Wednesday, October 22, 2008

Bila si kecik kena campak


Sian si Yaya tetiba laks kena demam campak . Hari Selasa petang nerseri call kata kat lutut dia banyak naik merah2 ..terus tanpa pikir 2 kali terus moon start keter balik ke nerseri . Pagi moon dah perasan tapi ingat dia allergic ke apa sebab dia merangkak kat mana mana kan . Skalik pegi tgk cam banyak . Terus bwak gie kinik . Doc kata dia kena dmam campak . So ubat biasala kan . Antibiotik , tahan gatal n demam .

Ni more to Measles la kan .

Smalam el la sebab nak kena jaga dia . Mana ley antar nerseri . Dia melekat je ngan Moon ...nak ada depan mata dia je . Kita dukung pun dia melekat je tang dada ...olooooooooo so kesian hokey . Kalau ley transfer sakit tew kasik la kat mummy ..tak sanggup nak tgk . Makan pun tak lalu ......so smalam mmg cam belangkas la Moon ngan Yaya .

Malam tadik nampak cam naik lagi tang kaku dia tapi badan clear tak der sebijik pun . Then kat tangan dia ada la sikit2 . So pagi tadik bwak dia ke Kajang. Kena antar kat mama la . Kalau mummy ada banyak cuti harus la mummy duk umah jaga Yaya tau . Alaaaaaaaa i miss her aledi laaaaaaaaa .

Moga cepat sembuh ya Yaya . Nanti Jumaat mummy gie amik Yaya kay .

tew bukan gambo bdan yaya kay ...tew search kat google akakakkakak.

6 comments:

Linuxster said...

Get Well Soon Yaya....hugssss for u!emm tekojot tengok gambo tu,ingatkan badan Yaya tadik...huhuuu

-Auntie Mai-

aLoNg aYuNie said...

huk alah... memati ingat gambar Yaya.. rupanye gambo internet.... chessss....

mimie said...

Alamak kesiannyer 'baby doll' nih.....Hope Yaya will recover soon! Cian dier.....(suspend ah gambo measles tu....) Ada org kater kalau budak campak bagi minum air kelapa and mandikan ngan air kelapa (boleh campur air) nanti campak tu kuar abis tapi mimie tak tau lah baby boleh minum tak air kelapa...

Kasih Aleeya said...

aku suker guna calamine lotion..tul ker spelling? sejuk jer moon.. acih kalo gatal2 biasa pon kadang aku tepek2 mende tu..cepat baik!! heheh.. get well soon yaya!!!

Lily Satrina ® said...

(◡‿◡✿) alahai..sian yaya. mcm mana lah nak jaga baby kalau dia kena cmpak, kita pun rasa sedih kan Moon?

► moon, mcm filla kata calamine lotion. tya pakai juga, mcm bedak sejuk. sejuk saja. soothing lah, kurang rasa gatal.

► minum air kelapa pun ya jugak. dan jangan bagi kena hujan. hishh..byk pula pantang larang mak nenek kita ni kan?

► yaya dah tak lalu makan ni, berat pun makin susut nanti. sakit sekarang je baby yaya, nanti dah lepas habis campak..flawless semula okay?? semoga cepat sembuh sayang

♥ aunty tya and Lily ♥

gEe said...

shiannye yaya...musim la skg ni moon
b4 bln pose aritu..anak2 kakak gee n sefmly dilanda cikenpox..arghhh tensi mak..sbb trpaksa amik cuti byk hari ..ye arr tkleh enter umah dia..sume dh kene cikenpox trmsk la kakak gee skali..

but seb baik arr ayyaz tk kene..time tu cuak gk..tkt ayyaz kene time nk ry..uishhh haruuu!