Friday, March 06, 2015

Jualan Langsir di Sarah Hughes Globe

Sticky post melekat gam gajah sehingga hari kejadian :)
please scroll down for new entry ya u ols

Jualan langsir murah di Sarah Hughes GLOBE kembali lagi u ols . Rasa baru aje Moon buat sale bulan lepas tapi ramai plak request nak lagi sebab dalam ramai ramai yg pergi ari tuh ramai lagi yg tak dapat dtg pastuh email ngadu domba kat Moon sebab sedih tak dpt dtg




Pandai ek korang pandai tarik perhatian ai tau

Terus sebab korang, Moon call owner ngadu jugaks hahhahaha

U know , alot of people been asking me about the sale ...when is the next sale 

Yeah I know Moon since we also received alot of request and people keep coming to Lvl 7 and said im from Moonpunyerblog and can i get discount . 

So can we do another event ..

Sure , anything for your blog Moon 

Nampak tak ....nampak tak akak berusaha gigih utk kalian tau . Walaupun Moon dah bgtau tahun lepas kat Globe .. tahun 2015 ai nak buat 2 kali sale je , sebab kerap2 tak ekslusif la ....tapi akak tewas u olsssssss sebab korang pandai sangat pujuk n ai kesian la kat korang . Sebab Moon pun hantu n kaki beli benda murah , maka ai pun nak la korang dapat harga murah

Ada yg email ...akak saya nak masuk umah nih ...

akak mak saya nak jugak langsir

akak umah saya nak kenduri bulan 6 ni mak suh saya belanja langsir baru utk dia

akak ...saya geram n frust sebab slalu je terlepas sale

Akak tolong la bgtau bila next sale please please

So dengan ini setelah diperkenan kan maka 8 hb nih akan ada sale . Make sure dtg tau jangan plak lepas nih nak ngadu domba sebab terlepas plak ekekekkekek

Ok make sure jangan terlepas u olsssssssssssss hahahhaha


 Kain katun nih harga asal RM 50 cam tu . Bidang 110' so sangat besar ...

Last sale pun murah je jadinya RM 15 semeter tapi kali nih bos mahu kasik clear RM10 je semeter . 

Yer nih adalah kain baru n mmg tak lama kain duduk dlm nih sebab mmg nak rotate kain baru plak masuk . Sebab tuh kadang kain tahun lepas kalau nasib baik atau tapi kadang ada jugak yg licin .

Pat pat siku lipat
sapa cepat dia yg dapat

Kain langsir lain bidang 60 = RM 10 
Kain langsir bidang 110 = RM 15
Kain katun bidang 110 = RM 10 semeter
Kain kusyen n upholstery = RM 15
Kain black out = RM 15 


 

Sebab ramai jugaks yg masih new to this blog maka sebelum org tanya ...Moon akan jawab dulu hahahha

Bila ?
8 Mac ni , hari Ahad  . Pukul 11 am sampai 4 ptg sahaja tau . Kalau rasa rasa takut kain habis sila datang awal hiksssssssss .


Sarah Hughes Globe neh kat mana nih ?

Kat Jalan TAR opposite SOGO ...depan sana sikit . Kalau berdiri depan tangga Sogo mengadap jalan ...toleh kanan dah nampak dah Sarah Hughes GLOBE kat deret bangunan depan tu ..

Kalau lalu kat blakang ...betul2 tepi Semua House tu

  
Macam mana nak dpt harga murah ?
Moon bukan pekerja Globe tau . Ramai yg ingat cam tuh . Globe n Moonpunyerblog dah collaborate nearly 4 years dah n offer nih mmg di beri khas utk pembaca blog moon / followers n readers . So kalau anda tahu pasal event 8 hb nih maknanya u ols follow ai la kan .

Tak kira la kat FB ke kat IG ke kat Blog ke . Sebab offer nih mmg takder dlm media cetak cam paper atau pamplet ke apa . Mmg Moon je yang akan canang pasal sale nih ...ngertik?

So bila dtg kat Sarah Hughes Globe 8 hb tuh , make sure naik lvl 7 ngan lift ...nak naik escalator pun boleh . So bila dah naik sila cari Moon dulu n perkenalkan diri . So Moon akan bagi korang badge ...badge ni utk ai kenalpasti siapa dr blog moon n yg pakai badge je dpt harga murah ..

punya la ramai yg like n yg comment pun ramai ..yg PM lagi ramai ...mmg tak berenti2 la bunyi notofication kat phone 



 so sambutan mmg memberangsangkan n ramai yg nak dtg ..


