

Dia org main air dr kol 5 sampai la kol 7 ..ok la kan ...sok ley mandi lagi . Mummy dah beli wristband dr penjaga bilik tew ...RM 30 utk 2 hari ...so 2 org maknanya RM 60 la 2 hari mandi 

Mlm kuar pegi makan kat Anna Kopitiam je ...kat belah pintu masuk . Ok la not bad makanan dia tapi servis agak slow ..pastuh nak bayar pun dekat 5 min tgu kat kaunter ...haiiish tak mo duit ke apa neh ..

So rasanya kalau tingkat kan servis mebi ok ...tukang amik order sorang je ..org tgh lapa kan ...mmg cepat la berasap kepala ...

Balik bilik semer fengsan ...kecuali pak sutan la dia sambung kuar ke Kopitiam tew utk tgk bola ..Yaya plak mlm tew panas je bdn dia ..

 
 Pagi2 pas mkn apa je bekalan ...terus Isk ngan Pak Sutan pegi mandi ...Yaya lambat sket sebab dia cam larat sangat ...lepas hantar je Yaya kat Pak Sutan terus moon naik balik sebab mmg tak tahan panas tew ...denyut2 kepala ( mengada ngada nyeeeeeeee lalallalalla)

 ni la keadaan dalam bilik ...cukup besar utk kami anak beranak . Last time dtg bawak bibik pun still ok . Tapi adviceable kalau nak dtg bawak la citer DVD apa pun tak pun bawak laptop ke sebab siaran TV mmg gamba tak clear sangat ..so mmg tak ley layan TV . Last time ley je bawak card ASTRO dr umah tapi skrg dah tak ley tukar2 kad dah kan ...nasib la ada laptop ley la layan movie ..

Percutian budget yg singkat tapi sangat best utk bebudak ....Asal muka Moon lagi nampak penat mengalah kan org yg mandi manda hahhaha ..So kalau ada sesapa yg rasa nak treat anak anak ..ley la dtg sini tak jauh pun ...dr Salak Tinggi dalam 45 KM cam tew ..


Tanya kat Isk ...mana best dtg sini ke pegi Morib

Isk rasa kalau mandi mandi kolam kat sini lagi best sebab kat Morib kecik je

Tapi kalau bilik hotel Isk suka Morib sebab ada tmpat mandi besar ( jakuzi tew ) hahhah

 Amboiiiiiiiiiiii cam dia plak yg kasik review hahahhah tapi bebudak kan dia org mmg ckp jujur ...ok ...insyaallah nanti next time ley dtg sini lagi . Antara theme park n waterpark ...bebudak nih lagi suka waterpark ...lagi pun every Friday pak sutan ada main badminton kat putrajaya so kadang mmg ai bawak dia org mandi kat kolam tew .......

Sebab nak booking pun senang je ...just email Ana tanya bila kosong semer ...bila dah konpom ...bayar je duit kat Makcik Atin selaku penjaga unit tew masa amik kunci ...senang je ...

So nak ke contact owner unit nih ...ala kowang nih anje anje la sangat kan ...so kak moon share je la kat sini ya ...



Blog : Tiara Beach Resort 
Owner : Puan Ana

H/p  : 019 -2616765
email : anamusa80@yahoo.com
YM ID : anamusa80
Skype ID :kirana24


Entry 1st time ke Tiara Beach Resort on Nov 2012 click HERE




1 comment:

Kuazue Mohd said...

tq sbb sudi bagi review..t leh aa try...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...