Sunday, November 13, 2011

Cuti cuti ke Tiara Beach Resort

Hiks cuti raya Haji duk kat sini je . Idak ke mana pun ...then terpikir laks ..lama dah kiter tak coti coti kan . Last time so many things happen start dr kita org tahu Sutan ada ketumbuhan dalam usus dia then tahu plak pasal ketumbuhan dlm otak Norma . So masa tew mmg concentrate pada dia org je . Then thinking of ot rite now makes me wondering ...wow cam na kitaorg semer ada strength utk lalui tew semer ...and alhamdulillah Pak Sutan pun selamat dah buat operation buang dia punya large colon on April 2011 n Norma pun makin menunjukkan perkembangan +ve

Sutan kata jom mummy ...sian mummy penat jaga daddy kat hosp ari tew ..and slalu amik berat pasal Norma n Talib . Maka pak sutan blanja mummy rehat ...walaupun just 2 d 1 nite kan n dekat2 je ...but tew pun dah cukup kan . Janji anak anak happy mak pak pun happy . So kami buzz Anna owner unit persendirian kat Tiara Beach n nasib la kita org punya last minute request berjaya sebab tak der org booking ...mmg rezeki kita org la

So gerak dari Sepang ke PD amik masa dalam 40 minit . Ha ha sian la bibik siap mabuks2 hahhaha dia mmg special case bawak je naik keter habis la ..walaupun amik ubat mabuk dia still jugaks akan fenin fenin lalat . Asal tak mo bawak tapi sian la plak kang tinggal kat umah .

Sampai2 je hujan hahahahha ....frust je Isk n Yaya . Maka nya kiter naik la ke bilik dulu . So bila hujan reda apa lagi terus zass turun lift jalan terus masuk kolam yg bapak besar tew ...terus matahari kuar n cuaca cerah yg merentung kan kita org semer hahahha

Unit nih kat blok E tingkat 3 bilik nom 22 . Parking keter bawah apt nih je ....so sangat senang nak wat naik br pun tak susah sebab bilik 22 sebelah lift ...hikssssssss

So mandi la dr kol 1 tgh hari sampai la kol 3 pm ...sampai Isk dtg kat kita org ...mummy daddy jom naik rehat dulu Isk penat la . So naik makan bekalan yg dibawak ...terus semer fengsan . Nasib la ada microwave so sangat senang nak panas kan makanan ....pastuh siap ley simpan dlm peti sejuk ...so ley buat dinner plaks .

Kol 5 30 pm turun lagi gie mandi sampai la kolam tutup kol 7 pm .....hahhahah rentung la Isk n Yaya ...terus malam tew semer tido lena hahahha.



Spt biasa la Cik Yaya adalah org yg awal skalik bangun hahhahaha ...bangun2 terus jenguk ke tingkap nak mandi lagi punya pasal...sebab kami 4 beranak tido kat atas kati semernya maka 2 katil super single menjadi 1 katil king hahahhaha .

ni awal2 pagi org tak ramai ...sangat best unit nih sebab bukak tingkap ley terus nampak view neh


yg kuning tew rasanya Isk adalah dalam 20 kali dia ulang alik naik ...last skalik sutan kena heret dia kuar dr air sebab dia dah tak larat swim . Boys kan mmg berani betol la punya la nak swim kat cetek2 tak mo gatal nak main kat dlm ...Cik Yaya plak asek melekat ngan Moon . Kita org kena jadi tukang tarik pelampung dia hahhaha...Yang biru tew kena pakai pakaian proper ya ...yg kuning tak pa . Ai selamba je pakai suar trek pakai t shirt ngan tudung skali masuk mandi hahhahahah sebab semer org pakai cam tew so no hal la kan lagi kiter selesa kan . Bibik ai kejap je mandi sebab dia kan mabuk ....last skalik dia duk kat bilik je hahhah

Walaupun kita duduk kat unit persendirian tp kiter ley pakai semua kemudahan kat sini ...syiookk

peta taman
kolam ala ala pantai
kolam budak2 ...besar jugaks n banyak benda budak2 ley main

ni pun slide bebudak
2nd day Isk ngan Yaya dah surrender tak mo mandi dah sebab semalam dia org punya la pulun mandi ...

ni pun bahagian kanak kanak

ada pasir di mana bebudak ley main main

ok jom meh tgk tgk bilik nih hahhahahah
very spacious ...

dah nak cek out

Bibik pun nak bergamba jugaks ..

Babai ...next time kami pasti ke sini lagi ..kalau sapa sapa berminat nak bawak anak anak dtg sini just contact Anna owner dia kay atau ke SINI and pastikan anda cek tarikh yg available dolu ya






2 comments:

ana-kirana said...

moon, (nak jelmakan diri jugak hehhe)
terbaikkkk lah review ..terima kasih byk2 kerana sudi bercuti kat unit saya :)
nnt nk dtg lagik roger2 yer ...
hiks nak cilok gambar bilik boleh?terbaik gambar moon amik ..hehe kami amik biasa2 jer tak reti nak amik full mcm ni ..tq!

lovelyaramis said...

hi..moon..
nice place..no wonder my friend said tempat tu memang cantik n anak2 akan seronok bermain..insyaallah our group nak wat reunion next year..hope owner(Anna) leh bg best price for us..kim salam pak sutan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...