Thursday, December 31, 2009

Isk yg banyak ckp

Mentang la skrg kat nerseri dia dah ada teacher sorang ....asek speaking je mamat nih ...kadang bahasa apa pun tak tahu hahahhahaha
Me : Isk jom makan
Isk : Ok ...jom baca doa makan
Me : Ha isk bacakan cepat
Isk : Alloh humma barik lana fi ma rozak tana wakina aza bannar ...amin ...dear teacher and friends let us ( dalam giler sebutan Us tew) eat tocarrot
Me : Amin ...Isk bukan tocarrot tapi together
Isk : Bukan teacher says tocarrot

amboi tak mo mengalah ..teacher dia jugaks betol ...besok nya tanya depan cikgu nyer ...then isk baca lagi skali ....cikgu dia pun betol kan ...bukan tocarrot tapi together ...

Isk : ooo yer ke ehhe ehehehheh betol la isk sebut mummy ...


apa apa aje la isk wooooooooooooooooo...skrg nih nak cakap pun kena berhati hati kadang dia follow je org cakap ...kadang dia panggi Nani dia Rokiah , amboi cucu ....That day mama bagitau ...mama ngan papa dtg sembang then dia pun datang pegang mama

Isk : Rokiah ...rokiah ...mana ada I marah U ...hahahahhaha

See sangat noti kayyyyyyy...tappi sangat boleh harap kalau nak jaga adik ...tiap petang misti ada reporter bagitau report apa yg berlaku kat nerseri

Isk : Mummy Isk makan banyak tapi adik dia buang buang je . Tak baik dosa ...cikgu marah dia dia nangis ...padahal dia buang buang ...pastuh adik gigit org ...

Ha satu lagi mek yaya nih lately sangat suka gigit org ...cam na nak wat . Smalam kat lengan dia pun ada kesan gigit . Cikgu kata dia gigit blakang kwn dia then kawan dia gigit balik tangan dia ....aduiiiii cam T rex la adik nih ....org comey tapi suka gigit ....bila cakap n marah sket masa dlm kereta meraung cam kena jentik ....mummy jentik betol kangggggg.....tapi kalau buat gaya bangun tido cam nih senyum punyer manes sanggup ke nak jentik
Weekend ari tew mama n papa ada kat umah ...so malam tew moon duk kat atas ...baru balik amik job kawen kan ...so sementara nak tunggu mandi , main la lappy kat bilik jap ...then Isk masuk ....sebuk nak ajak turun bawah ....tgk transformers

Isk : Mummy jom la turun bawah ngan Isk ...jom la mummy
Me : Isk pegi la dolu nanti mummy turun ..mummy pakai cam nih ..nanti mummy malu .
Isk : Mummy seksi ke mummy
Me : Dah la gie tuwun ...

dia pun turun ...pas lama sket sutan pun naik ....

Sutan : Awak tahu apa anak awak kata?
Me : Ha dia kata apa ? ( curius gak )
Sutan : Dia kata ....daddy nanti naik atas peluk mummy tau...mummy seksi...hik hik hik sambil buat muka malu malu + notti
Me : Gelak besar .....

Amboi Isk ......pakai singlet pun seksi ke aduiiiiiiiiii padahal singlet yg slalu duk pakai kalau pakai baju kurung jarang tew ....harus mummy ketepikan segala singlet2 bagai ....dah bosar dah anak omak ...akal pun dah panjang .
Gambo masa kat cameron ari tew ...akakkaka

11 comments:

ibu 2AZ said...

isk nih sama jelah ngan aiman..hehe..singlet ke short pant pun seksi..kalo tgk kat tv die nampak terus cakap..org tuh seksilah ibu..hehe

Siti Harisun Said said...

Olo... comelnye..Isk... huhu.

Filla ~ Kasih Aleeya said...

huahahahahahha..... lawak ler isk nie.... habis ler ko moon..nanti dia jaja mummy seksi..haha... weh lama nyer tak jmpa..windu...

Munirah Abd said...

hahhaa isk pak lawak dah skang ni..

pandai hoo dia amik ati org..hhuhuh

eynda said...

Salam kenal moon....eynda follow blog ni & linkkan yer....comel la anak2 moon...& gambar semua cun2 :-)

Happy New Year :-)

amm said...

comeinya lyn keletah ank ni..xsabar lak rsnya nk tggu anak sndri pndi ckp..hehe...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

salam sis...nk tnye bout photogrphr for weddg package..cane ekk??

happy2gether said...

kelakar lah Isk....che wah Isk speaking skang ek, best kan Moon dia byk ckp, musti non stop ehhehe....Yaya sgt comel masa bgn tido tu..ehhe gambo2 Cameron pon cantik2 Moon, walopun Moon kata masa tu musim hujan...gambo sefamily kat ladang teh pon ada...

Miss Moon said...

mai , kat umah je banyak cakap kat sekolah non ado haaaaaaaaaaa mengstone kan diri sambil wat mata kelip kelip ....adeh

- surialiving - said...

haha.. funny ler anak teruna moon ni... mmg panjang akal...
sama cam my boy... tp kalau pakai singlet dia kata "malu".. tp jgn harap nak suruh papa peluk.. jelessss

mrsharis said...

salam ziarah..
tak sabar nak tunggu rambut nuha panjang cam rambut suffiya :)