Tuesday, March 03, 2015

Sepet di muka depan majalah

Dari minggu lepas duk nampak Sepet apdate . Terus laju laju masuk E- Browse sebab dalam E-Browse ada majalah Anis nih jugak . Tapi masa tuh still gamba Maria Elena .

Hari ni bukak dah ada edisi online yg gamba Sepet




hahahahhaha harus la gigih membaca kan bila rakan blogger masuk . Lagi pun sepet nih kemain lemah gemalai la org nye n anak dia handsome sangat ooooi putih melepak cam nak geget geget je . Opss sorry sepet sebab terpuji Qaiser lebih lebih pulak ....

Sapa yg kenal moon kata moon neh soft spoken ...korang patut jumpa ngan Sepet nih dia lagi cakap lemah gemalai hokey kalau si Kak Jeng lagi la ...


Seqy Beuty BB Cream

Memula Moon pakai BB Cream tuh rasa cam eh napa cam merah je muka . Masa tuh ada kod nom 2 je ....tapi lama lama baru dia blend ngan muka n rasa sedap je n nampak natural .

So selepas sebulan lebih pakai baru la ley share pengalaman kan ...apa yg moon suka pasal BB cream ni ...

So selepas hampir sebulan lebih pakai ...Moon suka sangat . Sebab skrg baru tahu cara pakai yg betol hahahha . Bagi Moon la kan kalau nak nampak elok pakai selepas mandi atau cuci muka masa muka masih lembab2 . Sapu rata  nipis2 je cukup ...pastuh terus BB Cream tuh kering . So mmg akan nampak natural je

Kalau nak tepek bedak pun boleh tapi rasanya kalau tak tepek bedak pun dah ok sebab dia terus kering n tak berminyak langsung . Sebelum ni Moon pernah pakai BB cream garnier tapi kena tindan ngan bedak kan lepas tuh utk bagi matte finish . Tapi ngan BB Cream Seqy Beuty nih mmg tak yah . Kadang gatal pegi tepek bedak dah rasa cam banyak plak .

Kalau berpeluh lagi cantek sebab cam sebati ...terus bagi effect flawless n 'peluhless' hahahah

Kalau pegi cuci pun senang jugak nak tanggal tapi kalau nak lagi bersih sila cuci ngan pencuci muka . Bb cream ni jugak tahan n mmg takder meninggalkan kesan kat tudung anda.

Moon beli BB cream nih masa event globe ari tuh ... this is not a sponsor post ya . Kadang org ingat ...alah dapat free la sebab tuh rajin share ...no no no yaaaaaa

Sebab sebelum kuar produk nih Moon request nak dapatkan sample . Yg kecik cinonet pun tak pa sebab suka hiks . Bila test rasa cam best je


Event nih December ...ni dah March kan ...my BB Cream tuh masih ada sebab sekali picit je . Duk tunggu jugak bila nak abis neh sebab nak try nom 1 plak ( apa nko budget nko putih melepak nak pakai Code 1 ) sebab moon more cam kulit kuning sket . So teringin nak cuba code 1 . Tapi code 2 adalah natural dan sesuai utk kebanyakkan warna kulit

Hari tuh Yaya dia duk main kat meja make up moon so semer benda la dia main ...pakai eye shadow la blusher la ...skali dia cabut pump BB Cream tuh yg kepala putih tuh ....bila tanya napa cabut .

La Yaya ingat tu penutup dia ...kalau nak bukak kena cabut ...sorry mummy 

Kesan dari cabutan tu terus bila picit dia jadi laju giler sampai memancut terpercik kena kat dinding ....Sutan siap sindir lagi . Org lain pakai jugak tapi takder la sampai cream merecik sampai ke dinding ....Gigih pegi lap tapi tak ilang huk huk . Nanti Moon try snap gamba bukti di tempat kejadian hahahhaha

Sudahnya mak letak dalam bilik air terus . Kalau tertekan kuat kena kat dinding tiles . Boleh jirus air je ... pastuh la ni kalau nak picit terus ke tapak tangan tapi tutup sket sebagai langkah berjaga jaga . So morale of the story , jangan cabut yg kepala putih tuh

 Kalau nak tahu lebih lanjut ley terus cek Blog Seqy Beuty nih ek atau ke blog owner dia si Sepet aka Zuhana , mmg banyak giler testimoni org bagi n satisfied customer .

Moon neh kadang pakai atau tukar2 produk ada masa dia akan naik jerawat . Cemas gaks masa try BB Cream ni ...tapi Alhamdulillah tak naik langsung jerawat . Maknanya serasi la ....so ingat tau kena cuba try test dulu hahahah

 -- Pakai masa muka baru lepas cuci baru rasa best

-- Jangan pakai banyak banyak nanti cam tepung gomak atau tak natural hahah org pakai sket je    hokey



3 comments:

Rosmawati Wahi said...

Jom wassap sy utk dapatkan bb cream n cleanser dr sqb yg ohsem ni..cod area shah alam, seksyen 7, seksyen 2,3, unisel, uitm shah alam, msu, seksyen 13, seksyen 16 hingga 24, kpj dan kawasan sekitar..daily postage seluruh malaysia..jom wassap 0139239880. .agen sah sqb..

hadijah hashim said...

Berminat??? Sy boleh cod area putrajaya, cyberjaya,dengkil n pos ke seluruh malaysia. .hubungi sy 0176579203

eliz land said...

Saya agen sah seqy beauty...berminat boleh watsap saya 0173945948...COD area nilai, seremban, port dickson, putrajaya dan cyberjaya...yang berdekatan bangi boleh walk in ke butik @thepopulous bangi ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...