VIP badge ?
VIP Badge nih ada sket aje lagi ...Moon tak sempat nak order n kalau order pun mmg tak sempat siap kan ...so mana yg sempat dpt dapat la ya . Mana yg tak dapat takpa nanti moon tampal sticker ke atau apa yer ...so jgn sedih plak kalau tak dapat badge ...rasa nya 30-40 yg terawal je dapat badge . Sale 1 feb ari tuh dah habiskan 100 VIP badge moon . Alaaaa jgn la glabah ....tak pakai badge pun dapat sale tapi kena la jumpa ai dulu tauuuu



1 hari je ke ?
Yer 1 hari sahaja sayang sayang ku ...............kalau buat tiap2 hari tutup kang globe tuh ahaksssssssssss. So rebut peluang keemasan nih ..jgn plak besok2 nya dtg jual nama Moonpunyerblog ...mmg tak laku dah hari hari lain hiksssss

Boleh beli online tak ?
Harga nih hanya special utk yg walk in sahaja . Yup i know ramai yg sedih yg frust sebab duduk jauh kan . Tapi tuh la kalau nak beli online mmg tak dapat harga nih sebab nih mmg utk org walk in . Nanti la ...moon tanya kan bos ek kalau lepas sale ley buat online ...so harap bersabar ya korang .

Mcm mana nak jumpa kak Moon ?
Insyaallah akak mmg ada kat lvl 7 tuh je ( kecuali time ke tandas atau gie solat ) tanya je staff globe ...kak moon mana ....

tugas ai hari tuh adalah la utk layan tetamu ai ...auwwwww cam open house nko sendiri plak bunyi nyer kan .... owner Globe pun dah bgtau ...Moon u just go n meet ur readers ...make them happy . Gituuuuuuuuuu


Ha ni la Moon ( yg fotogenik di dlm gamba tapi burok kat luar hahahah harap korang ley cam nanti ) bila dah berkenalan , ley la kita bergamba sedas dua hahahah ( cam bunyi tembakan plak )


Jumpa korang di sana ya .....refreshment juga di sediakan ....yer la bini nak beli langsir , suruh la suami makan makan n minum dulu hahahha . Kalau tak misti suami masing2 bosan ....lama lagi keeeeeeeeeeee so kita isi perut dia org dulu ( alamak mati la kalau suami korang yg intai blog neh hahahha . )

13 comments:

Masdiq's Family said...

salam, saya silent reader blog moon..selalu saya terlepas peluang mcm ni sbb bz keje n hal keluarga..harap sgt 8/3 ni boleh join. nak beli langsir utk raya nanti..tq moon. jumpa nanti :)

Rose Bassin said...

Moon.. end of year buat lg ye moon.. 8 mac x dpt dtg.. msh dlm pantang..plssssss..

Mrs pink said...

As salam.. Yg last time terlepas.. Hope this time u can make it. Baik nya moon nak share this amazing sale with readers.. Semoga bertambah rezeki moon. Hopefully dpt pegi and meet u :)

Miss Moon said...

Masdiq's Family , Hope 8 mac nih u can join ...jumpa nanti ya

Rose Bassin , Insyaallah ...kalau di luluskan oleh pihak globe

Mrs pink , hope kali ni u can make it ...kita jumpa nanti ya .




Mrs.Dott said...

Alaaaa... 7&8 xde kat kl.. so sad! Mmg tgu lama dah sale cemni.. 😢😢

Rina Pretty Healthy said...

wah...cantik2 langsir kat situ...lama tak merayap jalan tar. ada peluang boleh gi tengok curtain sale ni..

tq kak moon .

http://www.rinaprettyhealthy.com

Noorul Ariffin said...

Moon nak tanya kalau tempah skali langsir bleh tak? baper upah ? utk eyelet & french pleat biasa...

wan az said...

Waah.. ade sale lg ye..lama dah tunggu ni..yg bulan lps tak dpt join..harap kali ni dpt pg dan jumpa moon kat sn
.

aisha said...

moon..sya nk bawak kengkawan gok..boleh ke

Syahida Yep said...

wahh rambang mata tgk kain langsir cantek2
gambar last tu, banyak tangkapan akak2 sekalian, besau2 plastik sopingnya ;p

sara said...

Salam moon, saya silent reader blog moon. Slalu tgk sales curtain tp sokmo terlps..mmg menarik. Curtain kt rmh pun dh time utk tukar.. Tq moon bt sales lg .. Jmpa disana her..insyallah

sara said...

Salam moon, curtain boleh tempah skali? Upah kira mcm mn...

sall said...

X sempat nak pergi, coz x sihat.Nampak nya Kena tunggu next year

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...