Friday, October 10, 2008

dah 6 bln

My anak dara dah 6 bulan umor nya . Skrg dah buley merangkak . Tak der la laju sangat ..lepas la 5 6 rangkak kan ...ada ke ayat neh ..

Nangeh nyer pun makin kuat . Pantang tak nampak kiter mula la konsert dia ..punya la kuat sora . Dik oooi kena sopan la sket . Jgn jadi cam abg Isk mmg suka menjerit n menangis.

Suffiya dah start makan . Moon dah kasik makan darik dia umor 5 bln . Yo la dia cam lapo je kan . Lagi pun kalau dalam buku pink klinik tew pun mmg dia suh bagi makan masa umo
r 4 bln . Makanan yg di tapis n cair . Alhamdulillah ok je dia ...sama gaks cam Isk makan awal .

Skrg moon try macam macam menu kat dia kadang blend carrot kadang blend ikan blend ayam . Cam dulu utk Isk siap bekalkan makanan ..tapi Yaya nih bekal kan nestum . Malas nye mummy Yaya nih . Nanti mummy wat kan ek Yaya . Mummy ada banyak resepi nih nak kasik yaya makan ekekke . Bubur kaler oren bubur kaler hijo ...bubur kaler kaler pun ader

Baju nih nenek dia jahit kan . Mama punya la nak tgk Yaya ala ala anak patung Inggeris. Siap dia jahit kan topi lagi tew . ...sila abai kan rantai tew ya ...tew nenek dia punya . Mama dah pesan dah ...nanti amik gambo dia pakai baju nih tau kasik dia meniarap then cuci besar utk mama tau . Nih nak kena tunggu flash tew pullih la kalau tak harus cari tmpat yg terang then amik gambo dia ...mummy nye bz bebenor skrg ...bz plus malas .

Si kecik nih kuat ketawa ..kuat menegur org . Bila dah besar sket nih mmg syok la kan di gomoi gomoi
sowi la dik , mummy tak ley tlg . Kalau balik jumpa nani mmg kena gomoi la awak .Lagi gi gomoi lagi dia gelak ..lagi la kiter geram kan ..mama pas kat sini plak nak sambung gomoi yaya nih . Nih kalau Isk tgk misti dia akan menyelit jugaks . Dia bukannya buley tgk ...nak interframe jugers

3 comments:

Mimie Ishak said...

eee tomeyner anak dara awak nih..bulat mater die! baju yg die pakai tu buat die nampak cam baby doll....heheh SELAMAT HARI RAYA MOON!

Kasih Aleeya said...

hehe..tul lahh..comey ler yaya nie..gewam tgk dier.. aku kalo dpt aku nak geget2 paha ngn bontot dier..hahahah.. biar dia ngekek2 gelaks..heheh.. pandainyer nenek die jaitkan baju gitus.. windu ler kat ko moon..

Lily Satrina ® said...

♡ awhh..yaya!! chooooo..CUTE!
kot lily besar nanti boleh merangkak mcm yaya kah? tak sabar nak tgk pula..

♡ lily says 'HI'

♡ betul lah Moon, mcm english doll dah ni, not for sale kan yaya? pandainya nenek jahit smocked dress ni..white color mmg cantik!

♡ Moon, semoga murah rezeki ya? rezeki kan ada di mana-mana..kat internet pun boleh..bukan susah pun kan?

♡ yaya pun suka buat concert LIVE ya?? Lily pun selalu juga, tp sejak kebelakangan ni 'Underground' je

♡ Yaya dah start makan baby food, semoga lps ni bertambah sihat dan pandai anak En Sutan & Sutanah ni..

♡ Mana Isk Moon? rindu isk juga ni..

♡ is sen frm altanTya and Lily si Labu-Labi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...